«Επέστρεψα για έναν τίτλο»

Ο Phil Goss βρίσκεται πλέον στη Θεσσαλονίκη για τη δεύτερη σεζόν του με τον ΠΑΟΚ, καθώς πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο πριν τις 9 το βράδυ.
«Επέστρεψα για έναν τίτλο»

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το τι τον έκανε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, τους στόχους του για τη νέα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και τους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του PhilGoss:

Για το τι τον έπεισε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ: «Όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ ήταν σαν μια οικογένεια για μένα. Πέρυσι κερδίσαμε την 3η θέση και θέλω να συνεχίσουμε να  χτίζουμε για να κερδίσουμε ένα κύπελλο ή ένα πρωτάθλημα. Θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο στην καριέρα μου και νιώθω ότι ο ΠΑΟΚ μου προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία για να το καταφέρω. Ο προπονητής έκανε πέρυσι πολύ καλή δουλειά στο να δέσει την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ!

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Ήξερα από την αρχή ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψω στην ομάδα και όπως είπα όλοι σε αυτόν τον σύλλογο είναι σαν οικογένεια για μένα. Ήταν μια εύκολη απόφαση. Επέστρεψα στο σπίτι μου το καλοκαίρι, μου έφυγε το άγχος και τότε ήμουν έτοιμος να πάρω την απόφασή μου. Είμαι χαρούμενος που θα είμαι εδώ, που θα γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και σίγουρα που θα παίξω αντίπαλος με τον Lucky Jones».

Για το αν η ομάδα έπιασε το ταβάνι της μετά την περσινή 3η θέση: «Πιστεύω ότι έχουμε το ταλέντο. Πέρυσι ο προπονητής έκανε πολύ καλή δουλειά στο να φτιάξει μια καλή ομάδα με νέους και έμπειρους παίκτες. Ο αρχηγός μας, ο William Hatcher και εγώ είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες με την εμπειρία μας, ώστε να μάθουν τα συστήματα και να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το ταβάνι μας είναι ο ουρανός! Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια, από την στιγμή που έχουμε μερικούς νέους παίκτες στην ομάδα»  .

Για μια πιθανή διάκριση στο BasketballChampionsLeague: «Είναι ένας προσωπικός στόχος και νομίζω ότι είναι και στόχος της ομάδας. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την ομάδα για να είμαστε σίγουροι ότι όλοι κινούμαστε προς τον ίδιο στόχο. Είναι ένας σημαντικός στόχος για εμάς και θεωρώ ότι είναι εφικτός. Είναι μια πρόκληση και θα πρέπει να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι για να τον πετύχουμε».

Για το ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει στη Θεσσαλονίκη: «Θέλω να πάω στο γήπεδο! Να δω τους ανθρώπους της ομάδας, το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Θέλω να νιώσω και πάλι την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Οι φίλαθλοι μας ήταν πολύ υποστηρικτικοί παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε μέσα στη σεζόν. Περιμένω να έχουμε την υποστήριξή τους και φέτος. Έχουμε μεγάλους στόχους και θέλουμε να είναι ο 6ος παίκτης στο πλευρό μας για να καταφέρουμε      κάτι περισσότερο από την περσινή 3η θέση».

Για το ότι έγινε για πρώτη φορά πατέρας: «Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος το συναίσθημα της ανιδιοτελούς αγάπης αν δεν γίνει πατέρας. Ήταν δύσκολο να αφήσω το παιδί μου πίσω αλλά σίγουρα θα έρθει να με επισκεφτεί μόλις αρχίσει να περπατάει. Έπρεπε να επιστρέψω όμως στη δουλειά και απλά θα πρέπει να συνεχίσω να έχω και τον ρόλο του πατέρα, απλά από απόσταση».

Διαβάστε ακόμη...