Ο Παπαθεοδώρου μίλησε για όλα

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για την «πρόκληση» να αναλάβει τον ΠΑΟΚ, για τους παίκτες του, για την πορεία του «Δικεφάλου» μέχρι τώρα, ενώ μοιράστηκε τις σκέψεις του ενόψει της συνέχειας.
Ο Παπαθεοδώρου μίλησε για όλα

Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε αναλυτικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero:

Για την πορεία της ομάδας ως τώρα και το κακό ξεκίνημα:

«Το κομμάτι της προετοιμασίας είναι διαφορετικό από ότι τα επίσημα παιχνίδια. Υπήρχε αισιοδοξία ότι βαδίζουμε σε σωστό δρόμο και με βάση την εικόνα μας και με βάση τα αποτελέσματα, γιατί παίξαμε φιλικά και με πολύ δυνατές ομάδες. Η ομάδα έδειχνε ότι είχε και αρχή και τέλος. Αλλα αυτό ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από το να παρουσιαστεί η ομάδα μας φαβορί σε έναν αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ στο Παλέ. Στα Άρης-ΠΑΟΚ φαβορί είναι ο Άρης και στα ΠΑΟΚ-Άρης ο ΠΑΟΚ.

Εμείς δεν κάναμε καλό παιχνίδι εκείνη την ημέρα και επίσης είχαμε και δύο σημαντικές απουσίες. Το ψυχολογικό βάρος που κουβαλήσαμε από την ήττα και στη συνέχεια με το αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στον Προμηθέα, μας έριξε την ψυχολογία και έβγαλε όλα τα προβλήματα μας σε υπέρτατο βαθμό. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή. Υπήρχε μία αλληλουχία γεγονότων και αποτελεσμάτων, που έφερε μία δύσκολη κατάσταση και όλους μας σε σκέψεις».

Για το αν ήταν δύσκολο να αντικαταστήσει έναν προπονητή που ήταν πολλά χρόνια στην ομάδα:

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ένας προπονητής που είναι πολλά χρόνια σε μία ομάδα αφήνει το στίγμα του. Η μετάβαση δεν ήταν εύκολη και ειδικά εφόσον δεν είχαμε αποτελέσματα».

Για την φιλοσοφία του:

«Κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία. Κατά την άποψη μου, η διοίκηση μίας ομάδας αποφασίζει ποια φιλοσοφία θέλει να έχει. Εμείς συμφωνήσαμε να κάνουμε κάτι καινούργιο. Να δημιουργήσουμε έναν ελληνικό κορμό και επένδυση σε ταλαντούχους παίκτες και αυτοί να «δεθούν» με κάποιους ξένους παίκτες που θα είχαν φιλοδοξίες έτσι ώστε να συνθέσουμε κάτι καινούργιο το οποίο θέλει χρόνο, για αυτό και έχω συμφωνία με δύο χρόνια. Τον τρόπο που θέλαμε να παίζουμε, τον είχαμε οριοθετήσει από την αρχή.

Θέλαμε να παίζουμε πιο γρήγορα, να αποφασίζουμε πιο γρήγορα και να έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό ρυθμό απ΄ ότι έπαιζε ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς θέλαμε να παίξουμε πιο γρήγορα, να αναπτύξουμε την επίθεση μας πιο γρήγορα, να βάλουμε ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Δείξαμε κάποια καλά δείγματα στην προετοιμασία, μετά κάποια αρκετά αρνητικά δείγματα και τώρα νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο αλλά θέλουμε και άλλο χρόνο για να κάνουμε όσα θέλουμε.

Αυτό που ήταν πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, ήταν ο ελληνικός κορμός που θέλαμε. Έχουμε επτά Έλληνες παίκτες που παίζουν συνέχεια και ο ελληνικός κορμός κάνει τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ έχει τη τύχη να έχει σύνολο εννιά Έλληνες παίκτες, που μπορούν να εξελιχθούν και μας αφήνει μεγάλη ικανοποίηση, με τη διοίκηση να το στηρίζει με οποιονδήποτε κόστος.

Γιατί αυτά τα παιδιά δεν είναι πρώτης γραμμής, αυτοί παίζουν στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό αλλά αυτά τα δικά μας παιδιά έρχονται. Και αν κάποια στιγμή η ομάδα αλλάξει επίπεδο οικονομικά, θα μπορέσει πάνω σε αυτόν τον κορμό να πραγματοποιήσει μεγάλες φιλοδοξίες και όνειρα».

Για τον Ντίλαρντ:

«Ήταν ένα ρίσκο γιατί δεν είχε παίξει ποτέ σε ομάδα επιπέδου ΠΑΟΚ. Είχε παίξει σε ομάδες που χρειαζόντουσαν την προσωπικότητα του Ντίλαρντ για να σώσουν την παρτίδα. Εμείς με τα χρήματα που δίνουμε δεν μπορούμε να αγοράσουμε έναν υπερταλαντούχο παίκτη, που να έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αλλά έναν παίκτη που θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Ο Ντίλαρντ λοιπόν ενώ είχε κάνει καλή προετοιμασία, δεν κατάφερε να μας... κουβαλήσει όταν ήρθαν τα δύσκολα μετά τις πρώτες ήττες. Εμείς θέλαμε κάποιον να βγει μπροστά και αυτό δεν το έκανε. Από τη στιγμή που δεν μας έκανε, αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλάνο και να πάμε στο αρχικό πλάνο που ήταν ο Κατσίβελης.

Πήραμε την απόφαση σχετικά γρήγορα. Όποιος κάνει λάθος, πρέπει να το παραδέχεται και για αυτό δεν κρατήσαμε τον παίκτη μόνο και μόνο για να μην παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος».

Για τον Κρουμπάλι:

«Έχει κάποια χαρακτηριστικά που τα θέλουμε στο παιχνίδι μας. Μπορεί να μαρκάρει οποιονδήποτε παίκτη, από τη θέση ένα, μέχρι τη θέση πέντε. Έχει ενέργεια και είναι ένας παίκτης με φιλοδοξία και κίνητρο. Κάθε φορά που είναι υγιής, κάνει το double double. Αλλά από το ματς με τη Σαλόν, έχει ένα διάστρεμμα που δεν το έχει ξεπεράσει 100%.

Προσπαθούμε όλοι να το ξεπεράσουμε σχετικά συντηρητικά. Αυτό σημαίνει ότι χάνει κάποιες προπονήσεις, για αυτό και δεν έχει σταθερότητα στην απόδοση του. Στην επίθεση δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να τα κάνει όλα. Στην άμυνα όμως, μπορεί να μας δώσει τόσα, όσα κανένας άλλος παίκτης μας».

Για τον Κόνιαρη:

«Θεωρώ ότι είμαστε από τις λίγες ομάδες μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης που ξεκινάει και τελειώνει με έναν πλέι μέικερ 20 ετών. Παίζει σε μία πολύ σημαντική θέση. Ο Αντώνης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει περάσει δύο τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω. Το μπες-βγες από την προπόνηση, μαζί με τις ευθύνες που έχει αναλάβει δεν είναι τόσο εύκολο για κάποιον παίκτη, πόσω μάλλον έναν νεαρό. Ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει ότι θα στηρίξει τον Αντώνη, γιατί θέλει να δημιουργήσει έναν δικό του παίκτη και να γίνει ο ηγέτης του».

Για τον Χαραλαμπόπουλο:

«Ο Βασίλης χειρουργήθηκε στις 20 Σεπτέμβρη. Μετά από ενάμιση μήνα μπήκε στο ατομικό πρόγραμμα και έκανε μόνος του κάποια πράγματα. Από τις αρχές Δεκέμβρη προπονείται χωρίς ενοχλήσεις. Έχει μείνει πίσω από την ομαδική λειτουργία 3-4 μήνες. Έπαιξε το καλοκαίρι ένα πανευρωπαϊκό με δύο προπονήσεις.

Απο τις 23 Ιουλίου που τελείωσε η διοργάνωση έκανε ξανά προπόνηση τον Δεκέμβριο. Από τον τραυματισμό του η ετοιμότητα του είναι 100% και πλέον παιχνίδι με παιχνίδι παίζει καλύτερα, δεν πονάει, νιώθει καλά και παίρνει αυτοπεποίθηση. Έχουμε στήριξη πολλά πάνω του και είναι παίκτης με τεράστια ποιότητα. Η παρουσία του έχει ανεβάσει την ομάδα και της έχει δώσε χαρακτηριστικά που δεν τα είχαμε από την αρχή».

Για τον Χρυσικόπουλο:

«Ο Λίνος είναι ένα σπάνιο κορμί, ο οποίος μέχρι την Εφήβων και Νέων, έκανε όργια και ήταν στόχος μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Μετά από τραυματισμό που είχε με τη μέση του έχασε πολύ χρόνο. Ο Λίνος για πρώτη φορά έπαιξε στην ουσία κανονικά στα 23 του χρόνια στην Κηφισιά. Η περσινή χρονιά του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Ήξερε ότι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου αλλά δεν είχε την εξέλιξη που είχαν άλλοι στην ηλικία του λόγω του τραυματισμού και για αυτό έχανε την αυτοπεποίθηση του. Στα φιλικά είχε μία καλή παρουσία, παρουσίασε μία μέτρια εικόνα σε κάποια παιχνίδια και ψάχνοντας και εμείς να δούμε τι συμβαίνει με αυτό το σκεπτικό ο Λίνος βγήκε ακόμη και εκτός ροτέισον.

Κάναμε κάποιες κουβέντες και η αντίδραση του σε όλο αυτό που συνέβη είναι καλή και για τον εαυτό του και για τον ΠΑΟΚ. Είχε μία αντρίκια αντίδραση. Υπάρχουν ματς που δείχνει ότι είναι υψηλού επιπέδου και άλλα που δεν είναι τόσο καλά. Έχει όμως την ηλικία να καλύψει το έδαφος και να κάνει καλά πράγματα».

Για τον νέο παίκτη Νταρνέλ Τζάκσον:

Ο Τζάκσον είναι ένας παίκτης που έχει ακόμη κίνητρο να κάνει πράγματα. Είναι διαφορετικός από τον Κλάσεν που έφυγε. Έχει ταλέντο και ποιότητα στην επίθεση, μπορεί να σκοράρει με διαφορετικούς τρόπους. Εχει εμπειρία και ποιότητα και θα μας δώσει κάποια χαρακτηριστικά που δεν τα είχαμε. Είναι ένα κορμί μεγάλο σε όγκο και αν έχει διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει άμεσα και να παίξει ένα ρόλο 15-20 λεπτών στο παιχνίδι.

Για το αν έρθει κάποιος στη θέση του Τρις:

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα λειτουργεί καλά. Σίγουρα υπάρχουν μειονεκτήματα τα οποία δεν θέλω να τα πω στον αέρα. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μην σπάσουμε τον καλό ρυθμό της ομάδας. Αν προσθέσουμε τώρα παίκτη θα πρέπει κάποιος να μην παίζει ή να κάνουμε αλχημείες για τον βάλουμε μέσα στην ομάδα. Ο μόνος λόγος για να έρθει νέος παίκτης είναι σε έναν, ενάμιση μήνα κάτι να μην πηγαίνει καλά στην ομάδα. Τότε όμως θα πρέπει να προσθέσουμε έναν παίκτη ηγέτη, έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά».

Για τον Γκος:

«Ο Γκος είναι ένας παίκτης σταθερός που στην κακή του μέρα δεν θα εκθέσει την ομάδα»

Για τον Κλάντον:

«Ο Κλάντον είναι ένας παίκτης με μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Μπορεί να βάλει το καλάθι παίζοντας με την πλάτη, για αυτό και σκεφτήκαμε τον συγκεκριμένο παίκτη. Θεωρώ όμως ότι ο Τζάκσον είναι πιο ποιοτικός».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ:

«Εμείς θέλουμε να ζούμε στην πραγματικότητα. Η ΑΕΚ έχει τρεις φορές μπάτζετ παραπάνω από εμάς. Εμείς έχουμε στόχο να μπούμε στην τετράδα και να δημιουργήσουμε έναν καλό κορμό. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας, που μπορούμε να φτάσουμε και δεν θα μας παρασύρει η νίκη επί της ΑΕΚ. Σίγουρα όμως δείχνει ότι έχουμε δυνατότητες. Δεν ήταν ένα ματς, ήταν μία συνέχεια των καλών μας εμφανίσεων».

Για τον Μπάνε Πρελεβιτς:

«Είναι ένας άνθρωπος που θεωρώ ότι του οφείλει πολλά ο ΠΑΟΚ. Είναι ήρεμος και ταπεινός. Πάντα κοντά και μακριά, έχει αυτό το χάρισμα. Είναι ευλογία για τον ΠΑΟΚ αυτός ο άνθρωπος. Και εγώ είμαι χαρούμενος εδώ, γιατί είμαι σε μία ομάδα που έχει μεγάλη δυναμική. Αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο γήπεδο.

Μπορεί η ομάδα να μην έχει τη δόξα του παρελθόντος, να μην έχουμε την στήριξη του κόσμου τόσο πολύ, αλλά θα γίνει και αυτό, ειδικά βλέποντας τα νέα παιδιά τους Έλληνες να πρωταγωνιστούν. Και έχουμε Έλληνες νεαρούς παίκτες που είναι ταυτισμένοι με τον ΠΑΟΚ και αν τα καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό και με τους ξένους παίκτες, τότε σίγουρα αν μας στηρίξει ο κόσμος θα ανταμειφθεί. Ένας από αυτούς τους ξένους είναι ο Λάκι Τζόουνς. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος μπασκετικά αλλά δίνει τα πάντα για την ομάδα και αρχίζει να αγαπάει τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...