"Πιο εύκολη η απόφασή μου λόγω Παρτιζάν"

Ο Τέπιτς βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη και τον υποδέχθηκε για λογαριασμό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Τέλης Ζουρνατζίδης. Στις πρώτες του δηλώσεις επισήμανε:
"Πιο εύκολη η απόφασή μου λόγω Παρτιζάν"

Στις πρώτες του δηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, ο Milenko Tepic τόνισε...

Για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ. Αυτό που άκουσα και έμαθα είναι ότι είναι μία ομάδα με πάρα πολύ καλή οργάνωση και σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει και αυτή η αδερφική σχέση μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Partizan και αυτό σε συνδυασμό με όλα τα άλλα έκανε πιο εύκολη την απόφαση μου».

Για τις αναμνήσεις που έχει από την Ελλάδα: «Έχω πάρα πολύ καλές αναμνήσεις. Όλες οι σκέψεις που έχω είναι μόνο θετικές και όσον αφορά στο μπάσκετ, αλλά και έξω από αυτό. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει παρόμοια νοοτροπία με τους Σέρβους, έχει το ίδιο πάθος για τον αθλητισμό και η προσαρμογή εδώ είναι πολύ εύκολη».

Για την συνεργασία του με τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Θα μιλήσω σήμερα πρώτη φορά με τον κόουτς. Είναι πολύ καλό που υπάρχει ο ίδιος προπονητής και η ίδια φιλοσοφία τόσα χρόνια στο σύλλογο. Είναι ένδειξη σταθερότητας και επειδή γνωρίζω τον τρόπο και την οργάνωση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, η απόφαση μου να έρθω εδώ ήταν πολύ εύκολη».

Για το πόσο θα τον βοηθήσει η παρουσία και άλλων Σέρβων στην ομάδα: «Πάντα όταν αλλάζεις ομάδα, χώρα και περιβάλλον είναι δύσκολο να προσαρμοστείς, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι Σέρβοι στην ομάδα, αλλά και οι γνωστοί που έχω εδώ, με κάνουν να νιώθω πολύ καλύτερα».

Για τη θέση που του αρέσει να παίζει: «Δεν έχω πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε θέση θέλει ο προπονητής. Πέρυσι έπαιζα όλη τη σεζόν σαν πλέι μέικερ, άλλοι προπονητές με χρησιμοποίησαν σαν 1 και 2, άλλοι στο 3, αλλά όπου θεωρήσει ο προπονητής ότι θέλει να βοηθήσω, θα παίξω».

Για το αν προτιμάει τον Obradovic ή τον Vujosevic: «Είναι θέμα νοοτροπίας και φιλοσοφίας. Ο Obradovic είναι ένας προπονητής που μπορεί να φέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ενώ ο Vujosevic προετοιμάζει ουσιαστικά τους νεαρότερους παίκτες και τις ομάδες».

Για το γεγονός ότι το πρώτο του φιλικό ως παίκτης του ΠΑΟΚ, θα είναι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα: «Θα είναι φιλικό, αλλά θα είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Όταν έμαθα ότι θα γίνει αυτό το παιχνίδι, αισθάνθηκα ότι και κάποιος άλλος θα ήθελε να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι για να έρθουν έτσι τα πράγματα».

Διαβάστε ακόμη...