«Είναι πολύ σημαντική νίκη»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος στη νίκη του ΠΑΟΚ στην Αμαλιάδα επί του Κοροίβου, που ήταν και η τέταρτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου..
«Είναι πολύ σημαντική νίκη»

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, το γνωρίζαμε πριν έρθουμε εδώ. Ο Κόροιβος παρότι είναι η πιο νεανική ομάδα σαν ρόστερ, έχει τον τρόπο της να παλεύει μέσα στο γήπεδό του, με τον κόσμο του, να προσαρμόζεται καλά και να διεκδικεί το μεγαλύτερο κομμάτι των παιχνιδιών. Προσπαθήσαμε να το περάσουμε αυτό στους παίκτες μας, αλλά θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε με τον τρόπο που έπρεπε, παρότι κερδίζαμε. Αυτό έγινε διότι ο Κόροιβος ήταν λίγο άστοχος, είχε νευρικότητα και όχι καλές επιλογές, χωρίς όμως εμείς να παίξουμε καλό μπάσκετ.

Ελέγξαμε το παιχνίδι για 40 λεπτά, εκτός από ένα, δύο ξεσπάσματα που έκανε ο Κόροιβος και προηγήθηκε με ένα πόντο. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι από την κανονική διάρκεια, παρ΄ όλα αυτά η νίκη στην παράταση είναι πολύ σημαντική, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί έγινε επί μιας ομάδας που προετοιμάζεται πολύ καλά για τέτοια παιχνίδια. Ξέρει ποια παιχνίδια θα χτυπήσει. Πρέπει να προχωρήσουμε στο δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη, να κρατήσουμε τη νίκη, να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το ματς με τη Λούντβιγκσμπουργκ την Τετάρτη.

Είναι πολύ όμορφο να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα. Ο κόσμος στηρίζει και βοηθάει την ομάδα και η ομάδα παίζει πάνω από το όριό της. Καλή επιτυχία στον Ντίνο και το υπόλοιπο σταφ, που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια πολύ καλή δουλειά, υπό δύσκολες συνθήκες, εννοώ το αγωνιστικό κομμάτι και να καταφέρουν στο τέλος να πετύχουν τους στόχους τους».

 

Στην βελτίωση του ΠΑΟΚ στον τομέα των ασίστ και στην κυριαρχία του στα ριμπάουντ, στάθηκε ο Λίνος Χρυσικόπουλος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας για την 8η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League.

Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ μίλησε ακόμα για τον αγώνα που ακολουθεί με την MHP Riesen Ludwigsburg, αλλά και τον χαρακτήρα που έχει αρχίσει να χτίζει η ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνου Χρυσικόπουλου:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι πήραμε το ματς, παρά το γεγονός ότι ο Κόροιβος έβαλε μεγάλα σουτ. Βελτιώσαμε την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο, οι 3 ασίστ έγιναν 15, ενώ κυριαρχήσαμε και στα ριμπάουντ, που είναι ένας τομέας στον οποίο είναι πολύ δυνατός ο Κόροιβος. Θεωρώ ότι αυτά έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο για τη νίκη. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα παιδιά, που δείξανε χαρακτήρα στο τέλος και πήραμε το ματς στην παράταση».

Για τις συνεχόμενες νίκες της ομάδας: «Σίγουρα αποκτάμε ένα μομέντουμ. Δεν θέλουμε όμως, να σταματήσει το σερί, θέλουμε να μεγαλώνει συνέχεια».

Για το ματς με την MHP Riesen Ludwigsburg που ακολουθεί: «Ίσως είναι το σημαντικότερο ματς στην μέχρι τώρα πορεία μας στο Basketball Champions League. Θέλουμε πάση θυσία τη νίκη για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Για την βελτίωση στην απόδοση του: «Όλο αυτό βγαίνει μέσα από την ομαδική λειτουργεία. Όσο με εμπιστεύονται οι συμπαίκτες μου, τόσο πιο άνετα θα νιώθω κι εγώ».

Για το ότι η ομάδα συνηθίζει τις νίκες: «Η ομάδα προσπαθεί να αποκτήσει ένα καινούριο στιλ παιχνιδιού. Δεν γίνεται να χτίσεις μια ομάδα από την μια μέρα στην άλλη. Από την αρχή θέλαμε η ομάδα να αρχίσει να χτίζει χαρακτήρα και ρυθμό γύρω στον Δεκέμβριο και θεωρώ ότι αυτό αρχίσει να βγαίνει προς τα έξω»

Διαβάστε ακόμη...