Απαράδεκτος!

Ναι ναι, ξέρω. Επαγγελματική πρόκριση, τι θέλεις και γκρινιάζεις, και άλλα τέτοια.
Προπονητής της Κερκίδας
Απαράδεκτος!

Ωραία, αλλά ως εκεί.

Υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στο «δεν θέλω να επιτεθώ και κάνω διαχείριση» και στο «μπερδεύω τα μπούτια μου και δίνω τη μπάλα στον αντίπαλο». Διότι, στην πρώτη περίπτωση κρατάς την τύχη στα χέρια σου. Ενώ στη δεύτερη, αν έστω και από ατυχία δεχθείς γκολ, τότε είναι δύσκολο και σπάνιο, να ξυπνήσει η ομάδα στα μισά του αγώνα, και να κινητοποιηθούν οι παίκτες!

Ο Δώνης επέλεξε στη Λιβαδειά να αλλάξει το σύστημα και για να έχει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, αλλά και ήρεμη κατοχή μπάλας. Είδε κανείς τίποτα από τα δύο; Όχι.

Θα διαφωνήσω με τον τίτλο του Paokmania, που μετά τον αγώνα έγραφε πως επρόκειτο για αμυντική εμφάνιση («ταμπουρωμένη πρόκριση» ο ακριβής τίτλος). Συγγνώμη, μα ο ΠΑΟΚ δεν αμύνθηκε. Απλά δεν κατέβηκε στο γήπεδο, πνευματικά.

Συνεπώς η σημερινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ κρίνεται κάκιστη. Αν αποδεχτούμε πως ο κόουτς του ΠΑΟΚ ήθελε να δει πώς λειτουργεί το 4-2-3-1, πως έκανε δηλαδή πειράματα, τότε θα δεχτώ πως δεν υπάρχει λόγος για κριτική. ΑΝ όμως ο Δώνης περίμενε πως η ομάδα θα λειτουργήσει ομαλά, τότε λυπάμαι αλλά τίποτα δεν δούλεψε.

Δεν υπάρχει λόγος να μακρηγορούμε, καθώς πράγματι το ματς ήταν ανάξιο ανάλυσης. Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε τα αμέτρητα κυριολεκτικά λάθη στις απλές μεταβιβάσεις, καθώς και την εμμονή σε παιχνίδι «με τη μία», ενώ απλά δεν υπήρχε συνοχή και η μπάλα δίνονταν «ελαφρά τη καρδία» στον αντίπαλο.

Τίποτα από αυτά βεβαίως δεν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε να ηττηθεί ή να αποκλειστεί. Απλά ήταν ένα κάκιστο βράδυ, ευτυχώς απέναντι σε ένα κατώτερο αντίπαλο. Το σφύριγμα της λήξης επιβεβαίωσε τα ήδη γνωστά μαντάτα της πρόκρισης, και όλοι θα ξεχάσουμε γρήγορα το σημερινό απόγευμα, προσδοκώντας ένα καλύτερο απόγευμα στα Χανιά, την ερχόμενη Κυριακή.

Θεωρώ πως δεν έχουν νόημα οι επιμέρους αναλύσεις της παρουσίας των παικτών, εκτός της ανάγκης να τονίσουμε τα πραγματικά πολλά τρεξίματα του Κλάους, του Λόρενς (μέχρι που κουράστηκε), αλλά και την ετοιμότητα που έδειξε ο Ιτάνζ σε περίεργες φάσεις.

Η αγγαρεία τελείωσε, πάμε γι άλλα. Επαγγελματική εμφάνιση όμως, ΔΕΝ είναι αυτό που είδαμε σήμερα το απόγευμα… Διότι ο ωχαδερφισμός, και η ελαφρότητα της φράσης «έλα μωρέ, πήγαμε πήραμε την πρόκριση και κλαιν μαιν», ΔΕΝ είναι στοιχείο που αρμόζει σε σοβαρή ομάδα, που βρίσκεται μάλιστα σε φάση ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να θυμίσω έναν γνωστό μας καρπουζά, που σε ανάλογες εμφανίσεις ωρύονταν…

Βαθμός αγώνα : 3/10 

Διαβάστε ακόμη...