«Ο ΠΑΟΚ γύρισε το κουμπί»

Ο Αντώνης Κόνιαρης μίλησε στη Nova τόσο για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη, όσο και για τη δύσκολη αναμέτρηση με τη Νεπτούνας που ακολουθεί για τη Baskeball Champions League.
«Ο ΠΑΟΚ γύρισε το κουμπί»

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είχαμε το ματς με τον Άρη, κερδίσαμε και μετά πήραμε κάποιες ανάσες για να δουλέψαμε λίγο ενόψει της Νεπτπούνας. Βάζουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας για να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τους Λιθουανούς».

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε και πέρυσι με τη Νεπτούνας αλλά όπως τόνισε ο Αντώνης Κόνιαρης: «Έχουν αλλάξει πολλούς παίκτες από πέρυσι. Φέτος παίζουν ένα αρκετά πιο μοντέρνο παιχνίδι, και το στυλ τους μοιάζει με δικό μας επιθετικά. Είναι πολύ καλή ομάδα».

Ποια στοιχεία κάνουν τη διαφορά, όταν παίζουν δύο ομάδες με το ίδιο στυλ; «Είναι και η μέρα που θα εμφανιστούν οι παίκτες, αλλά εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα μας. Αν εμφανιστούμε καλά και όπως πρέπει, θα κερδίσουμε. Πολλά θα κριθούν και στην άμυνα».

Από που πηγάζει η σιγουριά για τη νίκη μέσα στην έδρα της Νεπτούνας η οποία έχει ρεκόρ 4-1 ενώ ο ΠΑΟΚ 1-4; «Είναι γεγονός ότι η Νεπτούνας είναι καλή ομάδα και βρίσκεται σε καλή περίοδο. Αλλά εγώ ξέρω τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι μπορούμε να πετύχουμε. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες και θα κτυπήσουμε κάθε παιχνίδι».

Τι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό και παίζει καλύτερα; «Έχει γυρίσει ο διακόπτης, όπως είπε και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Παίζουμε πιο καλά, πιο ομαδικά, στην άμυνα είμαστε πιο ενωμένοι και πιο συγκεντρωμένοι. Έτσι κερδίσαμε τον Άρης και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Μπορούμε να πάμε και ακόμη καλύτερα.

Πως είναι η ζωή στην ομάδα χωρίς τον Ντίλαρντ; «Έχει γίνει αλλαγή σε κάποιους ρόλους. Σε εμένα όχι. Ο Τσόχλας και ο Ζάρας παίζουνε περισσότερο και παίρνουν περισσότερα plays. Υπάρχει άλλη δημιουργία. Πολλά παιδιά έχουν μπει στο rotation και θα είναι ακόμη καλύτερη η συνέχεια».

Για το «black out» που έπαθε ο ΠΑΟΚ στην 4η περίοδο με τον Άρη, αλλά τελικά κέρδισε το ματς είπε: «Είναι ένα παράξενο θέμα, αλλά το βλέπουμε και το διορθώνουμε. Πιστεύω ότι λίγο επειδή δεν κερδίζαμε προηγούμενα ματς, λίγο επειδή έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι μπήκαμε πιο μαγκωμένα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είναι κάτι όμως που μπορούμε να το διορθώσουμε. Παίξαμε καλή άμυνα, αλλά μπορούσαμε να κρατήσουμε και πιο κάτω τον Άρη, όμως έβαλε ορισμένα μεγάλα σουτ και κυνήγησε την ανατροπή».

Τέλος για τον τραυματισμό που είχε και τον κράτησε εκτός δράσης στο ξεκίνημα της σεζόν είπε: «Είχα έναν τραυματισμό και παρότι ήθελα δεν μπορούσα να βοηθήσω και τα καινούρια παιδιά και τον καινούριο. Ήταν δύσκολο για μένα να είμαι εκεί στον πάγκο και να μην μπορώ να βοηθήσω την ομάδα όταν έχανε. Πλέον είμαι καλά, νιώθω μεγάλη στήριξη από τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Διαβάστε ακόμη...