Κακός ΠΑΟΚ, κακή διαιτησία, κακό αποτέλεσμα!

Λευκή ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας...
Κακός ΠΑΟΚ, κακή διαιτησία, κακό αποτέλεσμα!

Πάντα τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Κρίνονται στην ποιότητα, στις λεπτομέρειες, στην ατομική ενέργεια. Και παρότι θεωρητικά τίποτα δεν έλειπε από τον Δικέφαλο, πρακτικά δεν έγινε τίποτα σωστά.

Με το ξεκίνημα του αγώνα, έγινε σαφής η μορφή που θα είχε. Ο ΠΑΟΚ με συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας, ο αντίπαλος μαζεμένος στα τρία τέταρτα του δικού του μισού και μια συνεχής προσπάθεια να βρεθεί η ρωγμή στην αντίπαλη άμυνα.

Δυστυχώς, αυτή η ρωγμή δεν βρέθηκε ποτέ, ούτε στο πρώτο, αλλά ούτε και στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ ήταν προβλέψιμος και είχε σε κακή μέρα όλα του τα βαριά χαρτιά με αποτέλεσμα να δημιουργεί με το σταγονόμετρο, ενώ ακόμη και όταν βρήκε το γκολ, το VAR ήταν εκεί και ακύρωσε (ορθά) το γκολ του Ντεσπότοφ.

Ωστόσο, δεν πρέπει να προκαλείται σύγχυση. Η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας και η τραγική αντιμετώπιση της από τη διαιτησία είναι δύο πράγματα ξεχωριστά. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να επιβάλλει πως πρέπει να είσαι καταπληκτικός, προκειμένου να κερδίσεις. Σε πολλές περιπτώσεις μία φάση αρκεί για να κερδίζεις, να ηρεμήσεις και να προχωρήσεις παρακάτω.

Δεν νοείται λοιπόν η μανσέτα του αντιπάλου μέσα στην περιοχή να μην σφυρίζεται πέναλτι.

Δεν νοείται να μην δίνεται δεύτερη κάρτα στον Ντουκουρέ που αγκάλιασε την μπάλα με τα χέρια. Σίγουρα δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα έμπαινε το ενδεχόμενο πέναλτι ή πως ο ΠΑΟΚ θα έβρισκε το γκολ αν έπαιζε μισή ώρα με παίκτη παραπάνω. Το γεγονός όμως πως του στερήθηκε η ευκαιρία είναι εξοργιστικό.

Με αντίπαλο την Κηφισιά, ο επόπτης έκοψε τέσσερις επιθέσεις με ανύπαρκτα οφσάιντ. Στο Ηράκλειο, δεν δόθηκε καταφανέστατη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ΟΦΗ, χθες ακόμη πιο κραυγαλέα περίπτωση χαρίστηκε στον Άρη. Τέτοια σφυρίγματα στερούν βαθμούς και πρωταθλήματα.

Η ΠΑΕ πρέπει να αντιδράσει άμεσα με όποιον τρόπο μπορεί. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πηγαίνει σαν το πρόβατο στη σφαγή.

Η ομάδα έχει ποιότητα και θα στρώσει. Ως τότε πρέπει να στοχεύει στα αποτελέσματα και σίγουρα να παρουσιάζεται πιο αποφασιστική.

Υ.Γ: Διπλό μες το Ελσίνκι, ΠΑΟΚ λε ΟΛΕ.

Διαβάστε ακόμη...