Ο Ιβάν, το λιμάνι του Βόλου και ο Εύξεινος Πόντος

Ο Ιβάν δεν επενδύει απλά με οικονομικούς όρους αλλά και με ιστορικούς όρους...
Ο ιστορικός του μέλλοντος Ο ιστορικός του μέλλοντος
Ο Ιβάν, το λιμάνι του Βόλου και ο Εύξεινος Πόντος

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας Τραντέλληνας επιχειρηματίας που αγαπά Ελλάδα, Ορθοδοξία, Πόντο. Πριν αναλάβει τον ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει την Μονή της Παναγίας Σουμελάς στον Πόντο για Ορθόδοξη λειτουργία.

Όταν ανέλαβε να σώσει τον ΠΑΟΚ εκτός από την επένδυση στον αθλητικό τομέα ήξερε και το είπε άλλωστε ότι επενδύει στον πολιτισμό και την ιστορία του ΠΑΟΚ, της Μακεδονίας και όλης της Ρωμιοσύνης των Αλύτρωτων πατρίδων μια και το 1915-1922 ήρθε στην Μακεδονία το 70% όσων επιβίωσαν και μπολιάστηκαν με τους γηγενείς Μακεδόνες, Θεσσαλονικείς που τους κάηκε η πόλη όλη, το 1917.

Ήξερε αγοράζοντας τον ΠΑΟΚ ότι έχει τον Ασπρόμαυρο Δικέφαλο του Αυτοκρατορικού στόλου του Πόντου, τον Ασπρόμαυρο Δικέφαλο του Βασιλείου της Ελλάδας, τον Ασπρόμαυρο Δικέφαλο της Μεγάλης Ελλάδας, τον Βυζαντινό Δικέφαλο της Ορθοδοξίας.

https://www.paokmania.gr/stiles/arxeio/aspromavres-istories/224129-i-istoria-tou-vyzantinoy-aetoy

Όταν αγόρασε το Μακεδονία Παλλάς ήξερε ότι επενδύει στο όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας με το άγαλμα του Αλέξανδρου και τον Βουκεφάλα δίπλα του, απέναντι από τον Όλυμπο.

Όταν αγόρασε την Σουρωτή το αθάνατο νερό με σήμα το Τετράφυλλο ήξερε ότι από εδώ ήπιε νερό ο Μέγας Αλέξανδρος και η εταιρεία είχε σήμα Τετράφυλλο ρόδακα όπως το σήμα του ΠΑΟΚ, το Τετράφυλλο της Ορθοδοξίας.

https://www.paokmania.gr/stiles/arxeio/aspromavres-istories/225351-i-giorti-tou-tetrafyllou-tou-paok-mas-kai-tis-orthodoksias

Όταν αγόρασε το Πόρτο Καρράς, ήξερε ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι δίπλα στο Ορθόδοξο "Βατικανό" στο Άγιος Όρος.

Όταν αγόρασε την Σεκάπ το έκανε πιεζόμενος να μην την πάρουν Τούρκοι και αγοράζουν καπνά από τους τοπικούς αγρότες επηρεάζοντας τους.

Όταν αγόρασε το εμβληματικό Ελληνικό, λιμάνι της Θεσσαλονίκης το έκανε για να μην το πάρουν Βαλκάνιοι που είχαν άλλους σκοπούς.

Όταν αγόρασε το λιμάνι του Βόλου ενώνει σαν άλλος Φίλιππος της Μακεδονίας,την Θεσσαλία και την Μακεδονία, άλλωστε η Θεσσαλονίκη της Μακεδονίας έχει μέσα της την έννοια της Θεσσαλίας! Έτυχε να ανακοινωθεί αυτή η επένδυση σε μια δύσκολη στιγμή για το Βόλο και την Θεσσαλία ευρύτερα. Ο Ιβάν θα δώσει στην Θεσσαλία όσα δεν έδωσε το Ελληνικό κράτος για αντιπλημμυρικά.

Φυσικά το Πήλιο έχει και μια άλλη ιστορία που συνδέεται απευθείας με τον Εύξεινο Πόντο την πατρίδα του Ιωάννη Σαββίδη.

Ο Ιάσωνας ο αρχηγός της Αργοναυτικής εκστρατείας που πήγε να βρει το Χρυσόμαλλο δέρας μεγάλωσε στο Πήλιο της Μαγνησίας με τους Κενταύρους του. Η Αργοναυτική εκστρατεία του Ιάσωνα είναι ο μύθος της 2ης προσπάθειας των Ελλήνων να εγκατασταθούν στον Πόντο πριν χιλιάδες χρόνια.

Ο Ιβάν επιμένει αποκεντρωτικά, θέλει να κάνει επενδύσεις στην περιφερειακή Ελλάδα, θέλει να βλέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ομάδες της περιφέρειας της Ελλάδας και όχι γειτονιές της Αττικής μόνο, ομάδες όπως Παναιτωλικός, ΠAΣ Γιάννενα, Ξάνθη, Πανσερραϊκός, Βόλος κτλ. Μακάρι και η προσφυγική Νίκη Βόλου.

Αρνείται να κάνει εμβληματικές επενδύσεις στο Λεκανοπέδιο, η μόνη που έκανε ήταν στο κανάλι OPEN αναγκαστικά προφανώς αφού τα κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας υποχρεωτικά έχουν έδρα Αθήνα.

Φυσικά αυτό δεν το κάνει γιατί μισεί την Αθήνα, κάθε άλλο, αλλά θέλει να δώσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκεντρωθεί επενδυτικά.

Διαβάστε ακόμη...