«Οργάνωση και σταθερότητα στον ΠΑΟΚ»

Έχοντας περάσει από διάφορες ομάδες κι έχοντας ζήσει αρκετές εμπειρίες, στα 30 του, ο Γιάννης Αθηναίου, υπέγραψε για δύο χρόνια με τον ΠΑΟΚ.
«Οργάνωση και σταθερότητα στον ΠΑΟΚ»

Ο έμπειρος γκαρντ, μιλάει στο SDNA για την επιλογή του αυτή, για το θέμα του τραυματισμού του αλλά και για την αγαπημένη του, Eθνική ομάδα.

Ως ένας καλός Έλληνας παίκτης, το όνομα του είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ και προηγούμενα καλοκαίρια. Στο φετινό, οι συγκυρίες «κάθισαν» έτσι τελικά, για να έρθει στην «PAOK Sports Arena», ωστόσο το θέμα του τραυματισμού, τον κράτησε πίσω. Ο ίδιος, μιλάει στο SDNA για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ ως τώρα, για τον κομμάτι του τραυματισμού του και σε μια τέτοια κουβέντα, δε θα μπορούσε να λείψει το κεφάλαιο, Εθνική ομάδα.

Έχεις δει την ομάδα από έξω, στο μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας, τις τελευταίες μέρες έχει μπει κανονικά σε αυτήν. Τι εντυπώσεις έχεις ως τώρα;

«Η ομάδα θεωρώ πως είναι πάρα πολύ καλή, είναι γεμάτη από έμπειρα παιδιά, από παιδιά που έχουν όλα κίνητρο, που είναι το πιο σημαντικό στα ομαδικά αθλήματα. Αυτό ξεκινάει από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και πάει ως τους προπονητές. Είναι παιδιά που έχουν επίσης ταλέντο, μεγάλη «δίψα» και είμαι πολύ αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά».

Ο συνδυασμός εμπειρίας και ταλέντου που υπάρχει σε αυτό το ρόστερ, πότε πιστεύεις εσύ, ότι θα είναι σε θέση να βγάλει ένα καλό αγωνιστικό αποτέλεσμα;

«Είναι δύσκολο να απαντηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί υπάρχουν κάποια παιδιά τα οποία είναι rookies, κάποια άλλα τα οποία ενδεχομένως να μην είχαν ξαναβρεθεί με έναν προπονητή αντίστοιχο του κόουτς Παπαθεοδώρου. Είναι απαιτητικός προπονητής, ζητάει πράγματα τα οποία ίσως κάποια παιδιά, να μην τα έχουν ξανακούσει στην καριέρα τους, οπότε για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να δώσουμε χρόνο σε όλους. Σε άλλους περισσότερο, σε άλλους λιγότερο, ώστε να μπορέσουμε όλοι στο αποτέλεσμα που θέλουμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ο Μαργαρίτης, ο Γκος, ο Χάτσερ, εσύ, ο Τσόχλας έχετε και λίγο το ρόλο του... «πάτερ φαμίλια» σε αυτό το ρόστερ φέτος;

«Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουμε την εμπειρία από την κατάσταση στην Ελλάδα, που πραγματικά ξέρουμε τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για όλους και από το κομμάτι της Ευρώπης, με τα διπλά παιχνίδια. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε όλοι μέσα από συζητήσεις και κατευθύνσεις, που μπορούμε να δώσουμε μέσα στο γήπεδο, να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι καινούργια, ώστε να μπορέσουμε όλοι να έρθουμε στο ίδιο μήκος κύματος, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Έχοντας περάσει από πολλές ομάδες, τι διαφορετικό είναι αυτό που βλέπεις στον ΠΑΟΚ, σε αυτόν τον καιρό που είσαι στην ομάδα;

«Αυτό που βλέπω και μ'αρέσει είναι ότι υπάρχει μια οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα και τρέχουν καθημερινά γι'αυτήν, ώστε να μπορεί να λειτουργεί 150% σωστά. Αυτό είναι κάτι που το έχουν πετύχει μέσα από δυσκολίες, όλα αυτά τα χρόνια, τους κάνει να ξεχωρίζουν και να είναι μια ομάδα η οποία πλέον, προσπαθεί να βαδίσει πάνω σε αυτά που έχει «χτίσει». Κάνοντας μικρά βήματα προόδου, χρόνο με το χρόνο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, δείχνει τη σταθερότητα που έχει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και που αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τον κάθε παίκτη, να έρθει εδώ».

Στόχοι φέτος;

«Στόχοι... Εγώ θα πω ότι είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας, γιατί βλέπετε καθημερινά τι γίνεται. Ακόμα δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί. Οι στόχοι θα έρχονται παιχνίδι με το παιχνίδι, προπόνηση με την προπόνηση. Σε όλες τις διοργανώσεις, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς, να προσπαθούμε να δίνουμε το 100% σε κάθε προπόνηση, για να είμαστε καλά στα παιχνίδια. Οι στόχοι θα μπαίνουν σιγά-σιγά μέσα στη χρονιά, γιατί τώρα, το να θέσουμε κάποιους στόχους, είναι ανούσιο. Θα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι όλοι για το που βρισκόμαστε. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί και θα πρέπει να παλεύουμε κάθε φορά, σε κάθε παιχνίδι, για το καλύτερο δυνατό».

Έμεινες ένα αρκετά μεγάλο διάστημα εκτός λόγω του τραυματισμού σου. Τι ακριβώς συνέβη με αυτήν την υπόθεση;

«Είχα έναν τραυματισμό από πέρσι. Η ομάδα που ήμουν πέρσι δυστυχώς, βρισκόταν σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκα να προσπαθήσω να παίξω τραυματίας, τους τελευταίους δύο μήνες. Ήταν κάτι στο οποίο είχα πάθει τρεις υποτροπές. Έπαθα και μία τέταρτη στην εθνική ομάδα, γιατί ήθελα να αγωνιστώ κι εκεί. Πραγματικά, ήταν κάτι το οποίο με έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ, όλον αυτόν τον καιρό. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε τη δυνατότητα και έδειξε απίστευτη υπομονή στην περίπτωση μου, για να μπορέσω να έχω την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση στο θέμα μου. Νομίζω ότι πλέον βαδίζω κι εγώ σιγά-σιγά στο να το αφήσω τελείως πίσω και να μπορώ να είμαι κι εγώ μαζί με την ομάδα, για να δώσω τον καλύτερο δυνατό εαυτό μου».

«Κάτι το καταπληκτικό η Εθνική​»

Το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας; Έζησες από μέσα αυτήν την περίεργη διαδικασία των προκριματικών και τώρα, η ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στο Μουντομπάσκετ του 2019.

«Η Εθνική ομάδα είναι κάτι καταπληκτικό και πολύ πολύ τιμητικό για τον κάθε Έλληνα αθλητή. Έτσι και για μένα. Είναι πραγματικά, τεράστια τιμή που βρισκόμασταν εκεί και παλεύαμε για την Εθνική μας ομάδα. Όλα τα παιδιά, τα οποία βρεθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση, μέσα στην περσινή χρονιά και μέσα στο καλοκαίρι, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η ομάδα έχει πετύχει το στόχο της με το απόλυτο μέχρι στιγμής και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που μας κάνει όλους χαρούμενους, όπως και όλους τους Έλληνες. Ξαναλέω ότι είναι τεράστια τιμή γιατί πραγματικά το πιστεύω. Όποτε μας καλεί η Εθνική ομάδα θα είμαστε εκεί όλα τα παιδιά».

Διαβάστε ακόμη...