"Τα χρέη τα καλά χρόνια, η αποπληρωμή στα δύσκολα"

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς στο περιθώριο της χθεσινής (Σάββατο 23/3) πρωτοβουλίας εθελοντικού καθαρισμού της PAOK SPORTS ARENA μίλησε στην ιστοσελίδα basketplus.gr για το οικονομικό πλάνο της ΚΑΕ και όχι μόνο.
"Τα χρέη τα καλά χρόνια, η αποπληρωμή στα δύσκολα"

Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Λίγοι καταλαβαίνουν ότι μήνα με τον μήνα η ΚΑΕ δίνει αγώνα επιβίωσης. Το αγωνιστικό πάει μια χαρά, αλλά για να υπάρχει το αγωνιστικό θα πρέπει να υπάρχει η εταιρία. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τα χρέη όταν υπήρχαν χρήματα και όχι κρίση και πρέπει να τα πληρώσει μέσα στην κρίση. Το θετικό είναι ότι φέτος όλοι όσοι είμαστε εδώ βρισκόμαστε στην ίδια συχνότητα και έτσι η δουλειά μας γίνεται πιο αποδοτική"

Για τα  προβλήματα που δημιουργούνται αυτή την δύσκoλη εποχή: 

"Δίνουμε περισσότερα χρήματα για τα παλιά απότι για την τωρινή ομάδα. Υπάρχουν πιέσεις για τις καθυστερήσεις, αλλά παράλληλα υπάρχει και εμπιστοσύνη. Είναι αδύνατο να τακτοποιούμε τα πάντα στην ώρα τους. Ακόμα και η Ζαλγκίρις που έχει τόσο κόσμο στο γήπεδο δεν πληρώνει στην ώρα της και έτσι δεν έχουμε ακόμα τα χρήματα από τον Μαγκράθ. Τώρα πέρα από τις ομάδες δεν πληρώνουν και οι παίκτες" είπε γελώντας ο Πρέλεβιτς, ο οποίος θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να βγει καθαρός από την προσπάθεια εξυγίανσης. "Αν δεν ήταν η κρίση..." 

Για το πως αντιμετωπίζει το θέμα MακΓκραθ, καθώς ο ΠΑΟΚ σχεδόν δύο μήνες μετά την αποχώρηση του δεν έχει εισπράξει ευρώ, όταν γινόταν λόγος για άμεσες καταβολές:

"Δύο δρόμοι υπάρχουν. Είτε στην ΦΙΜΠΑ, είτε με υπομονή... Για την ώρα διαλέγουμε τον δεύτερο, έχουμε εμπιστοσύνη και στον παίκτη και στον ατζέντη του. Απλά η ΦΙΜΠΑ λειτουργεί όπως και με τις προσφυγές των παικτών. Μετά από μια ορισμένη διαδικασία και χρόνο καλεί τον παίκτη να πληρώσει. Αν δεν το κάνει, κινδυνεύει να μην συνεχίσει να παίζει εκεί που παίζει" 

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα ήθελε περισσότερο κόσμο στο «παλατάκι». Ωστόσο ο ίδιος δίνει μια διαφορετική διάσταση της στήριξης:  

"Είναι δύσκολες οι εποχές, ο καθένας κάνει το κουμάντο του. Το θέμα είναι να υπάρχει κουλτούρα ο καθένας να πληρώνει εισιτήριο. Στα σεμινάρια στην Ευρωλίγκα ειπώθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το τίκετινγκ. Και επίσης ότι πολλοί δεν θέλουν να κάθονται στις θέσεις τις οποίες επιλέγουν. Αν συνεχιστεί αυτό θα πρέπει να γίνουμε και εμείς πιο αυστηροί, θα αναγκαστούμε να φτάσουμε στα άκρα...".

Διαβάστε ακόμη...