«Είχαμε καλές και κακές στιγμές»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου αμέσως μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels για τα «Μαυροσκούφεια».
«Είχαμε καλές και κακές στιγμές»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τα δύο παιχνίδια του τουρνουά, την πορεία της προετοιμασίας, αλλά και τους παίκτες που περιμένει να μπουν στον βασικό κορμό, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Brandon Triche.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

Για το αν υπήρχε η βελτίωση που περίμενε στο φιλικό με τον Κολοσσό H Hotels: «Όταν παίζεις τρία φιλικά μέσα σε τέσσερις μέρες, δεν περιμένεις να δεις βελτίωση, αλλά θέλεις να δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα σε σχέση με όσα δουλεύεις στην προπόνηση. Αυτό που θέλουμε είναι βρούμε μέσα από τα φιλικά κάποιον αγωνιστικό ρυθμό, έτσι ώστε να δούμε τι κάνουμε λάθος και να δουλέψουμε μετά. Υπήρχαν αρκετές διακυμάνσεις σε αυτά τα τρία φιλικά, καθώς είχαμε καλές και κακές στιγμές. Θα αναλύσουμε αυτά τα πράγματα στο βίντεο για να μπορέσουμε να βγάλουμε πιο χρήσιμα συμπεράσματα στο επόμενο τουρνουά που έρχεται το Σαββατοκύριακο, παρά το γεγονός ότι περιμένουμε δύο ακόμα παίκτες να μπουν στον βασικό κορμό, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Brandon Triche».

Για τα πράγματα που δεν του άρεσαν: «Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να μας προβληματίσουν. Στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο είχαμε πολλά χαμένα ριμπάουντ και δεχθήκαμε αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Στον αγώνα με τον Κολοσσό ξοδέψαμε κάποια φάουλ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και δώσαμε αρκετές ελεύθερες βολές χωρίς να απειλούμαστε. Υπάρχουν σίγουρα κάποια κομμάτια που αφορούν τη χημεία και τη δημιουργία της ομάδας στην επίθεση. Μπορεί να μην είμασταν τόσο δημιουργικοί, αλλά και στις δύο μέρες του τουρνουά σκοράραμε γύρω στους 75 με 80 πόντους, αριθμός που είναι πολύ ικανοποιητικός για την εποχή και δείχνει την ποιότητα των παικτών μας στην προσωπική ενέργεια».

Για την προσαρμογή του Owen Klassen: «Κάποιοι από τους παίκτες δείχνουν μία καλύτερη προσαρμοστικότητα από τους άλλους. Ο Klassen είναι ένας παίκτης που προσπαθεί πάρα πολύ στην προπόνηση, έχει ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που θέλαμε πριν έρθει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Lucky Jones, ο οποίος είναι ένα παιδί που παίζει πάνω από το όριο του σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα η δημιουργία μιας νέας ομάδας απαιτεί προπόνηση, χρόνο, υπομονή και επανάληψη. Εμείς βρισκόμαστε μαζί περίπου τρεις εβδομάδες, οπότε θα χρειαστούμε κι άλλο χρόνο».

Για το τι περιμένει από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Brandon Triche: «Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο στο «3» όσο και στο «4». Έχει δημιουργία σε πολύ καλό βαθμό και μπορεί να μας βοηθήσει με το μακρινό του σουτ. Ο Triche είναι ένα παιδί που θα μας δώσει δύναμη, ενέργεια και ύψος στην περιφερειακή του γραμμή. Θα πρέπει και οι δύο να προσπαθήσουν πολύ για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο και εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους ενσωματώσουμε για να μπορούν να μας βοηθήσουν».

Για το πότε θα ξεκινήσει το κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Εδώ και μία εβδομάδα έχει μπει δυνατά στην προπόνηση, αλλά δεν έχει μπει ακόμα σε σωματική επαφή. Δουλεύει πολύ δυνατά και νομίζω ότι στην προπόνηση της Τετάρτης θα είναι μαζί μας για ολόκληρο το πρόγραμμα».

Διαβάστε ακόμη...