Με το βλέμμα… ΜΠΡΟΣΤΑ

Οι απαιτήσεις όλων μας από την ομάδα μας ήταν πάντα πολλές. Οι λόγοι είναι πολλοί, και λίγο πολύ γνωστοί.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Με το βλέμμα… ΜΠΡΟΣΤΑ

Ένα αίσθημα που ενισχύθηκε ιδιαίτερα μετά τα τελευταία χρόνια και ύστερα από τα πολύ πετυχημένα αποτελέσματα, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο και στην Ευρώπη.

Η περσινή χρονιά όμως μας άφησε μια πίκρα. Τόσο στη διάρκεια της χρονιάς όσο και στο πρώτο διάστημα των μεταγραφών, είχαμε την ευκαιρία να «γκρινιάξουμε» και όχι άδικα.

Όμως το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου μας αναπτέρωσε το ηθικό. Το δίλημμα και ο φόβος για την πορεία της νέας αυτής ομάδας κυριαρχούσε στον ψυχικό μας κόσμο.

Το κάζο της περσινής χρονιάς έριχνε βαριά τη σκιά του στα «μελλούμενα». Ο χρόνος, η υπομονή και η δουλειά έφεραν την πρόκριση στους ομίλους του Conference League. Μια διοργάνωση που της αξίζει η προβολή και η αναγνώριση.

Μια πετυχημένη πορεία στο θεσμό, σε συνδυασμό με μια αξιοπρόσεκτη πορεία και των άλλων Ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα δώσει μια πολύ μεγάλη ώθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα μας κάνει μια πολύ καλή ποδοσφαιρική αγορά. Κάτι που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια να προσελκύσουμε και άλλα καλά και μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών, τεχνικών διευθυντών και προπονητών.

Στο πρωτάθλημα η ομάδα μας μπορεί να «χάρισε» μερικούς βαθμούς στα πρώτα παιχνίδια της, αλλά βοήθησαν και μερικά «καλά» παιδιά. Θύματα και αυτά, μιας λαθεμένης και επικίνδυνης νοοτροπίας. Αναφέρομαι στη διαιτησία. Μήπως είναι καιρός να απλοποιήσουμε τους κανόνες σε τέτοιο βαθμό που να μην επιδέχονται αμφισβήτησης και παρερμηνειών οι κείμενες διατάξεις;

Και ακόμη, μήπως είναι καιρός να σοβαρευτούν οι ΕΠΟ, ΚΕΔ καθώς και η Super League;

Και επιτέλους και η πολιτεία. Ιδιαίτερα αυτή.

Μια ανασυγκρότηση και μια κοινή πορεία είναι εντελώς αναγκαία, αν πράγματι αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

Τώρα σε ότι αφορά την ομάδα μας, αξίζει να επισημάνουμε την πρόοδό της και να τονίσουμε πως ακόμα και όταν αποδίδει όπως το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, και πετυχαίνει το ισόπαλο αποτέλεσμα και μάλιστα έτσι όπως αυτό ήρθε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, τότε μπορούμε να φιλοδοξούμε για πολύ καλύτερες μέρες.

Καλό είναι κατά την γνώμη μου να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της ομάδας και όχι να πέφτουμε στην παγίδα της γκρίνιας για την διαιτησία και στη γενικότερη κριτική, όσο δίκιο και αν έχουμε. Φροντίζουμε για την διάκρισή μας και αφήνουμε την γκρίνια για τους άλλους.

Είναι βέβαιο πως μπορούμε.

Και σε ότι αφορά το παιχνίδι μας την Πέμπτη, το λιγότερο που έχω να πω είναι πως δεν φοβάμαι. Είναι από τα παιχνίδια που μας πάνε.

Διαβάστε ακόμη...