Ημερολόγιο πλοίου 2012 μέρος β'

Ο Mojo, μας έστειλε ένα ακόμα κείμενο, το δεύτερο και τελευταίο για το 2012, μέσα από το οποίο μας παρουσιάζει με τη δική του "οπτική" τα όσα συμβαίνουν στο "Δικέφαλο"...
Αναγνώστες
Ημερολόγιο πλοίου 2012 μέρος β'

"Από την στιγμή που ο Άγιος Πόντιος αγόρασε το πλοίο παραδόξως τα πράγματα πάνε όλο και καλύτερα. Χρόνια προβλήματα λυθήκαν σε μια στιγμή και αρρωστημένες καταστάσεις που ανέβλυζαν πύον δείχνουν να γιατρεύονται ταχύτατα.

Μια από τις πρώτες αγορές του νέου ιδιοκτήτη ήταν να προσλάβει τον μεγαλύτερο στρατηγικό σύμβουλο του Βόρειου αρκτικού κύκλου, διοικητή του στόλου υποβρυχίων της Μεγάλης Ρωσίας τον επονομαζόμενο Γερμανό Καθαροπούλοφ με τον κωδικό Mr Ice.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Διευθυντές της νέας εποχής με ένα πτυχίο από την Μόσχα μέχρι το Βλαδιβοστόκ. Μιλά πέντε γλώσσες αλλά ζήτημα είναι αν θα ακούσεις από το στόμα του άλλη γλώσσα πλην της μητρικής του, είναι πολύ γρήγορος στις διαπραγματεύσεις του και ακριβής σαν μαθηματικός σε αυτά που λέει, είναι ψηλός για αυτό και έχει τρέλα με την πορτοκαλή μπάλα, γνωρίζει άριστα δυο πολεμικές τέχνες, διαχειρίστηκε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πορτοφόλι του κόσμου με σχετική άνεση και άφησε άφωνους όλους τους ποδοσφαιρικούς κολοσσούς του πλανήτη, όταν κατάφερε να κλέψει από την ένδοξη Αφρικανική γη του Καμερούν τον μεγαλύτερο μαύρο σκύλο της.

Ακούγετε ότι ο Μέγας Πουτινιάς ήταν αρνητικός σε τέτοια στρατηγική μεταγραφή από την αρχή, δεν μπόρεσε όμως να του το αρνηθεί όταν Ο Ιβάν του έγραψε...

Πίστεψε, φίλε: ο Αυγερινός προβάλλει
Εγείρεται απ' τον ύπνο της η Ρωσία
και πάνω στα ερείπια της τυραννίας
θα γραφούν κάποτε τα ονόματά μας

.... του έδωσε σαν δώρο να τον συντροφεύει το καινούργιο τμήμα της κα-γκε-μπου στην Θεσσαλονίκη.

Το καλοκαίρι βρέθηκε στις παραλίες της εξωτικής Χαλκιδικής, κρατώντας στο ένα χέρι τον φραπέ και στο άλλο τα σπορ του βορρά, για να μην τον καταλάβουν, ρουφούσε τις ακτίνες του ήλιου κολυμπούσε στο απέραντο γαλάζιο και αφού πήρε εκείνο το ροζ χρώμα που έχουν οι Βόρειοι τουρίστες τις πρώτες μέρες των διακοπών τους, πετάχτηκε μόνος του μέχρι το Άγιο Περιβόλι για να πάρει την ευλογία και ένα καλό γιατρικό για το κάψιμο.

Εθεάθη στο Άργος Ορεστικόν να φορτώνει τσουβάλια από όλα των ειδών τα όσπρια, μετά τον είδαν να αγοράζει δυο, δυο πανέμορφες γούνες από την ξακουστή Καστοριά και να χαζεύει μελετώντας ως αρχαιολόγος, τα υπέροχα ψηφιδωτά της Μακεδονικής Δυναστείας στην Αρχαία Πέλλα.

Είναι λάτρης του γυναικείου φύλου και δηλώνει δις λάτρης της Ελληνικής κουζίνας αν και είναι άγνωστη σε αυτόν. Περπάτησε στην παλιά Παραλία και γούσταρε επιτέλους που θα ζεσταθεί το κοκαλάκι του.
Είναι αμείλικτος σε θέματα πειθαρχίας, για αυτό και στην πρώτη του επιθεώρηση απέλυσε όλους δημόσιους υπαλλήλους της Τούμπας που έμαθαν να κάθονται και να εμποδίζουν κάθε προσπάθεια, έβαλε ηχεία για να βελτιώσει την ακουστική και κανόνισε δεκάδες άλλες μικρές παρεμβάσεις που θα γίνουν για το καλό του Ναού.

Οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι τις κορυφές του Ολύμπου όταν συνειδητοποίησε ότι: άλφα, είχανε προσλάβει έναν κηπουρό αντί για γεωπόνο με μάστερ στην συντήρηση του ποδοσφαιρικού χλοοτάπητα, βήτα, το ιατρικό τμήμα που προσέχει τους παίκτες είναι της εποχής των βοτάνων, γάμα το τμήμα κατασκοπείας των αντιπάλων ανύπαρκτο, δέλτα το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και αποκατάστασης δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά και πολλά, πολλά άλλα, περισσότερα από την αλφαβήτα.

Στον πρώτο του αγώνα παρακολούθησε με ανοικτό το στόμα τις αντιδράσεις των Πιστών στις κερκίδες, στον δεύτερο απαίτησε να μάθει ελληνικά ,γιατί έχει λέει κάποια καλά στιχάκια για συνθήματα, αφού η μουσική και η ποίηση είναι τα κρυφά χαρτιά του λίγο πριν τον τρίτο αγώνα δε, ζητάει συνάντηση με τα αλάνια των πιστών, όπου τους απαγγέλει στα ελληνικά τα εξής ...

Στων μεταλλείων της Σιβηρίας τα βάθη,
Κρατάτε την αγέρωχη σιωπή σας,
Ο ταπεινός σας μόχθος ποτέ δεν θα χαθεί,
Ούτε και τα ψηλά πετάματα του νου σας.

Η πρώτη του επαφή με το ποδοσφαιρικό τμήμα έγινε αφού πρώτα ρώτησε ευγενικά τον Δωδώνη αν μπορεί να το κάνει και ευτυχώς αυτός έγνεψε καταφατικά την κεφαλή του γιατί αλλιώς θα είχαμε ντράβαλα.

Πρώτος πέρασε από την συζήτηση Ο Αρχηγός, ο καλύτερος αθλητής του ποδόσφαιρου της Ελλάδος, ο Δημήτριος Σάλπιγξ, αυτόχθονας ΠΑΟΚτσής ιθαγενής. Παιδί του μεγάλου προφήτη Κούδα, που προφήτεψε γι αυτόν μέλλον λαμπρό.

Θα μπορούσε κάποιος να γράψει πολλά για την ιστορία του και τα κατορθώματά του. Προτέρημα του είναι η δύναμη του ήχου που βγάζει μόλις σκοράρει. Ο ήχος του αρχαίου οργάνου δονεί τον ναό και ευφραίνει τις καρδίες των Πιστών ως προάγγελος χαρμόσυνων ειδήσεων. Έγινε γνωστός και στο λεκανοπέδιο των αττικών σκουπιδιών αλλά σύντομα επέστρεψε πίσω στην αγκαλιά της μακεδονικής γης αφού πρώτα μάζεψε το μαρούλι .

Η διεθνής του καριέρα περιλαμβάνει μόνο χρυσά γκολ και καψούρα του είναι να τρυπώνει τα αυτιά των τερματοφυλάκων. Ως γνήσιο ποντιακό τέκνο τα χτυπήματα με το κεφάλι είναι αρίστου τεχνικής. Οι εκτελέσεις των πέναλτι περιλαμβάνουν διάσημα πτώματα και έχει διακριθεί πεντάκις με τον σιδηρούν σταυρό τιμής και ανδρείας, το μετάλλιο του καλύτερου συμπαίκτη, το μετάλλιο του χρυσού γκολ, μετάλλιο καλύτερης αλλαγής, καλύτερος πασέρ, ιδρωμένης φανέλας και πολλά αλλά μέχρι σήμερα έπονται δε και πολλά άλλα!!.

Ο ψυχρός Στρατηγός Καθαροπούλοφ τον καλωσορίζει με σεβασμό και τον ρωτά κοφτά... «Δημήτριε τι είναι ο ΠΑΟΚ για σένα...»
Άμεσα χωρίς χάσιμο του απαντά η περήφανη Σάλπιγξ απαγγέλλοντας μελωδικά ....
Στον εαυτό μου ανόρθωσα αχειροποίητο μνημείο,
Εκεί δεν πρόκειται να δεις το μονοπάτι το λαϊκό χορταριασμένο.
Με την κορφή του ανυπότακτη υψώθηκε πάνω απ' τον Όλυμπο σύννεφο σκεπασμένο.

Η καρδιά του Ρώσου πάει να σπάσει και στην απόλυτη σιγή δεν ψελλίζει ούτε φωνήεν, το βλέμμα του κοιτάζει στο απόλυτο κενό και στο μυαλό του μέσα έρχονται οι μαθητικές αναμνήσεις και οι ατέλειωτες ώρες μελέτης του μεγαλυτέρου Ρώσου ποιητή... ένα νευρικό τικ πάνω από το φρύδι του, ελευθερώνει ένα δάκρυ ... αυτό ήταν, ο Mr ICE έλιωσε με μιάς.

Του ζητά να αποχωρήσει... «η συνέντευξη τελείωσε» του λέει... και καθώς ανοίγει την πόρτα ο Μήτσος μεταφέρει την ευχή των συμπαικτών του ... «καλώς ήρθες»...

Αργότερα το βράδυ στις πικάντικες στήλες διαβάσαμε ότι όταν μπήκε στο γραφείο του ο Παυλάρας αυτός σηκώθηκε και τον χαιρέτησε με τον παλιό σοβιετικό χαιρετισμό αποκαλώντας τον Τσε και αφού φιληθήκαν τρεις κλείστηκαν μέσα στο υπόγειο πάνω από 3 ώρες αναλύοντας το πλάνο. Ακούστηκαν πολλές φορές να βρίζουν στα ρώσικα, να γελούν στα ισπανικά και να ομιλούν στα Ελληνικά. Συμφώνησαν τελικά μόλις ο Βετεράνος τον κέρασε από το μαγικό φίλτρο του και χαλάρωσε.

Κάλεσε έναν, έναν όλους τους ποδοσφαιριστές για προσωπική συνέντευξη και αφού τους ξεθέωσε στις ερωτήσεις κατέληξε στα συμπεράσματα του αναφωνώντας... έχει ο Θεός.

Αναχώρησε για την πατρίδα του μαυρισμένος και ξεκούραστος για περαιτέρω αναλύσεις και συναντήσεις έχοντας πάντα κατά νου ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση.

Χαμογελά από μέσα του σαν να γνωρίζει τι έρχεται ...

Συνεχίζεται ..."

Υ.Γ. Μπορείτε να θυμηθείτε παλιότερα κείμενα του Mojo, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...