«Μόνος τρόπος η άμυνα»

Οι σκέψεις του Γιώργου Δέδα για το αυριανό παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν
«Μόνος τρόπος η άμυνα»

Δηλώσεις για το αυριανό απαιτητικό και κρίσιμο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν στο «Παλατάκι», έκανε ο Γιώργος Δέδας στο πλαίσιο της media day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Χαρακτηριστικά, ο φόργουορντ του Δικεφάλου, είπε:

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ: «Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, χρειαζόμαστε ακόμα 1-2 νίκες για να προκριθούμε και μαθηματικά. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή ομάδα είναι η Κούμπαν και ανεξάρτητα από το ότι έχει ήδη προκριθεί, εμείς χρειαζόμαστε τη νίκη. Η Κούμπαν είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, ξέρουμε τους παίκτες που έχει. Αυτό κάνει τη δουλειά μας πιο δύσκολη αλλά δε σημαίνει πώς έχουμε χάσει ήδη το παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, θα δούμε τι θα γίνει...»

Για τη μεγάλη διαφορά με την οποία κέρδισε η Λοκομοτίβ στη Ρωσία: «Σίγουρα δεν είμαστε στο επίπεδο της Λοκομοτίβ. Λίγες ομάδες στην Ευρώπη είναι στο επίπεδό της. Είναι κίνητρο για εμάς το πρώτο παιχνίδι, από την άποψη να αποδείξουμε πως η διαφορά ήταν πλασματική».

Για το πώς πρέπει να προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι: «Αύριο δεν υπάρχει άλλος τρόπος παιχνιδιού από την άμυνα. Δεν έχουμε τύχη αν πάμε να κερδίσουμε με την επίθεση. Η Λοκομοτίβ είναι μια ομάδα που κάνει περίεργο ροτέισον, δεν ξέρουμε πως θα παίξει αύριο και πόσο χρόνο συμμετοχής θα πάρουν οι καλοί της παίκτες. Εμείς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι αμυντικά και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κενά στην άμυνα της Λοκομοτίβ για να την τιμωρήσουμε. Στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανελευσινιακό βγάλαμε ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο, το αυριανό παιχνίδι θα είναι διαφορετικών συνθηκών, θα χρειαστεί ενέργεια σε όλο το ματς για να ανταπεξέλθουμε».

Για την απουσία του Χαραλαμπίδη: «Αφήνουμε πίσω μας το γεγονός πως ο Κώστας δεν θα είναι μαζί μας σαν παίκτης. Δεν μπορούμε όμως να σκεφτόμαστε έτσι. Ίσως το μυαλό μας πάει αλλού. Αν και μαθαίνουμε πως οι γιατροί δεν αφήνουν τον Κώστα να έρθει στο γήπεδο, μακάρι να είναι μόνο να τον βλέπουμε. Αυτοί που είμαστε στην ομάδα, πρέπει να καλύψουμε το κενό του και να βγάλουμε περισσότερη δύναμη και ψυχολογία στο παρκέ. Μακάρι να κερδίσουμε και να είμαστε πιο άνετοι στα δύο επόμενα παιχνίδια. Αν δεν κερδίσουμε, τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πιο απαιτητικά.

Είναι δύσκολο πάντως να αντιμετωπίσεις τη Λοκομοτίβ. Ο Ντιλέϊνι δεν έπαιξε στο πρώτο ματς, ίσως παίξει αύριο.. Υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί παίκτες όπως για παράδειγμα ο Μπράουν, ενώ οι Ρώσοι παίκτες της αγωνίζονται στην Εθνική Ρωσία. Επίσης, ο κάθε παίκτης της έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους».

Διαβάστε ακόμη...