«Αυτοπεποίθηση μέσα από τις νίκες»

Ο Γιώργος Δέδας μίλησε τόσο για το χθεσινό (19/11) διπλό του Δικεφάλου στην έδρα της Μπουντούτσνοστ αλλά και για την πορεία του φετινού ΠΑΟΚ.
«Αυτοπεποίθηση μέσα από τις νίκες»

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή του paok24, στο "libero 107,4":

Για το μεγάλο οδικό ταξίδι στο Μαυροβούνιο:
«Είναι λίγο δύσκολο. Ηταν και σχεδόν γεμάτο και δεν είχαμε πολύ άπλα... Τώρα γυρίσαμε και πριν δύο μέρες είχαμε παίξει σε δύο παρατάσεις με τον Πανελευσινιακό».

Για το ότι το άλλοθι της κούρασης δεν το κράτησαν στο μυαλό τους:
Επειδή την πατήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρωσία, είχαμε μία εμπειρία παραπάνω και είπαμε ότι για να κερδίσουμε ένα ματς με μια ομάδα που καιγόταν, έπρεπε από το πρώτο λεπτό να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όπως και έγινε».

Για την διαφορά της εικόνας του ΠΑΟΚ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι με τη Μπουντούτσνοστ:
«Το πρώτο ματς ίσως και να το κλέψαμε, γιατί με σουτ στο τέλος χρειάζεται και τύχη, εκτός από ικανότητα. Νομίζω ότι χθες το παιχνίδι ήταν καλύτερο για εμάς, τόσο από το Αλεξάνδρειο όσο και από το Ρέθυμνο, αλλά ήταν ένα γήπεδο με ιδιαιτερότητες. Το ματς διακόπηκε όταν είχαμε καλό μομέντουμ και μετά τη διακοπή μπήκαμε ακόμα καλύτεροι. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήμασταν καλύτεροι και το παραδέχτηκαν και αυτοί»

Για το πώς ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια στο χθεσινό παιχνίδι:
«Για τα ματς του Eurocup όταν έγινε η κλήρωση μας είχαν υποψήφιους να περάσουμε αλλά όχι στα φαβορί. Ετσι όπως εξελίχθηκε ο πρώτος γύρος βλέποντας τη βαθμολογία, ξέραμε ότι αν κερδίσουμε τη Μπουντούτσνοστ την αφήνουμε πίσω δύο βαθμούς. Αυτό ήταν το βασικό μας κίνητρο. Θέλουμε να περάσουμε, και παρά την κούραση θέλουμε να συνεχίσουμε. Εχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας στα τέσσερα που απομένουν. Ξέραμε ότι αν στράβωνε τα ματς για αυτούς από την αρχή, θα είχαν ακόμα περισσότερο άγχος και εμείς το εκμεταλλευτήκαμε»

Για τις συνθήκες στο γήπεδο:
«Εχουμε ζήσει και παρόμοια. Πέραν του στιγμιαίου φόβου μετά το ξεχνάς. Είναι καλό που το γήπεδο είχε μια αντιπαλότητα και ήμασταν σε εγρήγορση από την αρχή, Όχι όπως στη Ρωσία και ήμασταν κάπως «αποβλακωμένοι» που παίζαμε σε ένα παγωμένο γήπεδο με 500 άτομα».

Για την παρουσία των φίλων του ΠΑΟΚ:
«Το συζητούσαμε και από πριν ότι θα είναι καλό. Τα παιδιά ξεκίνησαν δεν ξέρω και εγώ από που, εμείς κάναμε 14 ώρες να πάμε και αυτοί έκαναν κάπου τόσο. Ξέραμε ότι ήρθαν να φωνάξουν και να μας υποστηρίξουν. Κερδίσαμε και τους αφιερώσαμε τη νίκη, οπότε τέλος καλό όλα καλά. Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε η παρουσία να συνεχιστεί και στην Ελλάδα αλλά και στα εκτός έδρας».

Για το πώς φαντάζεται τον ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν:
«Στην περσινή μας πορεία στο πρωτάθλημα, μέσα στη χρονιά κάναμε πολλά σερί, στα πλέι οφ με το Ρέθυμνο δεν ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε. Σε θυμούνται όπως έχεις παίξει στο τελευταίο ματς και όχι στο πρώτο. Πιστεύω ότι η περσινή καλή πορεία στο πρωτάθλημα, πήραμε το πλεονέκτημα έδρας αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Όταν τελειώσουμε την κανονική περίοδο, θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο από ότι πέρσι στα πλέι οφ. Από την περσινή εμπειρία, μπορούμε να πάρουμε πολλά και να είμαστε πιο έτοιμοι. Τα δύσκολα ευρωπαϊκά ματς σε αναγκάζουν να φορμάρεσαι πιο γρήγορα και σωματικά και ψυχολογικά»

Για το αν ο ίδιος θα βελτιώνεται κάθε μήνα:
«Είναι μια λογική σειρά, γιατί η ομάδα αρχίζει και δένει. Είναι λογικό, γιατί έμεινε ένας κορμός, αλλά ήρθαν κάποιοι καινούργιοι παίκτες. Περνώντας ο χρόνος όταν έχεις πολλά και δύσκολα ματς και νικάς, αυτό σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Εμένα όσα λεπτά μου δίνει ο κόουτς προσπαθώ να τα κάνω ποιοτικά».

Διαβάστε ακόμη...