«Το “πρέπει” είναι αυξημένο, αλλά είμαστε εδώ»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στη Media Day εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Nanterre 92 για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.
«Το “πρέπει” είναι αυξημένο, αλλά είμαστε εδώ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τη σημασία του αγώνα μετά τις τρεις ήττες στις πρώτες αγωνιστικές, τόνισε ότι το μυαλό τους είναι στο αυριανό παιχνίδι και όχι σε αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Jamal Jones.

«Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι στο γήπεδο μας, προερχόμαστε από τρεις ήττες στις πρώτες αγωνιστικές και πρέπει να κάνουμε την πρώτη μας νίκη για να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερες πιθανότητες στη συνέχεια την παρουσία μας στις τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου».

Για τη Nanterre: «Στην αρχή της χρονιάς είχε δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, γιατί είχε τρεις σημαντικές απουσίες. Εδώ και περίπου 15 μέρες έχουν επιστρέψει, με αποτέλεσμα να κάνει τρεις σημαντικές νίκες σε γαλλικό πρωτάθλημα και Basketball Champions League. Την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε εύκολα την Bonn εκτός έδρας και το Σάββατο νίκησε με μεγάλη διαφορά την περσινή πρωταθλήτρια, Le Mans. Είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Κύριος εκφραστής της επίθεσης της είναι ο Dominic Waters, αλλά είναι πλασιωμένος με καλούς παίκτες και πολύ καλούς σουτέρ. Είναι μια ομάδα με πολύ υψηλό ποσοστό στο τρίποντο. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και νομίζω ότι η επιθετικότητά μας και η διάθεσή μας θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο να περιορίσουμε τη δημιουργία και την εκτέλεσή τους.

Για τη διαχείριση των δύο «σκληρών» ηττών που προηγήθηκαν: «Δεν υπάρχει "σκληρή" και "απαλή" ήττα. Είτε χάνεις στην Ευρώπη από μια πολύ καλή ομάδα ενώ έχεις προσπαθήσει και έχεις ελέγξει το παιχνίδι, είτε χάνεις ένα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο έχουμε πει από την αρχή ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όλοι μπορούν να χάσουν από όλους, εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που θα κερδίσουν το 95% των παιχνιδιών τους. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να χάσουν από οποιονδήποτε. Για εμάς είναι δύο συνεχόμενες ήττες. Ο αυριανός αγώνας είναι για διαφορετική διοργάνωση από αυτή που ήταν ο αγώνας του Σαββάτου. Το «πρέπει» υπάρχει πάντα για εμάς σε κάθε παιχνίδι, τώρα είναι αυξημένο, αλλά είμαστε εδώ για να ανταπεξέλθουμε.

Για τα αν αισθάνεται ότι παίζει σε μια εβδομάδα δύο στόχους: «Εν μέρει, υπάρχει αυτό στο μυαλό μας, αλλά μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα το αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίσουμε τη Nanterre και μετά θα σκεφτούμε το ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Είναι ένας διαφορετικός θεσμός απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, αλλά η σκέψη μας είναι στο αυριανό παιχνίδι».

Για το αν θα αγωνιστεί ο Jamal Jones και αν έχει παρθεί η απόφαση για τους 6 ξένους της ομάδας: «Θα την μάθετε αύριο την απόφαση. Αν βγάλει το πρόγραμμα όπως το έβγαλε χθες, χωρίς κάποια ενόχληση θα είναι στη διάθεσή μας και θα αποφασίσουμε μετά την αυριανή πρωινή προπόνηση για το ποιος θα είναι μαζί μας».

Διαβάστε ακόμη...