«Το μομέντουμ είναι του ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο Λάκι Τζόουνς μιλάει για τη νίκη επί της ΑΕΚ, για το παιχνίδι με τη Γκαζιαντέπ και τους δικούς του στόχους.
«Το μομέντουμ είναι του ΠΑΟΚ»

Ο Αμερικανός που αποτελεί ίσως τον πιο σταθερό παίκτη της ομάδας από την αρχή της σεζόν, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έχει το μομέντουμ μαζί του, πριν το κρίσιμο παιχνίδι στην Τουρκία, εξήγησε το πως η ομάδα κέρδισε την ΑΕΚ και έθεσε ψηλά τους προσωπικούς του στόχους.

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ:

«Είναι σίγουρα μια πολύ σπουδαία νίκη για την ομάδα. Παίξαμε πολύ σκληρά κι ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Μείναμε ενωμένοι και κάναμε αυτό που έπρεπε και στα 40 λεπτά του αγώνα. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε τον Ολυμπιακό, επομένως αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας. Νομίζω πως ξέραμε κι ήμασταν προετοιμασμένοι για το τι έπρεπε να κάνουμε στο παιχνίδι».

Για το ποιο ήταν το «κλειδί» για την υπόθεση νίκη:

«Πιστεύω πως το σημαντικότερο που κάναμε ήταν το ν' ακολουθήσουμε το αμυντικό πλάνο, που είχαμε σχεδιάσει. Είναι πολύ σημαντικό το να εκμεταλλεύεσαι την έδρα σου κι εμείς δεν το αφήσαμε να περάσει έτσι. Η ΑΕΚ αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες. Έναν εξαιρετικό σκόρερ, όπως ο Χάρις, έναν πολύ καλό κι έμπειρο παίκτη, όπως ο Γκριν και γενικότερα έχει πολύ καλούς κι έμπειρους παίκτες. Αυτό που καταφέραμε ήταν να τους περιορίσουμε με την άμυνα που παίξαμε κι αυτό θεωρώ πως ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο για τη νίκη μας».

Για το γεγονός ότι η ομάδα άφησε πίσω της μέσα σε λίγα 24ωρα μια ήττα από 20 πόντων:

«Ήταν πολύ σημαντικό το ότι δε μείναμε στο παιχνίδι που ηττηθήκαμε με 20 πόντους. Καταφέραμε να στρέψουμε κατευθείαν την προσοχή μας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και να κάναμε ότι ήταν απαραίτητο για να κερδίσουμε. Ξεπεράσαμε το άσχημο αποτέλεσμα που είχαμε την Τετάρτη και πετύχαμε μια μεγάλη νίκη».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι τελικά καλύτερος από την ΑΕΚ:

«Θεωρώ πως είμαστε μια εξαιρετική ομάδα όταν παίζουμε όλοι μαζί κι είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο τρόπος που αγωνιστήκαμε σήμερα ήταν εξαιρετικός. Ο Κατσίβελης πόσταρε αντιπάλους κοντύτερους από αυτόν. Επίσης ο τρόπος που αγωνίζεται ο αρχηγός μας είναι μοναδικός».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να περιορίσει τον Χάρις:

«Είναι πολύ δύσκολο το να μπορώ να μείνω συγκεντρωμένος στο μαρκάρισμα ενός παίκτη όπως ο Χάρις. Είναι ένας παίκτης, που έχει παίξει στο NBA και τώρα παίζει σε μία από τις κορυφαίες ομάδες . Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Θέλεις να τον αντιμετωπίσεις αλλά είναι δύσκολο. Οι προπονητές μου, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να τον μαρκάρω. Φυσικά ρόλο έπαιξε κι η ομαδική δουλειά. Οι συμπαίκτες μου με κάλυψαν κάθε φορά, που θα μπορούσε από το δικό μου μαρκάρισμα να δημιουργηθεί κάποιο κενό και να κινδυνεύσει η άμυνα μας».

Για την προετοιμασία και τη σημασία του παιχνιδιού με την Γκαζιαντέπ:

«Πρέπει ν' ακολουθήσουμε ακριβώς το ίδιο σκεπτικό. Όπως ακριβώς αφήσαμε στην άκρη την ήττα της Τετάρτης κι επικεντρωθήκαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έτσι πρέπει να δούμε τώρα τον αγώνα κόντρα στην Γκαζιαντέπ. Πρόκειται για μία ομάδα που δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κυρίως από το γεγονός ότι έχει χάσει κάποιους παίκτες. Το μομέντουμ ανήκει σε εμάς και πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Μία νίκη κόντρα στην Γκαζιαντέπ θα μας αφήσει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Για τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ:

«Ο στόχος ο δικός μου, της ομάδας κι όλου του οργανισμού του ΠΑΟΚ είναι να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε στο πρωτάθλημα. Αν θέλετε τον προσωπικό μου στόχο, είμαι ένας πραγματικός αγωνιστής και πιστεύω στο καλύτερο, θα ήθελα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό, τότε να πετύχουμε την αμέσως υψηλότερη διάκριση που μπορούμε».

Διαβάστε ακόμη...