«Θα είμαστε έτοιμοι κόντρα στον Άρη»

Για το τουρνουά στην Προύσα που πήρε μέρος ο ΠΑΟΚ, για την δική του εικόνα αλλά και για το παιχνίδι του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, μίλησε ο καλαθοσφαιριστής του Δικεφάλου Ουσμάν Κρουμπάλι.
«Θα είμαστε έτοιμοι κόντρα στον Άρη»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παίκτης του ΠΑΟΚ:

Για το τουρνουά στην Τουρκία και τις εντυπώσεις του από την εικόνα της ομάδας ως τώρα: «Αυτό το τουρνουά ήταν καλό για εμάς, επειδή θέλαμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Υπήρχε καλός ανταγωνισμός, ειδικά κόντρα στις τουρκικές ομάδες, που ήταν σκληρές. Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, οπότε καταφέραμε να προσαρμοστούμε. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι εναντίον της Γκαζιαντέπ, αλλά κερδίσαμε στα άλλα δύο και αυτή η ήττα μας έδειξε ότι έχουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, ειδικά πριν την έναρξη της σεζόν. Δεν είχαμε τον Κλάσεν, ο οποίος έχει ένα σημαντικό ρόλο στην ομάδα, είναι δυνατός, έχει πολλές δυνατότητες που προσφέρει στην ομάδα και στην επίθεση και στην άμυνα. Αντιδράσαμε όμως και η ομάδα μας βελτιώνεται. Γινόμαστε καλύτεροι, αλλά όπως είπα και πριν, είναι ακόμα η προετοιμασία, οπότε δε μπορούμε να είμαστε στην καλύτερη μας φάση αυτή τη στιγμή. Oι μεγάλες ομάδες βέβαια διατηρούνται πάντα, αλλά για εμάς είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να... σκαρφαλώνουμε, να βάζουμε προκλήσεις στους εαυτούς μας. Θα ήταν το καλύτερο να πάρουμε τρεις νίκες, αλλά και οι δύο μας ικανοποιούν γιατί κάναμε αρκετά καλά πράγματα αμυντικά και επιθετικά. Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Για τη δική του εικόνα ως τώρα: «Αν δεν είσαι ο καλύτερος, αν δεν είσαι στην κορυφή, δε μπορείς να είσαι ικανοποιημένος. Έκανα κάποια καλά πράγματα, αλλά εγώ κοιτάω αυτά που δεν έκανα. Καταλαβαίνω ότι πολλοί έμειναν στο κάρφωμα που έκανα στο τουρνουά της Τουρκίας, αλλά για μένα, ήταν απλά ένα παιχνίδι. Το μπάσκετ έχει να κάνει με δράση και αντίδραση. Η άμυνα μου έδωσε μου έδωσε μια επιλογή, αλλά εγώ πήρα μια άλλη επιλογή. Είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ξένος στην ομάδα και με την εμπειρία μου, γιατί είναι ο όγδοος χρόνος μου στην Ευρώπη, προσπαθώ να είμαι η δύναμη, η καρδιά και η ψυχή της ομάδας. Μπορώ να βγάζω αυτή την ενέργεια κάθε φορά και η ομάδα να ανταποκρίνεται. Η απόδοση μου άρεσε, γιατί από το πρώτο φιλικό μέχρι τώρα, βελτιωνόμαστε. Στη Γερμανία, δεν ήταν και η καλύτερη απόδοση για μένα, ήμουν κάπως απογοητευμένος, αλλά κατάφερα στη συνέχεια να βοηθήσω την ομάδα. Έχω ακόμα πολλά να δώσω, δεν είμαι καν κοντά στην πραγματική μου φόρμα».

Για τα δύο τελευταία φιλικά και τους περισσότερους από 80 πόντους που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ: «Είμαστε μια ομάδα που προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, το ζητάει και ο προπονητής. Έχουμε όμως και μια επιθετική ικανότητα που μπορούμε να δείξουμε. Πρέπει να έχουμε ισορροπία σε αυτά τα δύο. Αυτή τη σεζόν προσπαθούμε να γίνουμε πιο γρήγορη ομάδα και έχουμε το ρόστερ για να το κάνουμε. Έχουμε ευκινησία και αθλητικότητα για να έχουμε μια δυνατή άμυνα. Έχουμε όμως κάποια λάθη που κάνουμε και πρέπει να τα διορθώσουμε, ειδικά σε αυτή την εβδομάδα που έρχεται. Πιστεύω στην ομάδα μας, στο προπονητικό μας επιτελείο και θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι στις 4 Οκτωβρίου, με τον Άρη στο Κύπελλο και μετά για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα, με τον Προμηθέα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά».

Για το παιχνίδι με τον Άρη και την κοινή παρουσία στην Προύσα: «Τον είδα τον Άρη. Είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να πω τι είδα επειδή μπορεί να δει κάποιος κάποια καλά ή άσχημα πράγματα, αλλά μέσα στη σεζόν μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά. Τελείως διαφορετικό είναι και ένα παιχνίδι Κυπέλλου. Έχει διαφορετική ενέργεια, έχει διαφορετική νοοτροπία. Δε θεωρούμε τίποτα δεδομένο με τον Άρη. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμοι στις 4 Οκτωβρίου, αλλά θα είμαστε κι εμείς έτοιμοι».

Διαβάστε ακόμη...