«Θέλω να δικαιώσω όσους πιστεύουν σε μένα!»

Λίνος Χρυσικόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τα κάλαντα, ο Αγιος Βασίλης, τα δώρα και οι γιορτές που επιβάλλεται να μην έχουν χιόνι..
«Θέλω να δικαιώσω όσους πιστεύουν σε μένα!»

Για τους πολλούς είναι ο Χρυσικόπουλος της δράσης στο παρκέ! Λίγοι γνωρίζουν τον Λίνο της καθημερινότητας, της οικογένειας, της προσφοράς, της ευαίσθητης σκέψης. Αυτήν την πλευρά του 25χρονου φόργουορντ του ΠΑΟΚ επέλεξε να ανιχνεύσει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), με αφορμή τις φετινές γιορτινές μέρες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η κουβέντα μαζί του έγινε λίγο πριν αναχωρήσει για την αγαπημένη του Κέρκυρα (23/12), διότι, ειδικά τις άγιες μέρες, φροντίζει να «δωρίζει» τον εαυτό του σε όλα τα κοντινά του πρόσωπα.

-ΕΡ: Τι μυρωδιές και εικόνες φέρνεις στο μυαλό σου, όταν σκέφτεσαι μέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς;

«Στο μυαλό υπάρχει έντονα ο παππούς, η γιαγιά, το χωριό, όλοι μαζί να τρώμε. Ολα αυτά τα είχαμε μέχρι που πέθανε ο παππούς, η γιαγιά δεν είναι, πλέον, σε θέση να βρίσκεται μαζί μας. Μεγαλώσαμε κιόλας...».

-ΕΡ: Υπάρχουν Χριστούγεννα που δε θα ξεχάσεις ποτέ;

«Δε θυμάμαι χρονιά που να έγινε κάτι ιδιαίτερο, πέρα από τα συνηθισμένα».

-ΕΡ: Εχεις βρεθεί γιορτινές μέρες μακριά από την οικογένεια;

«Ναι, μια φορά όταν ήμουν στην Ιταλία (σ.σ. ανήκε στην Μπιέλα 2011-2013). Είχε έρθει τότε μόνο η αδερφή μου και κάναμε γιορτές οι δύο μας».

-ΕΡ: Χριστούγεννα στο γήπεδο έχεις κάνει;

«Ανήμερα της γιορτής όχι, αλλά πέρυσι, αν θυμάμαι καλά, δεύτερη μέρα Χριστουγέννων, είχαμε αγώνα με τον Κόροιβο (σ.σ. στην Αμαλιάδα, 12η αγωνιστική, παιχνίδι που είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ με 82-80)».

-ΕΡ: Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που έχεις κάνει και ποιο, αντίστοιχα, το καλύτερο που έχεις δεχτεί;

«Περίμενα, σαν παιδί, με ανυπομονησία τα δώρα που μου έφερναν οι δικοί μου, η μαμά και ο μπαμπάς. Στον Αγιο Βασίλη δεν πίστευα! Μεγαλώνοντας, νομίζω, πως κάνω περισσότερα δώρα (γέλια). Γενικά, όμως, δεν έχω παράπονο, με προσέχουν...».

-ΕΡ: Ο Αγιος Βασίλης δεν μπήκε ποτέ στο.. κάδρο, αν υπήρχε, όμως, κάποιος που θα μπορούσε να υλοποιήσει επιθυμία σου, τι θα ζητούσες;

«Μπορεί να είναι κοινότυπο, η υγεία, όμως, είναι το πιο σημαντικό πράγμα! Αυτό μόνο θα ήθελα για όλους μας!».

-ΕΡ: Με ποιον συμπαίκτη σου θα προτιμούσες να περάσεις τις γιορτές;

«Με όλους τους συμπαίκτες μου! Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιον. Φέτος έχουμε τρομερά παιδιά στον ΠΑΟΚ, οπότε η ερώτηση είναι και εύκολη και δύσκολη!».

-ΕΡ: Χριστούγεννα με χιόνι ή χωρίς;

«Σκέφτομαι τους ανθρώπους που είναι λίγο ζόρικα στη ζωή τους, οπότε, μπορεί να μην είναι όμορφα, αλλά τα προτιμώ χωρίς χιόνια και κρύο...».

-ΕΡ: Κάλαντα έλεγες μικρός;

«Οταν είσαι τρίτη δημοτικού ο πιο ψηλός, και με διαφορά από τους υπόλοιπους, στο σχολείο, παύεις από ένα σημείο και μετά να τα λες! Σε εκείνη περίπου την ηλικία, τα σταμάτησα...».

-ΕΡ: Εχει... ξεμπερδέψει από αγωνιστικά δώρα ο ΠΑΟΚ για το 2017, μετά τις 7 νίκες που έκανε στα τελευταία 8 παιχνίδια του (σ.σ. 2 για το Champions League και 5 για την Α1);

«Φυσικά και όχι! Μας μένει ένας ακόμη αγώνας, στο Λαύριο (30/12), που είναι πολύ κρίσιμος. Είναι μονόδρομος για μας το θετικό αποτέλεσμα!».

-ΕΡ: Φοβάσαι πως μπορεί να επηρεάσει την ομάδα το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας για τα Χριστούγεννα;

«Δε νομίζω... Το ρεπό μας, άλλωστε, που σημαίνει μακριά από το γήπεδο, είναι μόλις δύο μέρες (σ.σ. οι «ασπρόμαυροι» επιστρέφουν σήμερα σε ρυθμό προπόνησης), δε χάνεις το... μυαλό σου σε τόσο μικρό διάστημα. Ακόμη, όμως, και αυτό να συμβεί, θα έχουμε αρκετές μέρες να δουλέψουμε, για να το διορθώσουμε και να μη χάσουμε στο Λαύριο».

-ΕΡ: Τα δικά σου χέρια δίνουν, επίσης, πολλά... αγωνιστικά δώρα τελευταία. Το όνομά σου δεν παύει να συζητιέται, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σχολίασε πρόσφατα πως αν καταλάβεις καλά ποιος είσαι και καθιερωθείς στη θέση σου, ο ΠΑΟΚ και το ελληνικό μπάσκετ μπορούν να υπολογίζουν πάνω σου. Τι σκέφτεσαι εσύ γι' αυτό;

«Είναι τιμητικό να ακούς όμορφα λόγια, για αυτά που κάνεις, από οποιονδήποτε ασχολείται με τον μπάσκετ, πόσο μάλλον από την ομάδα και τον προπονητή σου. Θέλω να δικαιώσω όσους πιστεύουν σε μένα!».

-ΕΡ: Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είναι ο καλύτερος "δάσκαλος" εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου;

«Είναι σίγουρα στους τρεις πρώτους! Ο Απόλλων Τσόχλας είναι πολύ καλός, ο Θόδωρος Ζάρας ακόμη, φέτος είναι όλοι πολύ καλοί στον ΠΑΟΚ! Ο Κώστας Χαραλαμπίδης (σ.σ. ο άλλοτε αρχηγός και νυν βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ), επίσης, ήταν! Καλός συμπαίκτης ήταν και ο Μιχάλης Κακιούζης (σ.σ. κοινή θητεία, τη σεζόν 2009-2010, στον Αρη)».

-ΕΡ: Αγωνιστικά δώρα, απλόχερα, για το 2018 θα μοιράσει ο ΠΑΟΚ;

«Μας περιμένει ένα δύσκολο πρόγραμμα. Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Στόχος μας είναι να βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, όπως το κάνουμε τον τελευταίο καιρό και να συνεχίσουμε έτσι να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα που θέλουμε...».

 

Διαβάστε ακόμη...