Σταυρόπουλος: "Δεν θα ανεχόμουν να εκτεθεί η ιστορία του ΠΑΟΚ"

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Σταυρόπουλος, στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε, απάντησε στις κατηγορίες του Λάζαρου Παπαδόπουλου.
Σταυρόπουλος: "Δεν θα ανεχόμουν να εκτεθεί η ιστορία του ΠΑΟΚ"

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Σταυρόπουλος, στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε, απάντησε στις κατηγορίες του Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θα πω όλη την αλήθεια για μία δύσκολη υπόθεση. Ο Λάζαρος μας ζήτησε τρεις φορές άδεια. Με ρώτησε ο προπονητής τι να κάνω και του είπα να του δώσουμε άδεια γατί ήταν σημαντικά τα ραντεβού που είχε. Μέχρι που την Δευτέρα είχαμε 10:00 το πρωί προπόνηση και εκείνος επέστρεψε στις εφτά από την Αθήνα, ράκος.

Στην διάρκεια της εβδομάδας πιέστηκα να κατεβάσουμε παιδική και εφηβική ομάδα. Είπα όχι δεν θα γίνει αυτό.

Στην Αθήνα κατεβήκαμε πλήρης. Μετά το βραδινό φαγητό του Σαββάτου ζήτησα από τους Έλληνες να μην εκθέσουν την ομάδα. Να απεργήσουν χωρίς να εκτεθεί η ομάδα. Από την πρώτη στιγμή δεν υπήρξε καμία πίεση από πλευράς μας. Καμία πίεση να μην συμμετέχουν οι Έλληνες αθλητές μας.

Την επόμενη ημέρα μετά το μεσημεριανό φαγητό, είχα την πληροφορία ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πίεζε τους πέντε ξένους να μην κατέβουν στο γήπεδο. Ενημέρωσα τους ξένους μας ότι αν δεν κατέβουμε στο γήπεδο θα τιμωρηθούμε με μηδενισμό, πρόστιμο πέντε χιλιάδων και μείωση βαθμών από μείον ένα μέχρι μείον έξι βαθμούς. Τους είπα ότι αν αυτοί συνέχιζαν τότε θα χάναμε την χρονιά μας. Το συνειδητοποίησαν και οι παίκτες.

Στο γήπεδο μας παρακάλεσε ο Λάζαρος να μην μπει κανείς στα αποδυτήρια εκτός του ιδίου και των ξένων. Αυτό διήρκησε 20 λεπτά. Ο Λάζαρος μας παρακάλεσε να μιλήσουν μόνοι τους οι ξένοι. Του είπα ότι και εγώ θέλω να τους μιλήσω, αφού έφευγαν οι Έλληνες. Ο Λάζαρος αρνήθηκε και είπε ότι θα παραμείνουν στα αποδυτήρια. Τότε πήρε τον λόγο ο ίδιος και μου εξήγησε ότι η απόφαση της ομάδας ήταν να μην παίξει κανείς.

Όταν τελείωσε ο Παπαδόπουλος είπα στους ξένους ότι θέλω να προστατέψω τον σύλλογο και αν κάποιος από εσάς τους ξένους δεν παίξει, τότε να ξέρετε ότι θα παρθούν μέτρα μέχρι και  για διακοπή συμβολαίου. Τότε ο ίδιος ο Παπαδόπουλος είπε λύσε το δικό μου συμβόλαιο. Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια με έβριζε χυδαία. Δεν είχε καμία δουλειά ο Λάζαρος να πιέσει αφόρητα τους συμπαίκτες του να μην αγωνιστούν.

Τον πήραμε να παίξει και όχι να διοικήσει και να κάνει τα δικά του παιχνίδια στον ΠΑΟΚ. Μέσα στο ΟΑΚΑ δεν τον έβαζαν τον Λάζαρο και αυτό τελικά έγινε με δική μου μεσολάβηση στον αρχηγό της αστυνομίας.

Στην τιμή μου, λέω ότι κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν πίεσε τους Έλληνες να μην παίξουν.

Δεν θα ανεχόμουν να εκτεθεί η ιστορία του ΠΑΟΚ για οποιονδήποτε Λάζαρο. Στηρίξαμε πολλά επάνω του, αλλά για εμένα έχει αξία πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ. Είμαι υπερήφανος που πήρα αυτή την θέση».

Και συνέχισε: «Η απεργία είχε παταγώδη αποτυχία. Έφθασε να μην μιλάει με τους κολλητούς τους. Ο Λάζαρος αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ στον οποίο έγραψε μαύρη σελίδα. Νιώθω προδωμένος γιατί κάναμε θυσίες να έρθει να παίξει στον ΠΑΟΚ.Μακάρι να γυρίσει και εγώ να πάω σπίτι μου. Επειδή τον ξέρω, δεν πρόκειται να πάρει τον λόγο του πίσω.

Αισθάνομαι υπερήφανος για το ότι την τελευταία στιγμή διασώσαμε την ομάδα. Όλοι εσείς θα μου λέγατε τώρα τι κάνατε; Γιατί τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ; Γιατί τον αφήσατε να αλωνίζει στην ομάδα; Τον Λάζαρο τον ενδιέφερε μόνο να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ για να πει ότι κάτι έκανε. Δεν είχε όμως κανένα δικαίωμα επάνω στους ξένους. Τον Λάζαρο τον πήραμε πέρυσι γιατί από όλες τις ομάδες του έφυγε σαν κυνηγημένος. Δεν μετανιώσαμε γι αυτό που κάναμε. Αποδείχθηκε λάθος. Αλλά ποιος να περιμένει ότι θα έκανε τέτοιο λάθος, μη υπολογίζοντας κανέναν».     

Για τους λόγους που έφεραν τον Λάζο στον ΠΑΟΚ ενώ ο ίδιος ήξερε ότι ως πρόεδρος του ΠΣΑΚ θα έρχονταν σε κόντρα με τα συμφέροντα της ΚΑΕ, ο κ. Σταυρόπουλος είπε: «Δεν είχε ξεκάθαρο μυαλό να προστατεύσει την ομάδα και τους παίκτες. Μπέρδεψε τους ρόλους του. Ίσως να θόλωσε από την παταγώδη αποτυχία που είχε η απεργία».  

Για το αν ο ΠΑΟΚ κινηθεί νομικά εναντίον του Λάζου ο κ. Σταυρόπουλος είπε: «Θα κάνω την εισήγησή μου και η διοίκηση θα αποφασίσει. Αυτός ο άνθρωπος έφθασε στο σημείο να εκβιάσει αθλητή του εφηβικού μας, κάτι που μου είπε ο πατέρας του παιδιού».

Για τον αντικαταστάτη του, ο κ. Σταυρόπουλος ανέφερε: «Συζητήσαμε και ξέρουμε καλά ότι θα περάσουμε μία δύσκολη μεταβατική περίοδο. Θα προσπαθήσουμε να διασώσουμε ότι διέλυσε ο Λάζαρος. Η αγορά είναι δύσκολη».      

Όσον αφορά την υπόλοιπη ομάδα, ο κ. Σταυρόπουλος τόνισε: «Θα κληθεί σε απολογία ο Γιώργος Αποστολίδης που έκανε δηλώσεις ότι πιέστηκαν οι Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ να αγωνιστούν. Αυτό δεν ισχύει».

Ο team manager της ομάδας, Τέλης Ζουρνατζίδης είπε: «Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έκανε κανένα ραντεβού με παίκτες για να τους πιέσει να παίξε. Σεβαστήκαμε στο έπακρο τους αθλητές μας. Με τους ξένους από την Πέμπτη έγινε κουβέντα να μην παραταχθούμε στο γήπεδο. Αν δεν έπαιζε καμία άλλη ομάδα δεν θα παίζαμε και εμείς. Από εκεί και πέρα όμως εννιά ομάδες κατέβηκαν με πλήρες ρόστερ. Η μοναδική ομάδα που κατέβηκε με πέντε παίκτες για να σεβαστούμε τον αγώνα των παικτών ήταν ο ΠΑΟΚ.

Όλοι στην ομάδα αισθανόμαστε προδομένοι. Κάναμε τα πάντα για να είναι μαζί μας αυτός ο αθλητής, αλλά αυτός μας πρόδωσε. Πιο θα ήταν το κέρδος του ΠΣΑΚ αν δεν κατέβαινε ο ΠΑΟΚ και αν τιμωρούνταν ο ΠΑΟΚ; Δεν θα το αφήναμε αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι υπεράνω όλων. Οι ξένοι παίκτες μας ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση από την πίεση που ασκούσε ο Παπαδόπουλος. Αισθανόμαστε άσχημα αλλά είμαστε και δυνατοί να κάνουμε ότι χρειαστεί για να καλύψουμε την απουσία του οποιουδήποτε».

Διαβάστε ακόμη...