"Ο ρόλος του ηγέτη μου αρέσει"

Ο Κώστας Βασιλειάδης μιλάει στο Sport24.gr για το ματς με το Ρέθυμνο αλλά και αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, αναφέρθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτόν ενώ τόνισε πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα... ματώνουν την φανέλα.
"Ο ρόλος του ηγέτη μου αρέσει"

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν εξαιρετικός. Ο Ελληνας γκαρντ πέτυχε 17 πόντους στο ματς Κυπέλλου με το Ρέθυμνο και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα της Τετάρτης (7/10) με 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Βασιλειάδης μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση απέναντι στον ΑΓΟΡ και το ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, αναφέρθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά και στον ηγετικό ρόλο που του "δίνουν" οι πάντες σε ό,τι αφορά την παρουσία του στους "ασπρόμαυρους".

"Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά δείξαμε καλά στοιχεία κόντρα στο Ρέθυμνο"

Αρχικά τον ρωτήσαμε για το αν... ανησύχησε κάποια στιγμή στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο αναφορικά με την υπόθεση νίκη η οποία ήρθε σχετικά δύσκολα με σκορ 73-67. "Το περιμέναμε δύσκολο ούτως ή άλλως γιατί είδαμε κάποια βίντεο από την ομάδα του Ρεθύμνου. Είδαμε πως παίζει πολύ γρήγορα και πηδάνε στα ριμπάουντ που είχαμε κάποιο πρόβλημα χθες (σ.σ. την Τετάρτη).

Στην τρίτη περίοδο επειδή το ματς πήγαινε πολύ κοντά, μπορώ να πω πως ανησύχησα λίγο. Μόλις άρχισε η τέταρτη περίοδο ξεκινήσαμε πολύ καλά παίρνοντας τα ριμπάουντ και βάζοντας κάποια εύκολα καλάθια με τον Μάρκοβιτς. Πήραμε μια διαφορά 5-6 πόντους και μετά αρχίζεις να παίζεις με τον χρόνο... Προσπαθείς να τελειώσεις τις επιθέσεις σου στα τελευταία δευτερόλεπτα. Γενικά αν και δεν είμαστε έτοιμοι, η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία", μας είπε αρχικά ο Βασιλειάδης.

"Μια καλή κλήρωση, τελικός και μετά βλέπουμε"

Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ο ίδιος σε παλαιότερες δημόσιες "τοποθετήσεις" του έχει τονίσει πως στόχος του "Δικεφάλου" είναι η παρουσία στον τελικό του θεσμού. Μετά από αυτόν, υπάρχει η κατάκτηση του τροπαίου. Το σκέφτεται αυτό από τώρα; Ο Έλληνας γκαρντ είπε: "Έτσι όπως είναι τα πράγματα γενικά με την ομάδα, θα είμαστε τυχεροί να έχουμε μια πολύ καλή κλήρωση για τους '4' και από εκεί και πέρα είναι ένας ματς.

Κερδίζεις και φτάνεις στον τελικό. Ελπίζουμε όλοι μας να έχουμε αυτή την κλήρωση, να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να πάμε στον τελικό. Αυτό είναι το πρώτο μου σκεπτικό, αυτό έχω στο μυαλό μου. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι, με όποιον και να παίξεις. Αν παίξεις καλά και αν τα δώσεις όλα, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Δεν πρέπει να υπάρχει άγχος γενικά. Το μετά είναι μετά... Μετά βγαίνουν όλα (σ.σ. εννοεί για την προοπτική να είναι στον τελικό ο ΠΑΟΚ και να "κυνηγήσει" το τρόπαιο).

"Ο κόσμος θέλει να ματώνουμε την φανέλα και θα το κάνουμε"

Κατά την επίσημη παρουσίαση του μετά την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, ο Βασιλειάδης ζήτησε την στήριξη του κόσμου του "Δικεφάλου" προς την ομάδα. Κάτι ανάλογο ζήτησε και την Τρίτη (6/10), παραμονές του αγώνα με το Ρέθυμνο. Ωστόσο το γήπεδο έμοιαζε... άδειο την Τετάρτη (7/10) και του ζητήσαμε να σχολιάσει το γεγονός πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν στήριξαν την ομάδα στο παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ: "Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο... Το έχουμε πει επανειλημμένως πως θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας. Η ομάδα παλεύει τα παιχνίδια και θα το κάνει όλο τον χρόνο. Το θέμα είναι πως είναι έξτρα βοήθεια το να βλέπεις το γήπεδο γεμάτο, να είναι δίπλα σου ο κόσμος, να βοηθάει και να πιέζει τον αντίπαλο.

Ολα μετράνε... Από την στιγμή που δεν έρχεται (σ.σ. ο κόσμος), δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Είναι περισσότερο ποδόσφαιρο, παρά μπάσκετ... Εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας και να βλέπει ο κόσμος πως προσπαθούμε. Να είναι αυτό που θέλουν γενικά, να βλέπουν τους παίκτες να προσπαθούν και να ματώνουν την φανέλα. Αυτό θα κάνουμε εμείς και από εκεί και πέρα αν θέλουν (σ.σ. οι οπαδοί) να είναι εδώ, ας είναι".

"Να είμαστε κοντά σκορ στην διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ"

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά το πρωτάθλημα με εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Έχουν δύσκολο οι "ασπρόμαυροι"... "Είναι το πρώτο ματς του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες δεν γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Σίγουρα το μειονέκτημα γι' αυτούς (σ.σ. ΑΕΚ) είναι πως έχουν τέσσερις απουσίες. Δεν ξέρω αν γυρίσουν κάποιοι παίκτες... Οταν έχεις κάποια προβλήματα και δεν κάνεις προπόνηση κανονικά, δεν είσαι έτοιμος. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και νομίζω θα είναι ένα ντέρμπι", είπε ο Βασιλειάδης ο οποίος σε ερώτηση που του κάναμε για αν η ΑΕΚ πλέον... πιέζεται περισσότερο για νίκη στο ματς με τον ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο Κύπελλο από τον Αρη, είπε:

"Αυτοί (σ.σ. ΑΕΚ) έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο χθες (σ.σ. την Τετάρτη). Το παιχνίδι το χάσανε στο τέλος που εντάξει απέναντι στον Αρη ήταν ένα ντέρμπι. Σίγουρα μετά από τέτοιες ήττες, νομίζω βγαίνεις δυνατός και μετά παίζεις πολύ καλύτερα. Νομίζω ότι αυτό εμείς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με δύναμη, με άμυνα, με τρέξιμο στο γήπεδο και να είμαστε κοντά στο σκορ. Γιατί αν είσαι κοντά στο σκορ, ο γηπεδούχος έχει ένα μειονέκτημα".

"Δεν με βαραίνει να μου δίνουν ρόλο ηγέτη"

Από την στιγμή που γύρισε στον ΠΑΟΚ, οι πάντες περιμένουν από τον Βασιλειάδη να έχει έναν ηγετικό ρόλο στον "Δικέφαλο". Αυτό τον "βαραίνει" με την έννοια πως υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από αυτόν ή του αρέσει; "Όχι δεν με βαραίνει. Μου αρέσει... Αυτό που πρέπει να κάνω στο γήπεδο, θα το κάνω είτε είμαι ηγέτης, είτε δεν είμαι ηγέτης. Το καλό με το χθεσινό παιχνίδι (σ.σ. κόντρα στο Ρέθυμνο) είναι πως βγήκε ο Μάρκοβιτς μπροστά, έβαλε κάποια εύκολα καλάθια όταν πίεζαν εμένα και δεν μπορούσα να πάρω την μπάλα, ο Ντούβνιακ έβαλε κάποια κρίσιμα σουτ και ο Τέπιτς πάντα είναι εκεί...

Όλα τα παιδιά έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και νομίζω πως σε κάθε παιχνίδι μπορούν να βγουν έξτρα παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Εγώ θα κάνω την δουλειά μου... Αν μπορώ να κάνω την δουλειά μου όπως χθες (σ.σ. την Τετάρτη κόντρα στον ΑΓΟΡ), θα είναι ό,τι το καλύτερο για την ομάδα και φυσικά το θέμα είναι να κερδίζουμε που είναι το σημαντικό", υπογράμμισε ο Βασιλειάδης.

Διαβάστε ακόμη...