«Στο τέλος θα δικαιωθούμε»

Στον ArenaFM89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος. Μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται στην φετινή χρονιά αλλά και για το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στον «Δικέφαλο του Βορρά».
«Στο τέλος θα δικαιωθούμε»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος:
Για την βράβευση του:
«Είναι μια δικαίωση για κάτι που σου αρέσει πάρα πολύ και η ζωή σου γυρίζει γύρω από αυτό. Ο κόσμος όταν αντιλαμβάνεται πως κάνεις κάτι με αγάπη και σου δίνει μια τιμή νιώθεις μια ευχαρίστηση».
Για την εξέλιξη που έχει ως προπονητής:
«Ο κάθε άνθρωπος στην δουλειά του καθημερινά εξελίσσεται. Η εμπειρία του βελτιώνεται. Επίσης, κάποιες εποχές είσαι και πιο τυχερός για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορείς να δουλέψεις και να παρουσιάσεις ένα δείγμα που θα δείξει στον κόσμο πως πετυχαίνεις κάτι καλό. Αν πάντα πιστεύεις πως δημιουργείς κάτι και το ευχαριστιέσαι, αυτό είναι ότι καλύτερο».
Για το εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα:
«Πιστεύω πως για να δουλέψεις εσύ καλά πρέπει όλα να πάνε καλά. Αλλιώς δεν μπορούν οι παίκτες και ο προπονητής να αποδώσουν. Αν τα προβλήματα από έξω μεταφέρονται μέσα στο αγωνιστικό τμήμα το πρόβλημα μεγαλώνει. Σίγουρα υπάρχει μια διοίκηση αλλά και παίκτες που κάνουν πάντα το κάτι παραπάνω».
Για την περίοδο που ήταν μακριά από τους πάγκους:
«Σαν προπονητής κάθε μέρα πρέπει να βελτιώνεσαι. Από την κάθε εικόνα παίρνεις κάτι. Πέρυσι είχα ένα παίκτη που είδα κάποια πράγματα και άλλαξε η φιλοσοφία μου για παίκτες σε αυτή τη θέση. Βλέπεις κάποια πράγματα που σου προσφέρει η ίδια η φύση και πρέπει να είσαι μέσα στα πράγματα. Το μπάσκετ κάθε μέρα αλλάζει».
Για τις προσδοκίες του φέτος:
«Για εμένα παίζει ρόλο το τι μπάσκετ θα παίξει η ομάδα και τι διάθεση θα δείξει. Οι ομάδες δεν μπορούν να κρατήσουν τα ρόστερ λόγω της οικονομικής κρίσεως. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή και να πιστέψει στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάτι και πιστεύω πως στο τέλος θα δικαιωθούμε».
Για τις λογομαχίες μεταξύ παραγόντων ομάδων:
«Εμείς θα θέλαμε το μπάσκετ να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει όλοι οι παράγοντες να βοηθήσουν σε αυτό. Είναι ένα άθλημα που μας έχει δώσει πάρα πολλές επιτυχίες και όλοι οι παράγοντες πρέπει να δίνουν τις δικές τους ιδέες ώστε το μπάσκετ να κάνει βήματα μπροστά. Η Ελλάδα θέλει τίτλους και αυτό το άθλημα πρέπει να μας δώσει επιτυχίες και χαρές και στο μέλλον. Δεν πρέπει να υπάρχουν «κοκορομαχίες» εκτός γηπέδου. Αυτό πλήττει το ίδιο το άθλημα. Όλα αλλάζουν αρκεί να το θέλουμε. Πρέπει όλοι οι παράγοντες να καθίσουν στο τραπέζι για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να λυθούν τα προβλήματα».
Για το πότε μπορεί ένας φίλος του μπάσκετ να περιμένει την επιστροφή της Θεσσαλονίκης στην κορυφή:
«Το χρήμα παίζει κάποιο ρόλο, θέλει όμως υπομονή και σκληρή δουλειά. Ο σύλλογος πρέπει να μπορέσει να βγάλει ταλέντα αλλά και να φέρει παίκτες που θα προσαρμοστούν στο σύνολο. Οι ομάδες πρέπει να αποβάλουν τα οικονομικά βαρίδια από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχουν πλέον ομάδες με τεράστια μπάτζετ. Υπάρχουν ομάδες με ισορροπημένα μπάτζετ που παίζουν καλό μπάσκετ».
Για το επίπεδο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ:
«Η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη αλλά μέρα με την μέρα θα βελτιωνόμαστε. Από παιχνίδι σε παιχνίδι η ομάδα θα βελτιώνεται. Σήμερα παίζουμε ένα δύσκολο φιλικό και κάθε μέρα πιστεύω θα είμαστε καλύτερα».

Διαβάστε ακόμη...