«Κάναμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε απαντήσεις»

Τα δεδομένα που ισχύουν σε κάθε μεταγραφική περίοδο, δεν διαφέρουν σημαντικά από τα αντίστοιχα που επικρατούν σε ένα λαϊκό παζάρι. Όλες οι ενέργειες πηγάζουν από τον θεμελιώδη κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης.
«Κάναμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε απαντήσεις»

Για τον ΠΑΟΚ που έχει περιορισμένες δυνατότητες, η ικανότητα στο παζάρι και στη προσαρμογή των μεταγραφικών στόχων στα νούμερα που προτείνει ο ίδιος, συνθέτει ένα στοίχημα. Και χθες, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς, με τον Σούλη Μαρκόπουλο αλλά και του team manager, Τέλη Ζουρνατζίδη. Αξιολογήθηκε η πορεία των συζητήσεων, είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποταθεί – αναφορικά με την αμερικανική αγορά – σε πολλούς πόιντ γκαρντ και ψηλούς. «Από τη μία πλευρά υπάρχει μια μορφή πίεσης για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, στη πραγματικότητα όμως είμαστε σε μια κατάσταση νορμάλ. Κοιτάμε σχήματα, είναι αλήθεια ότι έχουν αλλάξει αρκετές φορές στη διάρκεια της περιόδου, εξαρτώνται από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον κάθε αθλητή», είπε στο «Μ» ο κ. Ζουρνατζίδης.

Στη λίστα των μεταγραφικών στόχων εντάσσονται παίκτες που πρόσφατα αποφοίτησαν από το κολέγιο, αλλά και αυτοί που έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία.

Οι τελευταίοι έχουν μεγαλύτερο κασέ, διαθέτουν εξάλλου περισσότερες παραστάσεις. Σε αντίθεση με τα δεδομένα που ίσχυαν πέρυσι, στη θέση του πλέι μέικερ, φέτος οι επιλογές είναι περισσότερες. «Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε παίκτες που θα συμβιβαστούν με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και είναι πάγια τακτική της ομάδας να μην παρεκκλίνει από τις αρχικές προσφορές της», κατέληξε ο Ζουρνατζίδης.

Ντούβνιακ και Κασελάκης

Στη λίστα των παικτών με τους οποίους υπάρχουν οικονομικές διαφορές εντάσσεται και ο Λεωνίδας Κασελάκης. Στον ΠΑΟΚ δεν κρύβουν ότι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα διαμορφώσει στόχους από την αμερικανική αγορά. Πέρυσι, ο Κασελάκης ήταν ο περιφερειακός που «έδενε» την άμυνα, κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό την αμυντική αδυναμία των υπολοίπων περιφερειακών παικτών και στη περίπτωση που δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του, ο Δικέφαλος θα πρέπει να βρει έναν άλλον παίκτη για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Εντός της εβδομάδας θα γίνει νέα επαφή, αλλά η διαφορά – στη συζήτηση για υπογραφή διετούς συμβολαίου – είναι αρκετά μεγάλη. Σε ότι αφορά τον Ούρος Ντούβνιακ, η «Μ» έχει επισημάνει ότι ο Σέρβος γκαρντ είναι στους στόχους του ΠΑΟΚ, αλλά όχι με το κασέ των 40.000-45.000 ευρώ.

Οι επιτελείς του Δικεφάλου ήρθαν σε επαφή με τον ατζέντη του, διευκρίνισαν ότι δεν μπορούν να διαθέσουν περισσότερα από 35.000 ευρώ. Επί της ουσίας, το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν αποκλείεται, να μπει στην άκρη για το αμέσως επόμενο διάστημα και να εξεταστεί εκ νέου, μετά την προσέγγιση Αμερικανού πλέι μέικερ.

Διαβάστε ακόμη...