"Τα έχω με τον εαυτό μου"

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ έχασε δύο ελεύθερες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟΚ να ηττάται από τον Παναθηναϊκό (70-69). Αποτέλεσμα αυτού ήταν θεωρήσει εαυτόν υπεύθυνο για την ήττα, μιλώντας στο Sport24.gr...
"Τα έχω με τον εαυτό μου"

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, ο Ουίλιαμ Χάτσερ βρισκόταν στην κορυφή της λίστας με τους κορυφαίους σουτέρ ελευθέρων βολών στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Βλέπετε, ο γκαρντ του ΠΑΟΚ μετρούσε το απόλυτο (14/14) από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", για να αποτελέσει τον πλέον αξιόπιστο παίκτη της ομάδας του όταν πήγαινε να εκτελέσει ελεύθερες βολές. Απέναντι στο "τριφύλλι" διεύρυνε το σερί των εύστοχων βολών, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα αποδείχθηκε λιγότερο ψύχραιμος.

Με την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ο Ουίλιαμ Χάτσερ μπορούσε να της δώσει μαξιλαράκι ασφαλείας, αλλά είχε 0/2 βολές! Συνεχόμενες μάλιστα, "σπάζοντας" το σερί της ευστοχίας του. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσε να μην εκδηλώσει τον εκνευρισμό του μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο ο "δικέφαλος" ηττήθηκε με έναν πόντο (70-69).

"Είμαι εκνευρισμένος με τον εαυτό μου για τις βολές που έχασα στο τέλος. Είχα 100% στις βολές μέχρι απόψε (σ.σ.: χθες) και έχασα τις πιο κρίσιμες στο φετινό πρωτάθλημα. Τι να πω τώρα γι αυτό; Δεν γίνεται να έχω χάσει και τις δύο. Ξέρεις, είμαι περήφανος για το γεγονός πως στο πέρασμα της καριέρας μου έβαζα πάντα τις βολές. Είναι χαρακτηριστικό του παιχνιδιού μου αυτό, η ευστοχία στις βολές. Απογοήτευσα την ομάδα και τους συμπαίκτες μου", είπε αρχικά ο Αμερικανός πλεϊμέικερ μιλώντας στο Sport24.gr για να συνεχίσει σχολιάζοντας την ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε:

"Είναι άσχημο και ενοχλητικό να χάνεις με τέτοιο τρόπο. Είναι σκληρό για την ψυχολογία και μας φθείρει. Τώρα πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να πάμε να παίξουμε το παιχνίδι της Τετάρτης. Πονάει πολύ να βλέπεις τέτοια παιχνίδια, που θα μπορούσες κάλλιστα να τα έχεις κερδίσει, και να φεύγεις ηττημένος. Είναι πραγματικά άσχημο όλο αυτό".

"Παλεύουμε μέχρι τέλους"
Ένα από τα θέματα που του θέσαμε ήταν η λειψανδρία που υπάρχει φέτος. Στοιχείο που γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν υπάρχουν (σημαντικές) απουσίες, όπως αυτή του Νίκολα Μάρκοβιτς. Επ αυτού, είχε να σχολιάσει πως "είμαστε μια ομάδα που παλεύει κάθε παιχνίδι, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Υπάρχουν βέβαια αγώνες που χάνουμε τον έλεγχο, αλλά δεν τα παρατάμε όσο πίσω κι αν είμαστε στο σκορ. Είναι κάτι που απαιτεί χαρακτήρα, πίστη και πνευματική σκληράδα. Νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι την Τετάρτη (16/12) για το παιχνίδι με τη Λιέτουβος Ρίτας".

Ένα παιχνίδι που δεν είναι απλό γιατί "πρόκειται για "do or die" και πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε. Αξίζουμε να βρισκόμαστε στους Last 32 του Eurocup. Θα είμαστε μαχητικοί όπως απέναντι στον Παναθηναϊκό και θα δικαιωθούμε".

Όταν του ζητήσαμε να δώσει μια εξήγηση στα πολλά σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αποκρίθηκε ότι "έχουμε ταυτότητα στο παρκέ, με παιδιά που δεν τα παρατάνε. Ξέρουμε τους ρόλους μας και ποιος κάνει τι. Κάποιες φορές έχουμε την τύχη να λείπει από τα παιχνίδια μας", για να προσθέσει αναφερόμενος στη μάχη της τριάδας:
"Ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός είναι δύο μεγάλες δυνάμεις, αλλά έχοντας παίξει αντίπαλός τους βλέπω ότι δεν είναι τόσο "άτρωτοι". Από εκεί και πέρα υπάρχουν ο Άρης και η ΑΕΚ που είναι πολύ ποιοτικές ομάδες, αλλά δε νομίζω ότι είμαστε χειρότεροι".

"Θέλουμε το Κύπελλο"
Το τελευταίο πράγμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν οι στόχοι της ομάδας του τη φετινή αγωνιστική περίοδο. "Πριν απ όλα, πρέπει να βρούμε τρόπο να κάνουμε έναν πολύ δυνατό β' γύρο στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε", σχολίασε αρχικά για να καταλήξει λέγοντας:

"Έχουμε και το Κύπελλο Ελλάδος μπροστά μου. Ο Φάρος Κερατσινίου μπορεί να παίζει στη δεύτερη κατηγορία αλλά έχει πολύ έμπειρους παίκτες. Το Κύπελλο Ελλάδος είναι ένας από τους στόχους μας. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να τερματίσουμε στην τρίτη θέση. Αν καταφέρουμε να αποφύγουμε είτε τον Παναθηναϊκό είτε τον Ολυμπιακό στον α' γύρο των πλέι οφ, πιστεύω ότι θα έχουμε πιθανότητες να τερματίσουμε τρίτοι".

Διαβάστε ακόμη...