Η ομάδα βρήκε την ηρεμία της

Με την επιστροφή του ΠΑΟΚ από την Τουρκία, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τη νίκη επί της Γκαζιαντέπ, το "κλειδί" των καλών εμφανίσεων ενώ σχολίασε και την επικείμενη άφιξη του Τζάκσον στον Δικέφαλο καθώς και το τι περιμένουν οι "ασπρόμαυροι" από εκείνον.
Η ομάδα βρήκε την ηρεμία της

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη χθεσινή νίκη: "Νομίζω πλέον έχουμε μάθει να κερδίζουμε κι όταν δεν παίζουμε καλά. Και χθες νομίζω ότι η απόδοση μας ήταν λιγότερη καλή από τα προηγούμενα παιχνίδια και ήταν αναμενόμενο, γιατί είχαμε μία πολύ δύσκολη κι απαιτητική εβδομάδα, με Λούντβινγκσμπουργκ και ΑΕΚ και με υψηλή ένταση κι ανταγωνισμό κι έντονα συναισθήματα και ταυτόχρονα ένα δύσκολο παιχνίδι που δεν μας επέτρεψε να παίξουμε, με τον τρόπο που θέλαμε αλλά παρόλα αυτά βρήκαμε θα έλεγα την ηρεμία στο τέλος και το καθαρό μυαλό να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που ήταν σημαντικό για εμάς".

Για την εμφάνιση της ομάδας: "Όπως είπα και πριν η εμφάνιση μας δεν ήταν υψηλού επιπέδου, δεν ήταν ποιοτική, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι παίξαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η Γκαζιαντέπ είναι μία ομάδα με εξαιρετικό υλικό, με καλούς παίκτες που θέλει να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Δεν μπορεί να γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε, αλλά είναι σημαντικό για εμάς ότι ελέγχουμε όλα τα παιχνίδια τελευταία, εξαιρώ το τελευταίο δεκάλεπτο με την Λούντβινγκσμπουργκ".

Για το "κλειδί" των καλών εμφανίσεων: "Το "κλειδί" είναι ότι η ομάδα έχει αρχίσει να δουλεύει μαζί τις τελευταίες 20 μέρες. Έχει πολύ μικρά προβλήματα τραυματισμών σε σχέση με την αρχή της σεζόν κι αυτό μας βοηθάει, γιατί έχουμε περισσότερους παίκτες να χρησιμοποιήσουμε. Μέσα από νίκες χτίζουμε αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα και βρίσκουμε πλέον σταθερές σε κάθε παιχνίδι, είτε παίζουμε καλά είτε όχι και δημιουργούμε σε όλα τα παιχνίδια".

Για τη "μάχη" της 4άδας στο Champions League: "Δεν μπορώ να μιλήσω με πιθανότητες. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια στο γήπεδο μας, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ορλαντίνα και να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Με κάθε νίκη παραμένουμε ζωντανοί. Η τύχη εξαρτάται από εμάς. Όσο κερδίζουμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε φαβορί, αλλά διεκδικούμε τις πιθανότητες που έχουμε".

Για τον Τζάκσον: "Είναι ένα έμπειρο παιδί, έχει παίξε σε διαφορετικές ομάδες, σε διαφορετικές ηπείρους, σε διαφορετικά πρωταθλήματα. Έχει εμπειρία και παραστάσεις, είναι ένας παίκτης με καλά επιθετικά χαρακτηριστικά, έχει καλή τεχνική, μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι, μπορεί να παίξει και με πρόσωπο. Ελπίζουμε να είναι σε καλή κατάσταση. Το καλό είναι ότι έχει καλό αγωνιστικό ρυθμό, γιατί πριν από έναν μήνα έπαιζε στη Γαλλία. Πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα, αλλά είναι ένα έμπειρο παιδί και πιστεύω θα μπει γρήγορα στη δική μας φιλοσοφία και θα μας βοηθήσει άμεσα".

Για το τι περιμένει από αυτόν: "Με την ευκαιρία πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι για τον Κλάσεν. Πριν από περίπου 15-20 μέρες, λόγω προσωπικών θεμάτων, ζήτησε να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Να βρεθεί μία λύση και να λύσει το συμβόλαιο του. Εμείς κάναμε μία κουβέντα μαζί του, ότι δεν είμαστε 100% ευχαριστημένοι από αυτόν, αλλά ότι δεν είναι και ένας παίκτης που δεν προσέφερε πράγματα. Από τη στιγμή όμως που επέμενε, σεβαστήκαμε την επιθυμία του και μπήκαμε στη διαδικασία να ψάξουμε έναν παίκτη. Είναι προς τιμήν του ότι μέχρι το τέλος ήταν εδώ. Προσπάθησε πάρα πολύ σε όλα τα τελευταία ματς, ενώ ξέραμε ότι θα φύγει. Είναι διαφορετικού τύπου παίκτης ο Τζάκσον. Έχει άλλα χαρακτηριστικά, στα οποία εμείς θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι του κι αυτός θα έρθει κοντά στα δικά μας θέλω".

Για το αν θα γινόταν έτσι κι αλλιώς αλλαγή: "Εμείς γενικότερα δείχνουμε υπομονή και περιμένουμε. Δεν ήταν άμεση προτεραιότητα να φύγει ο Κλάσεν. Υπήρχε σκέψη να φύγει αν βρούμε κάτι στην αγορά που θα μας έκανε εντύπωση. Η ομάδα έχει έναν ρυθμό, καταλαβαίνω ότι πολύς κόσμος, δημοσιογράφοι, διάφοροι έχουν τις δικές τους σκέψεις, αλλά αυτή τη στιγμή η ομάδα παίζει με ένα συγκεκριμένο τύπο παιχνιδιού, στα περισσότερα παιχνίδια κερδίζει και δεν θέλουμε να παρέμβουμε. Έχουμε βρει χημεία".

Για τον Τρις: "Θα φύγει. Ο Τρις είναι ένα παιδί, το οποίο έχει δυνατότητες, τις οποίες σε κάποια ματς τις έδειξε. Είναι κυρίως ένας παίκτης ενστίκτου και λιγότερο ομαδικής λειτουργίας. Του δώσαμε κάποιες ευκαιρίες, σε κάποια παιχνίδια βοήθησε, σε κάποια όχι. Όταν γύρισαν οι τραυματίες και ήρθε και ο Γκος, αποφασίσαμε να του περιορίσουμε λίγο το χρόνο συμμετοχής. Σε κάποια παιχνίδια έπαιξε λίγο, σε καποια καθόλου και βλέπουμε ότι η ομάδα, χωρίς να βοηθάει ο συγκεκριμένος παίκτης, λειτουργεί κανονικά. Έχει χαρακτηριστικά που εμείς θέλουμε και για αυτό πήραμε την απόφαση να φύγει. Προς το παρών θα συνεχίσουμε όπως είμαστε. Κοιτάμε την αγορά, αν δούμε κάτι που θα μας κάνει εντύπωση και θα μας δώσει το κίνητρο να τον αποκτήσουμε, θα το κάνουμε, αλλά αυτή τη στιγμή ξαναλέω δεν θέλουμε να διαταράξουμε το ρυθμό και την ηρεμία της ομάδας. Υπάρχουν πολλά παιδιά στην περιφέρεια που έχουν σημαντικό ρόλο και δεν θέλουμε να το διαταράξουμε αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θα δούμε πως θα πορευτεί η η ομάδα και θα πράξουμε αναλόγως. Έχουμε τη δυνατότητα, υπάρχουν ανοικτές 2 θέσεις και θα εκτιμήσουμε την κατάσταση στην πορεία".

Διαβάστε ακόμη...