Ημερολόγιο πλοίου: Πλανήτης Γη- Χριστούγεννα 3013 μ.Χ.

Το "Ημερολόγιο του Πλοίου" συνεχίζεται και ο Mojo μας παρουσιάζει μέσα από την δική του "οπτική" τα όσα διαδραματίζονται στον Δικέφαλο.
Αναγνώστες
Ημερολόγιο πλοίου: Πλανήτης Γη- Χριστούγεννα 3013 μ.Χ.

Ο Πιστός γυρίζει κουρασμένος από την εργασία του και πριν προλάβει του δίνει η κυρά του μαζί με ένα φιλί την λίστα με τα χριστουγεννιάτικα δώρα..."Μπαμπά εγώ φέτος θέλω από τον αϊ Βασίλη ένα ασπρόμαυρο τρενάκι.

Μιχάλης, σε αγαπώ πολύ.'' Μάλιστα λέει και αργά αργά, μισό κοιμισμένος λέει και ομιλεί σε μία ασπρόμαυρη δίοδο φωτός..."Αρούλη... δείξε μου ασπρόμαυρα τρενάκια για χριστουγεννιάτικο δώρο "....και με μιας ακούγεται η κίτρινη φωνή ..."... βρέθηκαν ένα εκατομμύριο επιλογές "... του απαντά ..."τι θα έκανα χωρίς εσένα"...και τον κοιτά με αγάπη... ξεφυλλίζει εικονικά ... "για να δούμε λέει ... τρενάκι με κβαντικές μηχανές ...όχι..., τρενάκι φωτός ...τρενάκι υδρογόνου όχι, τρενάκια αντιύλης όχι ,τρενάκι μαύρης τρύπας όχι..., τρενάκι ηλιακού συστήματος ...όχι...παραδοσιακά τρενάκια ναι... γήινα τρενάκια ναι .... ατομικά ,πυρηνικά ,κάρβουνου ...πετρελαίου...υγραερίου, μπαταρίας ...ρεύματος, τρενάκια αέρος όχι,...κουρδιστά τρενάκια.... ναι", σκέπτεται και το αγοράζει μεμιάς....

Θέλει να πάρει το ασπρόμαυρο αμάξι του για να πεταχτεί μέχρι το γήπεδο της Δυναμό Κρόνου για τον εκτός έδρας αγώνα και αφού βάζει την ζώνη ξεκινά γρήγορα ακούγοντας στην ασπρόμαυρη μπάντα των FM την φωνή του παπά Νίκου από την Τούμπα...... ♪..♫♫..♪♫..♪♪♪...♪♪♫...♫♫

Μπαίνουμε στόν Υδροχόο
και θ' ανάψουνε φωτιές
οι καιροί νερό θα φέρουν
έτσι λεν αυτοί που ξέρουν
κι όμως θα καούν καρδιές

♪♫..♪

Όλα τριγύρω αλλάζουνε
κι όλα τα ίδια μένουν
και μένα τα χεράκια της
με λύνουν και με δένουν....

.♪♫..♪♪♪.

Φτάνοντας λίγο έξω από το μποτιλιαρισμένο πάρκινγκ του μεγαλυτέρου σταδίου του ηλιακού συστήματος μια φωνή ακούγεται... "Καλωσορίσατε Γεράσιμε από την Θεσσαλονίκη, ο τελικός πρωταθλητριών ομάδων ανάμεσα στην Δυναμό Κρόνου και τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης αρχίζει σε 1 ώρα και 24 λεπτά, η θέση σας, σας περιμένει. Το καφεδάκι σας θα έρθει 2 λεπτά αφότου καθίσετε και το ουζάκι θα ακολουθήσει αμέσως. Εάν τυχόν νιώσετε κάποια αδιαθεσία πατήστε το κόκκινο κουμπάκι και αμέσως θα σας παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σας υπενθυμίζω ότι τα ντουμάνια απαγορεύονται, ο αργιλές όχι και πως είμαστε στην διάθεση σας για ότι και αν θελήσετε, καλή σας διασκέδαση..."

Το γέρικο αλάνι βιάζετε γιατί έχει δώσει ραντεβού με το φιλαράκι του. Πρέπει να διασχίσει μια απόσταση 5 λεπτών μέχρι να φτάσει, ανυπόμονα αντικρίζει το υπερσύχρονο στάδιο της εποχής και αναπολεί τα τσιμέντα του Ναού της Τούμπας.

Έχουν περάσει βλέπετε 1000 χρόνια από την μέρα που μοίρασαν το χάπι της μακροζωίας. Η ύλη δεν έχει πλέον σημασία αλλά ο χρόνος είναι ο πολύτιμος.
Παραδείγματος χάρη αγοράζουν τον χρόνο με το μέτρο και πολλά χρονικά οικονομικά προϊόντα, μετοχές, παράγωγα και ομόλογα υπάρχουν στο χρονοπωλείο μαζί με πολλά άλλα γήινα παζάρια που γεννιούνται καθημερινά.

Θυμάται τις εκδρομές που έκανε με το πούλμαν μέχρι την Αθήνα και γελά από μέσα του.
Θυμάται το ντου στην Αλαμάνα και ανατριχιάζει... Παλιές εποχές ... λέει και προχωρά.
Φτάνοντας στην θέση του αντικρίζει τον πράσινο τρισδιάστατο αγωνιστικό χώρο, το βλέμμα του συναντιέται με τον φίλο του τον Ζώη από τον Δίδυμο πλανήτη της Γης και πιάνουν την κουβέντα για την ομάδα καθώς οι καφέδες ήρθαν.

Μαλάκα διάβασες τι γράφουν τα Σπορ του Δία ... ναι του απαντά ο άλλος δεν λένε τίποτα ... ακριβώς ... μουρμουρίζει ο Γέρος και με τα ούζα και την κουβέντα ο χρόνος έφτασε για να ξεκινήσει ο αγώνας ...

Οι ενδεκάδες εμφανίζονται στο οπτικό ολόγραμμα σε αρχική διάταξη 4-3-3

ΠΑΟΚ

Προπονητής Θαλής ο Μελήσσιος

1.Τερματοφύλακας Σωτήριος το Μακεδονικό Χταπόδι από τους Ιχθείς,

2. Δεξί μπακ Λεονέλ ο Πλουτώνιος

3. Αριστερό μπακ Διονύσιος ο Κερκυραίος

4. Και 5 κεντρικά μπακ οι δίδυμοι Στέφανος και Δημήτριος από τον Κένταυρο

6. Δεξιό χαφ -εξτρέμ ο Πήγασος από την Ανδρομέδα

7. Αριστερό χαφ εξτρέμ ο Γρηγόρης από τον δορυφόρο Ευρώπη

8. Αμυντικό χαφ ο Κραταιός από το σύμπλεγμα του Οιδίπους

9. Επιθετικό χαφ ο Λεωνίδας από τον Γαλαξία των Δωριέων

10 Και 11 μπροστά στην επίθεση αριστερά και δεξιά ,ο Απολλώνιος αστέρας Γίγας από τον Υδροχόο με τον βραζιλιάνο Νάνο από τον Ουρανό.

ΔΥΝΑΜΟ ΚΡΟΝΟΥ

Προπονητής ο Άσεμνος Σερ

1.Ο Πάνας ο Αλεξανδρινός στο τέρμα
2.Ο Άτλας από τον αστερισμό του Ταύρου στα δεξιά
3.Ο Ιαπετός από τον Καρκίνο στα αριστερά
4.Ο Προμηθέας από την βυθισμένη Βενετία κεντρικό μπακ
5.Ο Επιμηθέας από την κατεστραμμένη Πομπηία
6.Ο Μαύρος από τα ξακουστά ορυχεία πάγου του Εγκέλαδου
7.Ο Γιώργος ο Καλύτερος από τον ιρλανδικό πράσινο αστέρα.
8.Ο Σούπερμαν από τον σύστημα του Κινέζικου Δράκου
9.Ο Σαρδόνιος από τον δορυφόρο Φοίβη
10.Ο Σκόλλ από το βόρειο στέμμα
11. Και ο Δαίμων Κομήτης από την μακρινή φυλή των πρώτων εξωγήινων του Χιροκκίν.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Έξυπνος Σφαγέας από τον Άρη και βοηθοί του, οι ψηφιακοί επόπτες από την σκοτεινή πλευρά της Σελήνης Μάρκος και Αντώνιος και τέλος ,παρατηρητής τέταρτος διαιτητής ο Δείμος .

Στα ηχεία ακούγεται πως στο στάδιο βρίσκονται 33 εκατομμύρια θεατές και το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε πάνω από χίλια ηλιακά συστήματα.

Ο Γεράσιμος κάθεται στην θέση του και ετοιμάζεται για να παίξει στο παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο βλέπετε έχει αλλάξει κατά το ήμισυ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες γίνονται ένα με τους θεατές υπακούοντας σε εκατομμύρια εντολές που τους δίνονται ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι αθλητές θα αγωνιστούν μεταξύ τους με τον παραδοσιακό γήινο τρόπο.

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζονται οι πιστοί χρησιμοποιώντας την τέταρτη διάσταση ήταν και αυτός που έκανε εντύπωση στους άλλους λαούς που στο τέλος αναγκαστήκαν να τον υιοθετήσουν στον τρόπο παιχνιδιού τους.

Είναι μια ψηφιακή μάχη ιδεών που θα δοθεί για σαράντα πέντε λεπτά ανάμεσα στα εκατομμύρια των θεατών που βρίσκονται μέσα στο στάδιο .
Όλων οι σκέψεις συμπιέζονται και όταν βρεθούν πολλές μαζί να ταιριάζουν τότε οι εκατομμύρια εντολές μεταβιβάζονται για να εκτελεστούν σε νεκρό χρόνο από τους παίκτες που είναι τα πιόνια των.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις έχουν συμβεί στο παρελθόν όταν έβλεπες τις μορφές των παικτών να παίρνουν φανταστικές διαστάσεις προσπαθώντας οι δυο ομάδες να σκοράρουν. Κάποτε εμφανίστηκε η μορφή του Μέγα Αλέξανδρου να μπαίνει με τους εταίρους μέσα στο τέρμα και μια άλλη φορά ο Ιάπωνας αυτοκράτορας από την χώρα του ανατέλλοντος γαλαξία να κάνει εικονικό χαρακίρι γιατί πάνω στην γραμμή δεν μπόρεσε να κάνει το γκολ.

Έτρεμες από συγκίνηση όταν θαλάσσια μυθικά τέρατα εμφανίζονταν να καταπίνουν τους επιθετικούς και αυτοί να αναγεννιούνται εκ του αέρα ξανά και ξανά και πολλά αλλά τέτοια παλαβά. Πριν χρόνια εμφανίστηκε μια μπλε Γριά από την Μακεδονία με περμανάντ μαλλί να τριπλάρει τους πάντες και όλοι γελούσαν σπαρταριστά σαν μικρά παιδιά. Η μορφή του πότε Κούδας πότε Βούδας είναι η πιο διαχρονική ελιτιστική φιγούρα που εμφανίζεται.

Το συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία και ο τρόπος που παίζεται το σημερινό παιχνίδι γιατί εκεί το πάει αφού, μετά από 44 λεπτά άγριας νοητικής κόντρας που λιώνει τα μυαλά, ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη .

Τζίφος λέει ο Ζώης δεν μπορέσαμε να σπάσουμε το τοίχος , έχεις δίκιο του απαντά ο Γεράσιμος ούτε η μορφές των Αγίων έκαναν κάτι ούτε οι θεοί μπόρεσαν να βοηθήσουν.

Στο ημίχρονο όλοι οι θεατές πηγαίνουν προς ξεκούραση μιας και η φαιά ουσία που ξόδεψαν πρέπει να αντικατασταθεί. Ένα γρήγορο μασάζ από τα απαλά χέρια των ρομπότ είναι ανακουφιστικό και ένα ελαφρύ γεύμα από μεζεδάκια θρεπτικών μεταλλικών ιχνοστοιχείων θα επαναφέρει τις χαμένες δυνάμεις πίσω στα φυσιολογικά όρια.

Ξαφνικά εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Ωνάσης Κένεντι από την Ανάληψη να ζητά στα γρήγορα ένα μασαζάκι και ευγενικά ο Ζώης του παραχωρεί την σειρά του αφού πρώτα του φωνάζει να βγάλει λόγο ... λόγο ... λόγο ...

Ο Ιβάν μην μπορώντας να αρνηθεί τους απαγγέλει κάτι στα γρήγορα από τα κάλαντα του δωδεκαημέρου......


♪♫
Ήρθε πάλι νέο έτος, εις την πρώτη του μηνός
ήρθα να σας χαιρετίσω, δούλος σας ο ταπεινός.
♪♫
Ο Βασίλειος ο Μέγας, ιεράρχης θαυμαστός
εις την οικογένειά σας, να 'ναι πάντα βοηθός.
♪♫
Τα παιδιά εις το σχολείο, να πηγαίνουνε συχνά
να μαθαίνουνε το βίο, της πατρίδας τα ιερά.
♪♫
Δώστε μας τώρα την κότα, δώστε μας και τα αυγά
και κανένα ταλιράκι, ο θεός να σας ευλογά.
♪♫
Και για τους ξενιτεμένους, έχω να σας πω πολλά
σας αφήνω καληνύχτα και του χρόνου με υγειά.

Ο Γεράσιμος σαν παλιό αλάνι που είναι, έχει καβάτζα λίγο μέλανα ζωμό και μερικά αποξηραμένα σύκα, δώρο του μονάχου Θεόδωρου από μοναδικούς αρχαίους σπόρους του σύμπαντος που συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα στην Χαλκιδική, τους μοιράζεται με τον Ζώη αν και αυτός είναι λίγο διστακτικός. ΠΑΟΚ να'σαι μην φοβάσαι ,του λέει και γελούν ασταμάτητα.

Πάνε χρόνια πολλά από την εποχή που καλλιεργούσαν ακόμα την αγροτική Γη με ραντίσματα και λιπάσματα μολύνοντας τα χώματα. Βλάβη στο περιβάλλον δεν υπάρχει πια μιας και όλα άλλαξαν μέσα σε ένα τέταρτο του αιώνα. Η Νέα Τάξη πρόσταξε πως υπάρχουν τόσοι πολλοί ακατοίκητοι πλανήτες όσοι οι κόκκοι μιας παραλίας με ανεξάντλητες φυσικές πηγές και με μιας το εμπόριο απέκτησε συμπαντικό ορίζοντα. Τώρα μπορείς να εμπορευτείς την πραμάτεια σου σε αποστάσεις ασύλληπτες για τον κοινό νου και να κερδίσεις αμύθητα ποσά.

Ο πληθυσμός από εκεί που την μια στιγμή ήταν υπεράριθμος στη Γη την άλλη φάνταζε ελάχιστος. Η ξενιτιά δεν αφορά εσωπλανητικές μετακινήσεις πληθυσμών αλλά εποικίσεις νέων ηλιακών συστημάτων.

Οι Έλληνες εφοπλιστές διατηρούν το μεγαλύτερο στόλο φορτηγών του διαστήματος με αμύθητα κέρδη. Για τις πολύτιμες υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στο ανθρώπινο γένος τους έχει δοθεί δις το κύπελλο Νόμπελ και μαζί όλες οι μαρίνες του σύμπαντος. Φόροι εφορίες ΙΚΑ ΤΕΒΕ κτλ απολιθώματα μιας άλλης εποχής. Τώρα είσαι πολίτης του Κόσμου. Τώρα σε προσέχουν μην πάθεις κάτι αν και αρρώστια δεν εμφανίζεται εύκολα. Πόλεμος έχει να γίνει από την εποχή των όπλων, άπαντες γνωρίζουν ότι το πέταγμα της πεταλούδας στην μακρινή Κίνα, δεν επηρέαζε μόνο το γήινο περιβάλλον αλλά ολόκληρο τον Κόσμο. Κανένας πλέον δεν τολμά να διαταράξει την αρμονία του.

Η αναγγελία για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ακούστηκε σαν μελώδια. Πάμε, λέει του Ζώη και με μιας μεταφερθήκαν στις θέσεις τους.

Στην σέντρα ο Γίγας με τον Νάνο έτοιμοι για το εναρκτήριο λάκτισμα ... ακούγετε το σφύριγμα ♪♫ του διαιτητή και...♪♫♫♪♫♪♪♪♪♪♫♫♫

Μπαίνουμε στον Υδροχόο
και θα φύγουν οι Ιχθείς
Έτσι ήτανε γραμμένα
Μέσα στ' άστρα τα σβησμένα
Που 'χα δει στα μάτια της
....♫♪♫....
Όλα τριγύρω αλλάζουνε
κι όλα τα ίδια μένουν
και μένα τα χεράκια της
με λύνουν και με δένουν....

...Μπαμπά ♪... Μπαμπά...♪ ξύπνα...♪ Μπαμπά ♪ ξύπνα...♪...
Τι είναι, τι έγινε ρωτά σαστισμένος ο Γεράσιμος ....
Τίποτα του απαντά μέσα στην τρελή χαρά το πιτσιρίκι, ο αϊ Βασίλης ήρθε και μου έφερε το Δώρο ...σε ευχαριστώ πολύ!!!!!

 

                                                                                         .....Χρόνια σας πολλά με υγεία.....

Διαβάστε ακόμη...