Owen Klassen: Ο γύρος του κόσμου σε 2 εβδομάδες

Ο Owen Klassen ήταν ο τελευταίος διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα του Καναδά, καθώς προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.
Owen Klassen: Ο γύρος του κόσμου σε 2 εβδομάδες

Με την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε μια μεγάλη περιπέτεια για τον Owen Klassen.

Η… οδύσσεια του Owen Klassen κράτησε 15 μέρες, καθώς ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου όταν αναχώρησε η αποστολή του ΠΑΟΚ για την Κλαϊπέδα εν όψει του αγώνα με τη Νεπτούνας για την 6η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Σε αυτό το διάστημα των 15 ημερών, ο James Owen Klassen:

-πέρασε από 14 πόλεις: Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ρίγα, Παλάγκα, Κλαϊπέδα, Τορόντο, Χάλιφαξ, Σάντο Ντομίνγκο, Νέα Υόρκη
-βρέθηκε σε 7 χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία, Καναδάς, Άγιος Δομίνικος, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
-πάτησε σε 2 διαφορετικές ηπείρους: Ευρώπη και Αμερική
-έπαιξε σε 4 ματς: Neptunas-ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ, Καναδάς-Μπαχάμες, Άγιος Δομίνικος-Καναδά
-συμμετείχε σε 3 διαφορετικές διοργανώσεις: Basketball Champions League, STOIXIMAN.GR Basket League και Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019
-ήταν επιβάτης σε 16 διαφορετικές πτήσεις, η μεγαλύτερη εκ των οποίων κράτησε 9:30 ώρες (Μόναχο-Τορόντο)
-διένυσε 19.543 μίλια πτήσης (δεν αναφερόμαστε στην απόσταση των πόλεων αλλά στη διαδρομή που έκαναν τα αεροπλάνα)
-πέρασε 45 ώρες μέσα σε αεροπλάνο

Παρά την απίστευτη ταλαιπωρία του, ο Owen Klassen ήταν αρκετά ευδιάθετος κατά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε ενημερωθεί για όλα τα νέα που αφορούν την ομάδα, όπως η άφιξη του Phil Goss, το αποτέλεσμα του φιλικού αγώνα του προηγούμενου Σαββάτου με τα Τρίκαλα και την πολύ καλή εμφάνιση του Λίνου Χρυσικόπουλου. Ήταν μάλιστα αρκετά ανακουφισμένος για το γεγονός ότι στο επόμενο διάστημα δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί πολύ, καθώς ο ΠΑΟΚ δίνει αρκετά παιχνίδια στην έδρα του.

Όσο για την εμπειρία της συμμετοχής στην Εθνική ομάδα…

«Είναι πάντα ωραίο να αγωνίζομαι για την Εθνική ομάδα! Μου αρέσει να επιστρέφω στην πατρίδα μου και να βλέπω την οικογένεια μου και τους φίλους μου, οπότε ήμουν χαρούμενος για όλο αυτό. Δεν είχα βέβαια πολύ χρόνο, καθώς είχαμε 2 προπονήσεις την μέρα, αλλά ήταν μια ευχάριστη κατάσταση».

Για το πώς του φάνηκε αυτός ο… μαραθώνιος πτήσεων: «Δεν τα είχα σκεφτεί όλα αυτά ως τώρα! Είχα μετρήσει μόνο τις πόλεις που βρέθηκα. Δεν προβληματίστηκα ιδιαίτερα για τα συνεχόμενα ταξίδια, παρά μόνο όταν έφτασα στο Μόναχο για να πάρω την τελευταία πτήση για τη Θεσσαλονίκη και νόμιζα ότι ήταν μέρα, αλλά ήταν βράδυ. Υπήρχαν και χειρότερα εξάλλου, καθώς ο συγκάτοικός μου στο δωμάτιο, Marc Trasolini, ήρθε στον Καναδά από την Ιαπωνία, οπότε το ταξίδι του ήταν πολύ δυσκολότερο».

Ιδιαίτερη εντύπωση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του έκαναν οι αλλαγές στον καιρό: «Με το που πάτησα το πόδι μου στον Καναδά άρχισε να χιονίζει, αλλά τις επόμενες μέρες είχε καλό καιρό και σχετικά υψηλή θερμοκρασία. Βέβαια, όταν πήγαμε στον Άγιο Δομίνικο για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής ήταν… καλοκαίρι, καθώς η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς!».

 

 

Διαβάστε ακόμη...