«Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε»

Ο Χρήστος Σαλούστρος είναι ο τελευταίος παίκτης που προστέθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.
«Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε»

Ωστόσο, θα βρει και στη Θεσσαλονίκη δύο συμπαίκτες του από την περσινή σεζόν, τον Marc Antonio Carter και τον Kevin Langford, γεγονός που τον παρακίνησε να έρθει στον ΠΑΟΚ και του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την επόμενη σεζόν.

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ μίλησε στο paokbc.gr για την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και δήλωσε σίγουρος για την επιλογή του, ανυπόμονος για την στιγμή που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για να πιάσει δουλειά και έτοιμος για τις προκλήσεις της επόμενης σεζόν...

-Στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ λοιπόν. Νέα ομάδα, αλλά με πολλά γνωστά πρόσωπα...

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και σίγουρος για την επιλογή μου. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει όλα όσα θα ήθελα, αλλά κι εγώ από την πλευρά μου πιστεύω ότι πληρώ τις προϋποθέσεις που θέλει η ομάδα από έναν παίκτη. Ουσιαστικά την ξέρω την ομάδα, γιατί θα βρω ξανά τον Carter και τον Langford, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά τα είχα αντιμετωπίσει αρκετές φορές. Γνωριζόμαστε... Ο κόουτς από την άλλη, που έχει τεράστια εμπειρία, νομίζω ότι με ξέρει σαν παίκτη, πιστεύω ότι θα έχουμε μία άριστη συνεργασία. Ανυπομονώ να έρθω στη Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσουμε».

-Πόσο πιστεύεις ότι θα βοηθήσει και τους τρεις σας, η παρουσία Langford και Carter, μαζί με σένα στην ομάδα...

«Όλο αυτό το διάστημα είχαμε επαφή με τα παιδιά, μιλούσαμε, συζητήσαμε την πρόταση που είχε ο καθένας μας από τον ΠΑΟΚ και επειδή, χρονικά έκλεισε πρώτα ο Marc και στη συνέχεια ο Kevin, νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη έκανε πολύ πιο εύκολη και τη δική μου απόφαση. Είναι πολύ σημαντικό που θα είμαστε και οι τρεις μαζί στην ομάδα και σίγουρα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και στη δική μου απόφαση. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι και ατομικά θα μας βοηθήσει που θα είμαστε ξανά μαζί στην ίδια ομάδα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά κι αυτό βοηθά μέσα στο παιχνίδι, αλλά και στο να αφομοιωθούμε πιο γρήγορα και καλύτερα στο παιχνίδι της ομάδας. Νομίζω ότι θα έχουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και με πολλές νίκες στην επόμενη σεζόν, για να μας οδηγήσει εκεί που όλοι μας θέλουμε».

-Η επόμενη χρονιά έχει και Ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά και Eurocup...

«Η συμμετοχή στο Eurocup είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο. Για μένα μάλιστα που πέρσι έπαιξα πρώτη χρονιά και στην Α1, αλλά και στην Ευρώπη, πιστεύω ότι τώρα πια θα έχω και περισσότερη εμπειρία, αλλά και την δυνατότητα να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου. Το Eurocup ήταν από τους πιο σημαντικούς λόγους που με οδήγησαν σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Και σίγουρα μας περιμένει μία χρονιά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη, όπου η ομάδα θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να προχωρήσει. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί μπορεί να περνούν πλέον τέσσερις ομάδες από τον όμιλο, αλλά έχει ανέβει πολύ το επίπεδο. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας».

Διαβάστε ακόμη...