Πιθανότητες…

ΟΧΙ, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το κεφάλαιο «περί πιθανοτήτων» της μαθηματικής επιστήμης. Θα επιμείνουμε στις πιθανότητες που έχει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας σχετικά με το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Πιθανότητες…

Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτές οι πιθανότητες είναι οι εξής τρεις και γνωστές. Νίκη-Ισοπαλία-Ήττα.

Μπορεί μια νίκη, με ευρύ σκορ να μετράει διπλά-ιδιαίτερα στα διπλά παιχνίδια- π.χ. στο κύπελλο ή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όπως επίσης μετράει διπλά και μια νίκη εκτός έδρας. Δίνει άλλο αέρα στο δεύτερο παιχνίδι.

Το ίδιο φυσικά -αντίθετα βέβαια- μετράει κι 'ένα αρνητικό αποτέλεσμα,(ήττα στην έδρα σου ή ήττα με μεγάλο σκορ, εκτός έδρας).

Τα λέω όλα αυτά γιατί θέλω να τα αξιοποιήσω, στην κριτική μου για τον αγώνα με τον ΠΑΟ, αλλά και για να καταθέσω τις εκτιμήσεις μου για το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία.

Εκτός όμως από τα όσα ανέφερα προηγουμένως, υπάρχουν και κάποιες παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Είναι μάλλον λογικό να ήθελε τη νίκη ο ΠΑΟ περισσότερο από μας. Το είχε ανάγκη για πολλούς λόγους και ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αντίθετα με μας που έχουμε διασφαλισμένη -κατά πως δείχνουν τα πράγματα- τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στα παιχνίδια της Ευρώπης της επόμενης σαιζόν.

Παίξαμε στην Αθήνα, τρείς μέρες πριν από το παιχνίδι της Γαλλίας. Κάτι που έχει αποδειχτεί αρνητικό δεδομένο για τις περισσότερες ομάδες. Πολύ δε περισσότερο τώρα που κυνηγάμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Γίνεται αποδεκτό σχεδόν απ'όλους, ότι μια διακοπή του πρωταθλήματος, αποσυντονίζει τις ομάδες. Σαν δικαιολογία μου ακούγεται. Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο, αφορά όλες τις ομάδες.

Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω, ότι οι στατιστικές και οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε κάποτε. Επίσης, είναι λάθος να μπερδεύουμε και την στατιστική των προπονητών, πολλώ δε μάλλον, όταν αφορά διαφορετικές ομάδες.

Είναι ανάγκη, για την κάθε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί, στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη, να μετράει τις δυνάμεις της κι' ύστερα να βρίσκει δικαιολογίες. Αυτή είναι η κατάσταση. Κάθε τρεις μέρες κι ένα παιχνίδι.

Τώρα σε ότι αφορά το επόμενο παιχνίδι μας, έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Νίκη ή και ισοπαλία θα θεωρηθεί πολύ σπουδαία επιτυχία. Αν όμως χάσουμε, δεν θα βρεθεί κανένας να ζητήσει εξηγήσεις, φτάνει να παίξουμε αυτό που μπορούμε.

Το μέγεθος του αντιπάλου μας είναι τεράστιο. Το ίδιο όμως γνωστό είναι και το βίτσιο μας. Μας αρέσει να παίζουμε με δυνατούς αντιπάλους με επιτυχία. Μας αρέσουν οι εκπλήξεις. Την ίδια εκτίμηση κάνω και για το συγκεκριμένο παιχνίδι και δίνω τις ίδιες πιθανότητες σε όλα τα αποτελέσματα.

Περιμένω και προσμένω. Θα δείξει.

Διαβάστε ακόμη...