Δεν είμαστε χαϊβάνια!

Ας γίνουμε πάλι κουραστικοί επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν είμαστε χαϊβάνια...
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Δεν είμαστε χαϊβάνια!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Τιμωρήθηκε ο συμπολίτης του Εθνικού Πειραιά με δύο αγώνες "κεκλεισμένων των θυρών", με την πρωτόδικη απόφαση να εκδίδεται την περασμένη Παρασκευή 27/10/2023.

Πρόσεξε τώρα τι γίνεται:

Ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ εξέδωσε "κανονικά" εισιτήρια για τον αγώνα, διαδίδοντας ότι μπορεί να το κάνει αυτό, "γιατί η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη" και προσθέτει ότι "ετσι λεει ο κανονισμός"...

Κατ' αρχήν ο κανονισμός στο σχετικό άρθρο 24 του Πειθαρχικού Κώδικα ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ καν την λέξη "τελεσίδικη".

Τι λέει:

Άρθρο 24

Έκτιση ποινών

"1. Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων που δικάζουν τις παραβάσεις του παρόντα κώδικα (πειθαρχικές Επιτροπές και Επιτροπή Εφέσεων) είναι άμεσα εκτελεστές, εκτός των περιπτώσεων που οι αποφάσεις ορίζουν τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές και την επανάληψη ή συνέχιση του αγώνα. Η άσκηση εφέσεως κατά αποφάσεως των πρωτοβαθμίων οργάνων δεν αναστέλλει την εκτέλεση της αποφάσεως, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπεται άλλως (παρ.2β κατωτέρω)"

Η άσκηση εφέσεως ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ την εκτέλεση της πρωτοδίκου αποφάσεως.

Ούτε "τελεσίδικη" απόφαση ούτε άλλα σχετικά...

Αυτό που αναφέρεται ότι δεν είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση αφορά ΜΟΝΟ δύο περιπτώσεις :

ΠΡΩΤΟΝ: "Η άσκηση εφέσεως κατά της αποφάσεως αναστέλλει την καταβολή της χρηματικής ποινής μέχρι την έκδοση αποφάσεως από την Επιτροπή Εφέσεων, παρατεινομένου ανάλογα -αν απαιτηθεί- του χρονικού διαστήματος των τριάντα (30) ημερών, που άρχεται από την κοινοποίηση της πρωτόδικης αποφάσεως." (Άρθρο 24 παρ.2β , δεν μας ενδιαφερει εν προκειμενω γιατι αφορα ΜΟΝΟ χρηματικές ποινές) και ΔΕΥΤΕΡΟΝ: "Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο και διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές εκτίονται σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο) και εκτελούνται την αμέσως επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία οι ομάδες είναι γηπεδούχοι, εκτός και αν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα - μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης της απόφασης και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα - μεσολαβεί διάστημα μικρότερο από πέντε (5) ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική" (Αρθρο 24 παρ.4)

Ο Κανονισμός ΟΥΔΕΝ ζητημα θέτει περί "τελεσιδικίας" της αποφάσεως και καθιστά την πρωτόδικη απόφαση ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ, υπο τον περιορισμό να μην μεσολαβεί διάτημα μικρότερο των 5 ημερών μεταξύ της εκδόσεως της αποφάσεως και του εντός έδρας αγώνα.

Δηλαδή με δεδομένο οτι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε την 27/10 ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ κεκλεισμένων των θυρών την προηγούμενη Κυριακή ή Δευτέρα.

Με την ΕΦΕΥΡΕΣΗ της "τελεσιδικίας" και την έκδοση των εισιτηρίων σκοπούνται τα εξής:

ΠΡΩΤΟΝ: Να γίνει ο αγώνας με θεατές.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να προκαταληφθεί "απαλλακτική" απόφαση, με πρόσχημα πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος θεατών που έχουν πληρώσει εισιτήριο, θα γίνουν επεισόδια και άλλα τινά φληναφήματα.

ΤΡΙΤΟΝ: Αν η έφεση απορριφθεί, με την επικαλούμενη "τελεσιδικία" ο συμπολίτης του Εθνικού θα ισχυρισθεί 100% ότι "με βαση τον κανονισμό μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα - μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης της απόφασης και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα - μεσολαβεί διάστημα μικρότερο από πέντε (5) ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική".

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Να έλθει ο δικαστής προ "τετελεσμένου" ώστε να "επιτρέψει" την τέλεση του αγώνα με θεατές!

Διαβάζουμε ότι ο δικαστής είπε: «Ο κανονισμός έχει αλλάξει και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ θα γίνει με κόσμο».

ΟΥΔΕΙΣ κανονισμός έχει αλλάξει, ο κανονισμός είναι σαφής, ο αγώνας πρέπει να γίνει χωρίς θεατές και κυρίως ο δικαστής ΟΥΔΕΜΙΑ αρμοδιότητα είχε ν' αποφανθεί για το πώς θα γίνει ο αγώνας από την στιγμή που θα εκδοθεί απόφαση την Δευτέρα!

Ο Δικαστής στην έφεση που εξέτασε ΔΕΝ ΕΙΧΕ τέτοιο θέμα για ν' αποφανθεί και πολύ απλά θα μπορούσε να πει: "Το θέμα δεν με αφορά, ρωτήστε την διοργανώτρια".

Προσωπικά όπως πιστεύω πως και όλος ο ΠΑΟΚτσήδικος κόσμος επιθυμούσε ο αγώνας να γίνει με κόσμο!

Δεν μπορείς να στερείς στους κατοίκους του Πειραιά ν' απολαύσουν ζωντανό τον μεγάλο ΠΑΟΚ, που ως δια μαγείας τελικά δεν είναι "παοκάκι", γιατί δεν συμβαδίζει με την λογική να φέρνεις τα "πάνω-κάτω" για να παίξεις μ' έναν "ασήμαντο" αντίπαλο.

Αλλά...

Δεν είμαστε χαϊβάνια!

Διαβάστε ακόμη...