«Η ομάδα θα παλεύει σε όλα τα παιχνίδια»

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου εν όψει του αυριανού αγώνα για την πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Basketball Champions League με αντίπαλο την Besiktas.
«Η ομάδα θα παλεύει σε όλα τα παιχνίδια»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει η ομάδα τη διοργάνωση, αλλά και στα στοιχεία που έχει ξεχωρίσει από την Besiktas.

Αναλυτικά:

«Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο με πολύ διαφορετικά δεδομένα από τα δικά μας. Νομίζω ότι η φετινή διοργάνωση του Basketball Champions League, είναι για εμάς μια ευκαιρία να δώσουμε σε αρκετά παιδιά εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στο μέλλον. Από εκεί και πέρα, αυτά τα παιχνίδια θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε την νοοτροπία, αλλά και την αντίληψη που χρειάζεται για να πετύχουμε τους εγχώριους στόχους μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε όλα τα παιχνίδια του Basketball Champions League. Στο μυαλό του καθενός, είτε παίζει στην Ελλάδα, είτε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι να παίζει για το καλύτερο και η ομάδα να πετύχει όσες περισσότερες νίκες μπορεί. Κοιτάζουμε τη δουλειά μας, είχαμε ένα πρόβλημα με τον Zane Knowles, ο οποίος είναι άρρωστος, αλλά ελπίζουμε να μπορέσει αύριο να παίξει. Είμαστε λίγοι, όπως ξέρετε και κάθε απουσία είναι σημαντική».

Για το τι περιμένει από την Besiktas: «Ξέρουμε το στιλ του προπονητή της, Dusko Ivanovic, ο οποίος εδώ και χρόνια παίζει πολύ επιθετική άμυνα. Έχει πολύ αθλητικά παιδιά σε όλες τις θέσεις, με τον Shaquille McKissic, ο οποίος είναι πολύ δυνατός, αλλά και με τους Jodan Theodore και Todrick Gother που ξέρουμε από το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, που τρέχει και πιέζει πολύ στην άμυνα. Ο τομέας που θέλει μεγάλη προσοχή είναι η άμυνά της και σε αυτόν προσπαθούμε από χθες που αρχίσαμε την προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι να προσαρμοστούμε. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχουμε προβλήματα στην επίθεση και δεν κάνουμε πολλά λάθη, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τύχη».

Για το αν το Basketball Champions League είναι το μέσο για να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα: «Σίγουρα θα λειτουργήσει έτσι. Δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει ώστε να δέσει η ομάδα και να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή. Δεν θέλω, όμως, να παρεξηγηθεί αυτό. Η ομάδα θα παλεύει οποιοδήποτε παιχνίδι, είτε παίζει εντός είτε εκτός έδρας».

Για το αν τα παιχνίδια με Besiktas και Παναθηναϊκό αποτελούν πρόκληση για την ομάδα του ΠΑΟΚ: «Στο σημείο που είναι η ομάδα, νομίζω ότι κάθε παιχνίδι είναι πρόκληση. Σίγουρα, όμως, στο μυαλό μας υπάρχει το κάτι παραπάνω όταν υπάρχουν δύο αγώνες με ομάδες αυτού του επιπέδου, τόσο όσον αφορά το αποτέλεσμα, όσο και την εικόνα. Πρέπει, όμως, να είμαστε ειλικρινείς και να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια σαν πρόκληση, άσχετα ποιος είναι ο αντίπαλος, γιατί η ομάδα πρέπει να πάρει τις νίκες που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους της».

Διαβάστε ακόμη...