Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος;

Ξεκαθαρίζω εξ' αρχής ότι η παρουσία του Γ. Σαχπατζίδη τον ΠΑΟΚ, μέχρι την χρονική στιγμή της συλλήψής του και της προφυλάκισής του, μου προκαλούσε κάτι μεταξύ προβληματισμού και ενοχλήσεως.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος;

Ωστόσο, μετά το χρονικό σημείο επέμβασης της "ανεξάρτητης δικαιοσύνης" ο Γ. Σαχπατζίδης, μου έγινε εξαιρετικά συμπαθής. Εξηγούμαι.

28-5-1997. Φυσικά όσοι ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ, δεν μας λέει κάτι αυτή η ημερομηνία ή μήπως όχι;

«...... Τώρα που, με αφορμή το σκάνδαλο Siemens, έρχεται στην επιφάνεια η βρωμιά των τελευταίων δεκαετιών, σκέφτομαι εκείνη την υπόθεση της επίθεσης της 17Ν κατά του Περατικού. Δολοφονήθηκε το 1997, όταν δηλαδή η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-Σημίτη σχεδίαζε:

1.Μεγάλα έργα του ΟΣΕ και άλλα μεγάλα έργα ναυπήγησης πλοίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

2.Την πώληση των ναυπηγείων, που πουλήθηκαν τελικά το 2001στους Γερμανούς. Τώρα γίνονται γνωστές αποκαλυπτικές πληροφορίες για μίζες της Siemens για έργα του ΟΣΕ που εκτελούνταν και εκτελούνται στον Σκαραμαγκά. Στο μέσον της δεκαετίας του 1990, ο Περατικός, είχε ήδη εγκαταλείψει (αναγκάστηκε να το κάνει, υποστήριξε ο πατέρας του Περατικού στη δίκη για τη 17Ν) τα ναυπηγεία Ελευσίνας, επειδή τον σαμπόταρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...

Το 1997 όμως, ο Περατικός ζητούσε να αγοράσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τότε ο ίδιος ο Σημίτης μιλούσε για «ξεπούλημα» και για «εκβιασμό» του ομίλου Περατικού, που ήθελε να αρπάξει και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ο πατέρας Περατικός είχε πει ότι «μας το είχαν υποσχεθεί σε δύο μήνες μέσα. Μας προτάθηκε της Σύρου και μετά ο Σκαραμαγκάς. Τη Σύρο δεν την κοιτάξαμε, αλλά για τον Σκαραμαγκά ο Κωστής είχε διάφορες συζητήσεις για να τον αναλάβει μαζί με τους νυν ιδιοκτήτες τους Γερμανούς που χτίζουν τώρα τα υποβρύχια εδώ με τιμές βεβαίως υπέρογκες»...... το 2004 μεταβιβάστηκε ο έλεγχος της γερμανικής μητρικής εταιρείας HDW από την αμερικανική τράπεζα ΟΕΡ στον γερμανικό όμιλο ThyssenKrupp. Το 2002, λίγους μήνες μετά την απόκτηση της ελληνικής μονάδας από την HDW, η τελευταία είχε περιέλθει στον έλεγχο της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Και να και τι έγραφε στην προκήρυξή της για τον Περατικό, η 17Ν: «....Μετά από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος που έκανε προσφορά για την αγορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά υπήρξε ο Περατικός. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κύριος αυτός «προσφέρει» σήμερα για τα ναυπηγεία που θεωρούνται τα μεγαλύτερα της Μεσογείου και των οποίων η αξία έχει αποτιμηθεί από την εταιρεία Hombros σε 75 δισεκατομμύρια, μόνο 5,5 δις δηλαδή το μισό από το αντίτιμο που υποτίθεται ότι κατέβαλε το 1992 για την Ελευσίνα. Δεν είναι τέλος τυχαίο ότι, όταν ο πρότερος βίος του κυρίου αυτού στην Ελευσίνα έχει αποδείξει και στον τελευταίο αδαή στα οικονομικά ότι δεν πλήρωσε φράγκο, οι γραικύλοι απατεώνες υπουργοί και άλλα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν σήμερα να επαναλάβουν την ιδιωτικοποίηση-απάτη του 1992 της Ελευσίνας, στο Σκαραμαγκά, διαπραγματευόμενοι μαζί του και παρουσιάζοντας τον σαν φερέγγυο αγοραστή που θα καταβάλει κεφάλαια....» (πηγή Olympia.gr)

Προσέξτε τώρα τη συνέχεια. Η τότε "κυβέρνηση" στα πλαίσια της "ανάπτυξης" προχώρησε στη γενναία (ξε)πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έναντι του "φοβερού" ποσού των 3 δις δραχμών και στη συνέχεια προχώρησε στη σύναψη τριών συμβάσεων με την HDW, που είχαν σχέση με το Πολεμικό Ναυτικό (δηλαδή προμήθεια νέων υποβρυχίων, εκσυγχρονισμός των παλαιών αλλά και των φρεγατών) συνολικού κόστους 2 δις ευρώ!

Αν κάποιος ανόητος, σαν το χρεωκοπημένο οδοντίατρο, δεν το κατάλαβε, να το ξαναγράψω. Οι Γερμανοί μας έδωσαν 3 δις δραχμές και τους πουλήσαμε τα ναυπηγεία και μεις πληρώσαμε σ΄αυτούς 2 δις ευρώ.

Ίσως η πιο ... σκληρή συμφωνία που στόχευε στην "εξυπηρέτηση Δημόσιου συμφέροντος" και συνεχίζουμε: η "εξυπηρέτηση" του δημοσίου συμφέροντος ήταν τέτοιας εντάσεως που δεν χωράει ... ούτε ένα βιβλίο να την αποτυπώσουμε και παραθέτω χαρακτηριστικά σημεία:

-στο κείμενο των τριών συμβάσεων (προμήθεια των υποβρυχίων, εκσυγχρονισμός υποβρυχίων και εκσυγχρονισμός φρεγατών) προβλέπονταν πληρωμές, ανεξαρτήτως της προόδου των εργασιών! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή μετά από 12 χρόνια να έχουμε πληρώσει σχεδόν όλο το ποσό των συμβάσεων περίπου 2 δις ευρώ και να μην έχει παραληφθεί ούτε καν το πρώτο υποβρύχιο που παραδόθηκε για εκσυγχρονισμό και χωρίς να έχει παραληφθεί επίσημα το πρώτο υποβρύχιο που γέρνει (κι όταν λέμε "γέρνει" εννοούμε ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες κυματισμού η κλίση φτάνει κοντά τις 50 μοίρες και υπάρχει άμεσος κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης υγείας και καταστροφής του υποβρυχίου, λόγω βέβαιου προβλήματος της μπαταρίας του.)

-Στη σύμβαση εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων υπήρχε ο εξής "επωφελής" για το Δημόσιο όρος: είχε το δικαίωμα το Δημόσιο να δώσει για εκσυγχρονισμό άλλο ένα (1) υποβρύχιο δηλαδή να εκσυγχρονιστούν 4.

Όμως αν δεν ασκούσε το δικαίωμά του θα είχε ποινή, ύψους 170.000.000 ευρώ και φυσικά το Δημόσιο, δια των αρμοδίων οργάνων του, ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΠΛΗΡΩΣΕ, ως συνεπής ραγιάς στους Γερμανούς που είχαν αγοράσει τα Ναυπηγεία (αφού τους πιάσαμε "κώτσους" και τους τα πασάραμε).

-Είναι κανόνας ότι όταν συνάπτονται τέτοιες συμβάσεις, προκειμένου να διασφαλίσει το Δημόσιο τα συμφέροντά του σε περίπτωση αποτυχίας, να λαμβάνει εγγυήσεις από τον προμηθευτή αλλά με την μορφή "εγγυητικών τραπέζης". Στην συγκεκριμένη περίπτωση το Δημόσιο προς εξασφάλιση των συμφερόντων του, συμφώνησε να λάβει εγγυητικές της εταιρίας!

-Είναι κανόνας ότι όταν συνάπτονται τέτοιες συμβάσεις, συμφωνούνται και συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων τα οποία όμως ΑΠΑΡΑΒΑΤΑ, δεν πρέπει να έχουν σχέση με τις κύριες συμβάσεις.

Όμως στην κύρια σύμβαση προμήθειας των 4 υποβρυχίων η σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων είναι κυριολεκτικά αντιγραφή της κύριας σύμβασης! Δηλαδή για την σύμβαση αυτή οι Γερμανοί δεν έδωσαν ΑΩ, κάτι που αποδέχθηκε και συνυπέγραψε η «ελληνική κυβέρνηση»

Στην κύρια σύμβαση εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων και φρεγατών, η σύμβαση Α.Ω. προέβλεπε διάφορα έργα, το κύριο μέρος των οποίων ανέλαβε, πραγματοποίησε και πληρώθηκε η INTRACOM μαζί με την SIEMENS, χωρίς ωστόσο να υφίσταται σαφής εμπλοκή τους στην σύμβαση.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι όλα τα παραπάνω δεν τα αποφάσισε ούτε ο Σαχπατζίδης ούτε ο Τσοχατζόπουλος. Τα αποφάσισε και τα προσυπέγραψε το ΚΥΣΕΑ δηλαδή ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Άμυνας, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Κατά συνέπεια:

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι ο Τσοχατζόπουλος ζήτησε και οι Γερμανοί του έδωσαν "βρώμικο χρήμα" για μια απόφαση που και να ήθελε να την πάρει ΜΟΝΟΣ του (ο Τσοχατζόπουλος) δεν είχε καμία δύναμη;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι οι Γερμανοί έδωσαν "βρώμικο χρήμα" στον Άκη, όταν γνώριζαν ότι το όλο εγχείρημα ήταν συνολική κυβερνητική απόφαση και επιλογή;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι ο Τσοχατζόπουλος ζήτησε και οι Γερμανοί του έδωσαν "βρώμικο χρήμα" για μια απόφαση που το ουσιαστικό της μέρος δεν ήταν η υπογραφή των συμβάσεων αλλά κυρίως η πώληση των Ναυπηγείων;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι ο Τσοχατζόπουλος ζήτησε και οι Γερμανοί του έδωσαν "βρώμικο χρήμα" για μια απόφαση υπογραφής συμβάσεων προμήθειας υλικών, χωρίς να υπάρχει διαγωνισμός και ανταγωνισμός με άλλους ενδιαφερόμενους;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι από όλο το φάσμα του αίματος και της βρωμιάς ,της διαπλοκή, της διαφθοράς και της εθνικής μειοδοσίας, ο "κακός" είναι ο Σαχπατζίδης, και οοοοοοοοοοοοοοοοοοολοι οι άλλοι είναι τα «λευκά και αμόλυντα αγγελούδια»;;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να πιστέψει την "αδέκαστη Δικαιοσύνη" η οποία όταν ο Σαχπατζίδης υπεσχέθη το 2001 πριμ κατάκτησης κυπέλλου στον ΠΑΟΚ 50.000.000 δραχμών δηλαδή 150.000 ευρώ, ποσό απίστευτο ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα και δεν τον φώναξε να του πει "που βρήκες τόσα λεφτά και τα χαρίζεις ως πριμ;".

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να δεχτεί ότι ο ΠΑΟΚ εμπλέκεται με τον Σαχπατζίδη, όταν και ο Ζαγοράκης αλλά και ο Βρύζας είναι πολύ προσεκτικοί στις προσφορές του;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να δεχτεί ότι ο «εξάστερος» και οι ... μεγάλοι του ηγέτες συντηρούν το ... οικοδόμημα με τις εισπράξεις και τα δικαιώματα από τα μεγάλα παιχνίδια με Μαρούσι, Κολοσσό και Ρέθυμνο, εκτός αν οι εισπράξεις από τις ασιατικές αγορές του Ξανθιώτη Ρατζίνσκι είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος να κάθεται να απολογείται σε κάθε ραγιά του λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης για τη σχέση Σαχπαζίδη-ΠΑΟΚ, όταν ολόκληρο το οικοδόμημα του Αθηναϊκού κράτους και της Αθηναϊκής «Δημοκρατίας» είναι βουτηγμένο στη βρωμιά και στη δυσωδία;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για ν' αποδέχεται ως «καθαρτήρια» πράξη την στοχευμένη και καθοδηγούμενη αντίδραση της δικαιοσύνης, που στο σκάνδαλο της ζίμενς κάλεσε όλο τον κόσμο για εξέταση, εκτός από τον επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα, που όλως συμπτωματικά πούλησε την ομάδα του στον βουβαλάκη;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος ώστε να συμβιβάζεται με την «τιμωρία» των υπευθύνων, όταν καμμία κουφάλα δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙXEΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να δεχθεί εν όψει «κρίσιμης εκλογικής αναμετρήσεως », ότι σ'ένα κόσμο «όμορφο, ηθικό αγγελικά πλασμένο» ο ανήθικος είναι ο Σαχπαζίδης δηλαδή η κυριολεκτικά η «τελευταία τρύπα του ζουρνά»;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να δεχθεί ότι η «ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεπλένει βρώμικο χρήμα», όταν οι κομματικοί ληστρικοί μηχανισμοί, δέχονται καθ' ομολογίαν τους , εταιρικό χρήμα, σαν ... χορηγία, χωρίς ποτέ να έχουν ελεγχθεί από κανένα όργανο; Και αν αυτό ισχύει για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι 100.000.000 δραχμές που.... χορήγησε η καραντάνια στον μπασκετικό σκόρδα, τι ήταν γαρύφαλλα για την Παπίου;

Πόσο πρόβατο μπορεί να είναι κάποιος για να μην παραδεχθεί ότι ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ Π Α Ν Α Θ Λ Ι Ο κράτος «τιμωρεί» τον ακη όχι γιατί «τα πήρε», αλλά γιατί δεν έκρυψε επιμελώς, τα δώρα.;

Σε κάθε περίπτωση, σε όποιον έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και στη ...δημοκρατία και στο ....κράτος , του αφιερώνω με όλη μου την εκτίμηση το παρακάτω:

Υ.Γ (1) Αναφορικά με το αγωνιστικό μέρος, για μένα, οι αγωνιστικοί στόχοι του ΠΑΟΚ τελείωσαν στο 5ο λεπτό του αγώνα με τον συμπολίτη του Εθνικού Πειραιώς

Υ.Γ(2) Αν ο Λέτο είχε πρόβλημα στο πόδι, προλάβαινε να έχει εγχειριστεί, να έχει αποθεραπευθεί και να έχει επανέλθει. Προφανώς επειδή είχε πολλά νεύρα, που τα «αρμόδια όργανα» δεν μπορούν να βρούν τα αίτια, του πρότειναν να ... αποτοξινωθεί από το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμη...