"Θα παίξει μεγάλο ρόλο o κόσμος"

Στην παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο "PAOK Sports Arena", στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της media day εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Venezia
"Θα παίξει μεγάλο ρόλο o κόσμος"

για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου ου Basketball Champions League.

«Μετά τη διακοπή, ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας και στην Ευρώπη. Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, μία ομάδα με πολύ γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ και παίκτες εγνωσμένης αξίας. Θέλουμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση για να κερδίσουμε το παιχνίδι, που είναι και ο βασικός μας στόχος. Θα χρειαστούμε ατομική άμυνα σε πολύ υψηλό επίπεδο, συνεργασίες με καλό συγχρονισμό και αυταπάρνηση και καλές επιλογές στην επίθεση, έτσι ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, γιατί η Venezia είναι μια ομάδα που στο ανοιχτό γήπεδο είναι πολύ αποτελεσματική. Αν καταφέρουμε να τα κάνουμε όλα αυτά σε καλό επίπεδο, τότε έχουμε αρκετές πιθανότητες να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που είναι σημαντικό για εμάς».

Για το αν το παιχνίδι με την Iberostar Tenerife, στο οποίο ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλή άμυνα, αποτελεί οδηγό για το αυριανό παιχνίδι: «Έχουμε αποδείξει στο σύνολο των παιχνιδιών μας ότι μπορούμε να παίξουμε καλή άμυνα. Έχουμε παίξει σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια καλή άμυνα, όπως με τη Venezia, την Opava, τη Holon, το Χολαργό. Σε αρκετά παιχνίδια εκτός έδρας έχουμε κάνει καλή δουλειά. Σε κάποια άλλα δεν κάναμε αυτό που πρέπει. Δεν πρέπει να κοιτάμε απλά τον αριθμό των πόντων. Μπορεί να δεχθείς σε ένα παιχνίδι 75-80 πόντους, αλλά να έχεις παίξει καλή άμυνα. Έχουν πολλά πράγματα σημασία, όπως με πόσες κατοχές παίζει ο αντίπαλος και με πόσες κατοχές παίζεις εσύ. Θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε κάτι από το αυριανό παιχνίδι να ελέγξουμε την επιθετικότητά τους, γιατί είναι μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο. Έχουν 20 ασίστ ανά παιχνίδι και σχεδόν 90 πόντους στην επίθεση».

Για το μομέντουμ των δύο ομάδων με τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Λαύριο και την ήττα της Venezia από τη Varese: «Αυτή την στιγμή, επειδή υπήρχε η διακοπή θα έλεγα ότι δεν υπάρχει μομέντουμ. Δεν μπορείς να το χτίσεις σε ένα παιχνίδι. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που παίξαμε εμείς στο Λαύριο και από αυτό που έπαιξε η Venezia με τη Varese. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα που ακόμα δεν έχει χάσει ακόμα εκτός έδρας σε Ιταλία και Ευρώπη. Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο παιχνίδι και δεν νομίζω ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο το τι έχουν κάνει οι ομάδες μέχρι τώρα».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης: «Όπως είδατε δεν κάναμε κάποια κίνηση. Στηρίζουμε το υλικό μας και προσπαθούμε μέσα από αυτό να εκμεταλλευτούμε όλο μας το ρόστερ για να συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθεια σε όλες τις διοργανώσεις».

Για την παρουσία του κόσμου: «Θεωρώ ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Θέλουμε πάρα πολύ να έρθει αύριο ο κόσμος για να μας ενισχύσει. Έχουμε κρατήσει πολύ ευχάριστα συναισθήματα από τη συμμετοχή του κόσμου στο παιχνίδι με τον Άρη. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, έχει τη δυνατότητα ο κόσμος να έρθει να παρακολουθήσει ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι και σίγουρα θα μας βοηθήσουν να πάρουμε μία νίκη που θέλουμε πολύ.

Για το γεγονός ότι ο Τέπιτς έπαιξε 37 λεπτά στο Λαύριο: «Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις για όλη την χρονιά. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις εκ των έσω για να καλύψουμε το μειονέκτημά μας σε εκείνη τη θέση. Ελπίζω ότι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης θα είναι σύντομα κοντά μας για να μπορέσουμε κι εμείς να είμαστε πιο ξεκάθαροι στις αποφάσεις μας και στους ρόλους μας και να μην χρειάζεται οι παίκτες να αγωνίζονται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως ο Milenko Tepic στο ματς με το Λαύριο».

Διαβάστε ακόμη...