"Πιο δεμένος ο φετινός ΠΑΟΚ”

Δεν είναι μόνο ταλαντούχος...
"Πιο δεμένος ο φετινός ΠΑΟΚ”

Στον ΠΑΟΚ έχουν να λένε για τον πολύ καλό χαρακτήρα του αλλά και για το ότι είναι πολύ πιο ώριμος από την ηλικία του. Ο λόγος για τον Αντώνη Κόνιαρη ο οποίος προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν με τον "Δικέφαλο" ενώ το όνομά του "έπαιξε" ακόμη πιο "δυνατά" μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Εθνική Νέων Ανδρών. Για να τα καταφέρει όμως να σταθεί και πάλι τα πόδια του μετά από σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, χρειάστηκε ένας άνθρωπος που του έδωσε ώθηση. Αυτός ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος, τον οποίο ο Κόνιαρης... δεν ξεχνά και φρόντισε να τον ευχαριστήσει μέσω του ebasket.gr.

"Φέτος ξέρω καλύτερα..."

Αρχικά η συζήτησή μας με τον 20χρονο πλέι μέικερ, ξεκίνησε από το στοιχείο της... αυτοπεποίθησης που έχει πλέον περισσότερη φέτος μετά τα όσα κατάφερε σε μια "γεμάτη" χρονιά με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική. "Tην αυτοπεποίθηση μου την κερδίζω μέσα από την ομάδα. Σίγουρα με βοηθά ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, δεν είναι κάτι δηλαδή που ήρθε από μόνο του. Χωρίς αυτούς θα είναι πιο δύσκολο να την κερδίσω αλλά όντως είναι μια χρονιά αρκετά διαφορετική από την περσινή γιατί είμαι ήδη έναν χρόνο στην ομάδα", είπε ο νεαρός και πρόσθεσε: "Πέρυσι ουσιαστικά ήταν ο πρώτος χρόνος στην Α1, τώρα πλέον ξέρω τους αντιπάλους μου καλύτερα, ξέρω πώς λειτουργεί το πρόγραμμα, τα διπλά παιχνίδια και το πόσο πρέπει να ξεκουράζομαι. Είναι και η ομάδα φέτος που με στηρίζει ακόμη περισσότερο και εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ".

"Τα κατάφερα με τον Μαρκόπουλο, με βοήθησε πάρα πολύ"

Όσο για το μήνυμα που "έστειλε" στον Σούλη Μαρκόπουλο για την βοήθεια που είχε από αυτόν κατά την διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου; "Ο κόουτς πέρυσι ήξερε σε τι κατάσταση ήρθα στον ΠΑΟΚ και τι χρειαζόμουν ακριβώς για να βοηθηθώ και να αρχίσω να παίζω. Με βοήθησε πάρα πολύ, στην αρχή ειδικά που δεν είχα βρει τα πατήματά μου ήταν εκεί για μένα. Και πραγματικά τον ευχαριστώ πολύ, αυτό είναι το μήνυμα... Ότι τον ευχαριστώ πάρα πολύ και για την στήριξη για τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν μικρός και αυτός ήταν δίπλα μου. Αλλά και για την τελευταία χρονιά γιατί πραγματικά τα κατάφερα μαζί με αυτόν".

"Ζητούμενο να βελτιώνεσαι από παιχνίδι σε παιχνίδι"

Σχετικά με τους προσωπικούς τους στόχους, είναι..."να βελτιώνομαι. Όπως είχα πει και πέρυσι, αυτό δεν σταματάει. Κάθε χρόνο είναι το ίδιο. Το να βελτιώνεσαι από παιχνίδι σε παιχνίδι, δηλαδή μια καλύτερη εμφάνιση κάθε φορά, χωρίς ουσιαστικά να έχεις μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Είναι σημαντικό το να μπορείς να σταθεροποιήσεις τα σκαμπανεβάσματά σου, δηλαδή αν έχεις ένα καλό παιχνίδι, τα δύο επόμενα να μην είναι πολύ κάτω και μετά πάλι πάνω. Αν μπορέσω να το σταθεροποιήσω αυτό φέτος, θα είναι πολύ σημαντικό για μένα και θα είμαι πολύ χαρούμενος. Και αυτό, βέβαια, θα είναι από την πολύ προπόνηση".

"Πιο αθλητική η φετινή ομάδα..."

Αναφορικά με τον περσινό και τον φετινό ΠΑΟΚ, ο Κόνιαρης τόνισε: "Εντός παρκέ θα πω μόνο γιατί εκτός είμαστε πάλι πολύ καλά όπως και πέρυσι. Εντός παρκέ είμαστε πιο δεμένοι, υπάρχει ένα πιο καλό σύνολο παικτών. Έχουμε δεθεί από την αρχή δίχως αλλαγές. Πέρυσι είχαμε κάποιες αλλαγές, φέτος νομίζω δεν θα γίνει κάποια αλλαγή. Η ομάδα είναι πιο αθλητική, τρέχει πιο πολύ αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω την ομάδα με τον περσινό ΠΑΟΚ γιατί αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Τώρα τα φιλικά δεν είναι κάτι...".

"Έτοιμοι για έναν σκληρό αγώνα κόντρα στον Άρη"

Πλέον ακολουθεί το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Άρη στο Παλέ και ο νεαρός υπογράμμισε πως... "το σημαντικό είναι να καταλάβουν ειδικά οι ξένοι την ατμόσφαιρα που δεν την έχουν ζήσει. Και σε αυτό θα τους βοηθήσουμε εμείς πολύ για το τι γίνεται μέσα στο Αλεξάνδρειο από τον κόσμο και από τους παίκτες που παίρνουν ενέργεια από τον κόσμο. Σίγουρα κι αυτοί (σ.σ. Άρης) είναι πολύ καλή ομάδα, τους είδαμε κιόλας (σ.σ. στο τουρνουά της Προύσας) και έχουν πολλούς έμπειρους Ελληνες. Έχουν τώρα την προσθήκη δύο παιδιών (σ.σ. Μπελ και Μπένσον). Περιμένουμε έναν πολύ σκληρό αγώνα αλλά θα είμαστε έτοιμοι γι' αυτό".

Διαβάστε ακόμη...