«Η νίκη θα μας δώσει ψυχολογική τόνωση»

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε στη media day εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Neptunas για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Basketball Champions League.
«Η νίκη θα μας δώσει ψυχολογική τόνωση»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τη λιθουανική ομάδα, τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε δύο διοργανώσεις, αλλά και την βοήθεια που περιμένει από τον κόσμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο στόχος μας είναι να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Ερχόμαστε από δύο παιχνίδια που ήμασταν αρκετά μακριά από αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει για αύριο, είναι να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις, να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να πάρουμε την πρώτη νίκη στο Basketball Champions League. Η νίκη μπορεί να είναι σημαντική για το μέλλον μας στη διοργάνωση, αλλά το μεγαλύτερο όφελος θα είναι η ψυχολογική τόνωση που χρειάζονται όλοι μέσα στην ομάδα για να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τον Ήφαιστο Λήμνου».

Για το τι περιμένει από τη Neptunas: «Είναι μια έμπειρη ομάδα με στιλ παιχνιδιού που ταιριάζει στην χώρα από όπου προέρχεται. Έχουν αρκετά ψηλά παιδιά, ακόμα και στην περιφέρεια και έτσι πολλές φορές παίζουν με πολύ ψηλές πεντάδες. Σίγουρα υπάρχουν και έμπειροι παίκτες, όπως ο Delininkaitis, αλλά γενικά έχει αρκετά μεγάλο ροτέσιον με παίκτες που άλλοι είναι καλοί σουτέρ, άλλοι επικίνδυνοι στα επιθετικά ριμπάουντ. Γενικά, είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι να εμφανίσουμε ξανά στο παρκέ την ενέργεια που επιβάλλεται να έχεις για να επιβάλεις στο παρκέ ό,τι έχεις προετοιμάσει».

Για το αν αποτελεί πολυτέλεια για τον φετινό ΠΑΟΚ η συμμετοχή στο Basketball Champions League: «Αυτή η συζήτηση έχει πολύ μεγάλη βάση, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα. Το σημαντικό δεν είναι να λέμε τι θα ήταν καλύτερο. Είναι πολύ εύκολο να πούμε τι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα, από όλες τις πλευρές. Το θέμα είναι ότι όταν λέμε ότι η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη, πρέπει να το συνειδητοποιούμε κιόλας. Ο ΠΑΟΚ έχει φέτος να αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα. Το θέμα είναι να πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε, να έχουμε υπομονή και να μην επηρεαζόμαστε από οτιδήποτε μπορεί να μας επηρεάσει. Έχουμε αρκετά παιδιά που δεν έχουν εμπειρία από δύο διοργανώσεις, αλλά πρέπει κι αυτοί να είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους και να αντιληφθούμε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες πρέπει να δώσουμε το καλύτερο δυνατό για μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία, όπως ο ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ματς του Σαββάτου είναι πιο σημαντικό από το αυριανό. Πρέπει, όμως, να σταματήσουν και οι δικαιολογίες για όλους. Πρέπει όλοι, διοίκηση, προπονητές, παίκτες και κόσμος να δείξουμε ότι πραγματικά συνειδητοποιούμε τι συμβαίνει. Εγώ περιμένω και αύριο στήριξη από τον κόσμο που συναισθάνεται πραγματικά τι συμβαίνει και φυσικά το Σάββατο. Αν, δηλαδή, η παρουσία στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν αυτή που ήταν και εγώ πρώτος από όλους ξεκίνησα τις δηλώσεις μου με ευχαριστίες στον κόσμο, το Σάββατο πρέπει να είναι πολύ πιο έντονη».

Διαβάστε ακόμη...