«Είχαμε ενέργεια και σκληράδα»

Στη σημασία της νίκης, η οποία ήταν η τρίτη σε ισάριθμους αγώνες τις τελευταίες έξι μέρες, στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο για την 12η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League.
«Είχαμε ενέργεια και σκληράδα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην βελτίωση  της ομάδας σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι Βαγγέλης Μαργαρίτης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με ξεκάθαρο επιθετικό  προσανατολισμό, καλή δημιουργία και καλή εκτέλεση. Παρά την βαθμολογική εικόνα, τα επίπεδα του Πανιωνίου σε αυτό το κομμάτι είναι πάνω από τον μέσο όρο του πρωταθλήματος. Τονίσαμε στους παίκτες μας ότι δεν πρέπει να τους ξεγελάσει η βαθμολογική εικόνα, αλλά να μην κάνουμε καμία «έκπτωση» σε ενέργεια και τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε κυρίως στην άμυνα μας. Όπως είδατε όλοι σας, δεν καταφέραμε να τους πείσουμε στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς δεχθήκαμε 31 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο μέσα από δημιουργία και όχι με «μεγάλα» σουτ ή τυχαία καλάθια.

Ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για εμάς να μπούμε στο πνεύμα και τη δυσκολία του ματς, βάζοντας σε προτεραιότητα αυτό για το οποίο έχει δημιουργηθεί η ομάδα. Η ομάδα είχε ενέργεια και σκληράδα και έτσι το καταφέραμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου σε συνδυασμό με την παραγωγικότητα μας στην επίθεση και τον ρυθμό που βρήκαμε με τα εύστοχα τρίποντα, γυρίσαμε το παιχνίδι και από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου το ελέγξαμε. Φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη, τελειώνοντας μία απαιτητική εβδομάδα με τρία παιχνίδια σε έξι μέρες, έχοντας πολύ σταθερό πρόσωπο και τρεις νίκες. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Από αύριο ξεκινάμε την προσπάθεια μας για τον αγώνα της Τρίτης με την Elan Chalon.  Καλή συνέχεια στον Βαγγέλη Ζιάγκο για το δύσκολο έργο που έχει. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο και σε αυτόν προσωπικά και στον Πανιώνιο. Να φανεί δυνατός και να δουλέψει.

Για τα 30 τρίποντα που επιχείρησε ο ΠΑΟΚ: «Η ομάδα μας πρέπει να δημιουργεί και μέσα από τη δημιουργία της να παίρνει ό,τι της δίνει ο αντίπαλος. Δεν υπάρχει στόχος πριν το παιχνίδι σε καμία ομάδα ότι θα σουτάρει 30 τρίποντα, βγαίνει ανάλογα με τον τρόπο που αμύνεται ο αντίπαλος. Τα σουτ αυτά ήταν καθαρά και με πλεονέκτημα, οι παίκτες τα πήραν γιατί έχουν αυτή την οδηγία και είμαστε χαρούμενοι που πολλά από αυτά ήταν εύστοχα».

Για τα λίγα (6) λάθη και το γεγονός ότι εκτός έδρας γίνονται περισσότερα: «Δεν υπάρχουν για όλα εξήγηση στο μπάσκετ. Σήμερα για παράδειγμα είχαμε απέναντι μας μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος που δεν πιέζει πολύ στο μισό γήπεδο και έτσι δεν κάναμε πολλά λάθη. Σίγουρα η ομάδα αισθάνεται διαφορετικά εντός και εκτός. Ξέρουμε ότι πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό σαν ομάδα, αλλά δεν είναι εύκολο να παίζεις κόντρα σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου δύο φορές την εβδομάδα με μόλις έξι λάθη.

Για την κατάσταση των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Βαγγέλη Μαργαρίτη: «Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε μία ενόχληση στο σημείο που εγχειρίστηκε, αλλά σύμφωνα με τη χθεσινή μας ενημέρωση, θεωρώ ότι αύριο θα είναι μαζί μας. Θέλαμε περισσότερο να τον προφυλάξουμε. Για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη περιμένω την ενημέρωση από τους γιατρούς».

Για την παρουσία των Δημήτρη Καραμανώλη και Θοδωρή Καρρά: «Και τα δύο παιδιά έχουν πάρα πολύ καλή παρουσία στην προπόνηση από την αρχή της σεζόν και παίζουν σε καλό επίπεδο, απλώς αυτή την στιγμή υπάρχουν παιδιά που βρίσκονται πιο μπροστά από αυτούς. Κάθε φορά  που θα βρίσκουμε την ευκαιρία θα τους δίνουμε χρόνο για να αποδείξουν και στο γήπεδο ότι δουλεύουν καλά στην προπόνηση. Αν δεν τους δίνουμε ευκαιρίες ενώ προσπαθούν, κάποια στιγμή θα σταματήσουν να το κάνουν. Και οι δύο παίκτες είναι κανονικοί κατά την άποψη μου».

Από την πλευρά του Πανιωνίου, ο Βαγγέλης Ζιάγκος τόνισε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη και την πολύ βελτιωμένη εικόνα του στο γήπεδο. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο κυρίως επιθετικά, σκοράροντας 31 πόντους με καλές αποφάσεις και καλή λειτουργία.   Όταν το παιχνίδι πήγε στις επαφές και ανέβηκε το επίπεδο της σκληρότητας και της αθλητικότητας, μας έφυγε ο ρυθμός και χάσαμε τον έλεγχο. Πετύχαμε 74 πόντους  που είναι μια καλή επίδοση όταν παίζεις στην έδρα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε την ενέργεια και την αθλητικότητα που απαιτούταν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με  βάθος και με καλούς παίκτες, κάτι καταδεικνύεται από τους 66 πόντους που πέτυχαν οι παίκτες από τον πάγκο του. Βρήκε πολύ καλό ρυθμό στα σουτ και είχε πολύ καλά ποσοστά. Εύχομαι περαστικά στους παίκτες που είχαν προβλήματα μικροτραυματισμών και καλή συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη...