"Κάποια στιγμή θα έρθει ένας τίτλος"

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ κάποια στιγμή μπορεί να κατακτήσει έναν τίτλο ενώ εκφράζει την επιθυμία του να παίξει στην Εθνική ομάδα.
"Κάποια στιγμή θα έρθει ένας τίτλος"

Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, το "κεφάλαιο" Εθνική ομάδα αλλά και για το νέο συμβόλαιο του (σ.σ. τριετές) με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ο οποίος τόνισε πως κάποια στιγμή ο "Δικέφαλος" θα μπορέσει να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Συγκεκριμένα είπε στο περιοδικό "All Star Basket"

Για αυτό που κρατά από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: "Το δέσιμο που είχαμε σαν ομάδα όλη την χρονιά. Καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας, δουλεύοντας πολύ και σε μία οικογενειακή ατμόσφαιρα. Αυτό ήταν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που είχαμε σαν ομάδα, πέρα από τις αγωνιστικές μας αρετές. Όπου έχω παίξει στην καριέρα μου, όταν είχαμε πολύ καλό και οικογενειακό κλίμα, είχαμε και καλή πορεία.

Στον ΠΑΟΚ αυτό το είδα σε πολύ πιο έντονο βαθμό κι αυτό που μου άρεσε στην ομάδα είναι ότι πήγαινα στο γήπεδο με ευχαρίστηση, είτε επρόκειτο για προπόνηση είτε για αγώνες. Και είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνεις, ουσιαστικά στη δουλειά σου, με ευχαρίστηση και να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που περνάς καλά. Κι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των όσων έχουν γίνει και από τον προπονητή και από την διοίκηση και τις επιλογές που έχουν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν".

Για την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή της σεζόν: "Νομίζω ότι οι σοβαροί τραυματισμοί που είχαμε με τον Χαραλαμπίδη και τον Κακαρούδη ήταν στις πολύ άσχημες στιγμές. Ειδικά αυτό που έγινε με τον Χαραλαμπίδη, με τον τρόπο που έγινε μας σόκαρε όλους στην ομάδα. Ίσως λίγο παραπάνω εμένα, επειδή ήμασταν και στο ίδιο δωμάτιο. Στις πιο σημαντικές στιγμές θα βάλω σίγουρα το τέλος της σεζόν, τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, γιατί δεν κερδίζεις και τόσο συχνά με 17 πόντους διαφορά.

Μεγάλη νίκη ήταν και αυτή που πετύχαμε στην Τουρκία με την Καρσίγιακα και απέκτησε και μεγαλύτερη σημασία τώρα που κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Γενικά πιστεύω ότι στην Ευρώπη είχαμε πολύ δυνατούς αντιπάλους και φάνηκε από το γεγονός ότι εκτός από την Καρσίγιακα και άλλες ομάδες κατέκτησαν πρωτάθλημα στη χώρα τους, όπως η Λιμόζ, ή η Κίμκι που πήρε το Eurocup. Και εάν δεν είχαμε τις απουσίες και τους τραυματισμούς, ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει περισσότερο στη διοργάνωση".

Για το νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ: "Δούλεψα σκληρά τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και σίγουρα είναι μία επιβράβευση αυτό το νέο συμβόλαιο".

Για το αν έχει κάτι απωθημένο στο μπάσκετ: "Το να παίξεις στη Εθνική ομάδα είναι μία πολύ μεγάλη τιμή για έναν αθλητή. Και παρά το γεγονός ότι δεν είμαι μικρός, υπάρχουν παραδείγματα και δίπλα μου όπως ο Κώστας ο Χαραλαμπίδης, ο Γιάννης ο Καλαμπόκης, παιδιά που έπαιξαν αρκετά μετά τα 30, οπότε ποτέ δεν είναι αργά. Είναι κάτι που θα το ήθελα, όπως και έναν τίτλο. Δεν θα το έλεγα σαν απωθημένο, αλλά σίγουρα ένας τίτλος είναι μία ακόμη επιβράβευση της δουλειάς που κάνεις".

Για το αν είναι "απαγορευμένος καρπός" ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ: "Απαγορευμένο δεν είναι. Δύσκολο είναι, αλλά καμία επιτυχία δεν έρχεται εύκολα. Νομίζω ότι η απόσταση έχει μικρύνει και αυτό είναι κάτι που το έχει πετύχει και ο ΠΑΟΚ με τον τρόπο που δουλεύει. Χρειάζεται υπομονή, πρέπει να συνδυάσουμε το πώς δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο και θα έρθει κάποια στιγμή και ένας τίτλος. Δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί, δεν σημαίνει ότι θα έρθει αύριο, αλλά επειδή οι άνθρωποι που είναι στον ΠΑΟΚ ξέρουν πώς να κάνουν σωστά την δουλειά τους, θα έρθει και ο τίτλος".

Διαβάστε ακόμη...