Τα ΘΑ και τα ΔΕΝ ΘΑ της νέας μέρας…

Παρότι η 16 Αυγούστου δεν έχει έρθει ακόμα, θα σκάσω αν δε γράψω μερικά από αυτά που κρατάω καιρό…
Equalizer Equalizer
Τα ΘΑ και τα ΔΕΝ ΘΑ της νέας μέρας…

Τέσσερις μήνες τώρα, από την πρώτη μέρα που μίλησα πρώτη φορά με τον κο Γκουροβανίδη, ήμουν και είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα. Είναι καθαρά προσωπικές εκτιμήσεις και τίποτα παραπάνω.

‘Όπως προσωπική εκτίμηση ήταν και η σιγουριά που είχα για την επένδυση Σαββίδη.

Ένας άνθρωπός την παρουσία του οποίου εκτίμησα και την ΠΡΩΤΗ φορά που ενδιαφέρθηκε για την ομάδα, σε μια περίοδο πολύ διαφορετική, όπου πολύς κόσμος στην Ελλάδα νόμισε πως όλα κινούνται στους δικούς μας ρυθμούς μπανανίας.

Αλλά και μια περίοδο που και ο ίδιος ο Σαββίδης κινήθηκε πολύ απότομα χωρίς να έχει προϋπολογίσει κάποια πράγματα.

Τώρα, έξι χρόνια μετά, όλα κύλησαν καλύτερα. Μερικά πράγματα κουμπώνουν από μόνα τους όταν είναι η ώρα.

 

Τι θα φέρει λοιπόν η έλευση Ιβάν στα κοινά του ΠΑΟΚ και τι όχι;

-  ΘΑ φέρει σιγουριά, σταθερότητα, στιβαρότητα μια συγκεκριμένη τάξη πραγμάτων. Ο ΠΑΟΚ είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτάρκης μετά απο 15 χρόνια!

- ΔΕΝ ΘΑ φέρει καραγκιοζιλίκια, αγωνία για το πότε θα βρει λεφτά ο πρόεδρος, αναμονή για το πότε θα αγοράσει σκανδαλωδώς το κράτος κανένα ερείπιο ξενοδοχείο για να πληρωθούν οι παίκτες, ή πότε θα εγκριθεί η ψηφιακή πλατφόρμα για να έρθει ο Κάμπς.

- ΘΑ φέρει έναν άνθρωπο καταξιωμένο, με συγκεκριμένες απόψεις και οράματα πολύ μεγαλύτερου εύρους από τα ψιλικατζίδικα του Τζον Γου. Που δεν μπορεί να του πουλήσει νταηλίκι κανένα σαμιαμίδι.

- ΔΕΝ ΘΑ φέρει ένα ξέφρενο πάρτι ξεπλύματος χρήματος, κομματικών συνδιαλλαγών και δημοσίων σχέσεων με βουλευτάκους που μοιράζουν αυτόγραφα σε ιθαγενείς.

- ΘΑ φέρει επένδυση στις υποδομές, πίστη σε έναν ΠΑΟΚ στηριζόμενο στα πόδια και στα παιδιά του. Με ανάπτυξη του δικτύου ακαδημιών, με ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να παίξουμε μπάλα σε ένα γήπεδο το οποίο όσο κι αν αγωνιούν οι υπάλληλοι του Μαρινάκη, ήταν είναι και θα είναι δικό μας : Την ατελείωτη δεξαμενή της Μακεδονίας.

- ΔΕΝ ΘΑ φέρει ένα πάρτι μεταγραφών, μανατζαραίων και αμέτρητων παλτών που διάφοροι ημιαγράμματοι ραδιοσταρ της Θεσσαλονίκης μας παρουσίαζαν ως ταλέντα από τον Αμαζόνιο.

- ΘΑ φέρει στο κάτω κάτω και κάποια πρόσωπα στη Θεσσαλονίκη, που οι ίδιοι ανόητοι ντεμεκ δημοσιογράφοι θα ντρέπονται να τους μιλάν στον ενικό, όπως παλιότερα ο Σ. Γ. μάλωνε με τον Γούμενο στο ράδιο και ο τελευταίος του έλεγε «θύμωσα τώρα μη με ξαναπάρεις τηλέφωνο». Ρε, τι έχουμε ζήσει;;

- ΔΕΝ ΘΑ φέρει άμεσες κατακτήσεις νικών, επιτυχιών και λοιπών χαρών. Θέλει προσπάθεια, για να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Οι ξέφρενες απαιτήσεις από έναν άνθρωπο που δεν έχει ακόμα θέσει στόχους, είναι γελοίες και μόνο εντάσεις προκαλούν.

-ΘΑ φέρει ένα τόσο απλό πράγμα, μα τόσο δύσκολο απ ότι φαίνεται : ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ. Δομές. Πλάνο. Οργάνωση της εταιρίας. Στόχους οικονομικούς και υλοποιήσιμους.

-ΔΕΝ ΘΑ φέρει άλλες ατάκες «θύμωσε ο οικονομικός διευθυντής γιατί ξέφυγα στις μεταγραφές» και ηλίθια γελάκια. Και μετά ανοίγματα και απορίες για το που πήγε η… όρεξη!

- ΘΑ φέρει και έναν ΑΣ που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα μάθει να στέκεται στα πόδια του με πραγματικές προσπάθειες. Που ΘΑ ανοιχτεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ, δεν θα τον διώχνει από κοντά του. Αλλά ΘΑ φέρει και την ευκαιρία στον ΠΑΟΚτσή να ασχοληθεί και με άλλους ισολογισμούς πέρα από την ΠΑΕ…

- ΘΑ φέρει έναν ΠΑΟΚ που αν πιστέψει στον εαυτό του ξανά, αυτή τη φορά θα είναι ασταμάτητος. Γιατί η «βάση δεδομένων» του, είναι τεράστια. Και η φαρέτρα του γεμάτη. Του έλειπε όμως ένας άνθρωπος να δώσει την εντολή.

- ΘΑ τα καταφέρει ο Ιβάν;

Πιστεύω πολύ σε όλη αυτή την ιστορία.

 Όχι γιατί γνωρίζω τον άνθρωπο Σαββίδη. Ούτε γιατί έχω εσωτερικές πληροφορίες. Καμία σχέση.

Αλλά γιατί από την πρώτη στιγμή αυτοί οι άνθρωποι έδειξαν απίστευτη σοβαρότητα για τα Ελληνικά δεδομένα. (Μπορεί στο τέλος κάποιες κινήσεις να ξένισαν, αλλά χωράει μεγάλη συζήτηση για το αν εν τέλει ήταν κακώς κείμενες…).

Και γιατί, όπως  ΌΛΟΙ μας, πάντα φανταζόμουν ένα ΠΑΟΚ που να γιγαντώνεται στηριζόμενος στα παιδιά του.

Εν τέλει, όλη αυτή η ιστορία θα μας δώσει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με αυτό που αρχικά ψάχναμε. Λίγη μπαλίτσα ρε γαμώτο!

Διαβάστε ακόμη...