«Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι έχουμε κάνει»

Σε συνέντευξη της, η Λολίτα Λύμουρα, τόνισε πως εκείνη και οι συμπαίκτριες της δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί, μετά την πρόκριση της Ελλάδας στην τετράδα του Eurobasket
«Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι έχουμε κάνει»

Οι παίκτριες της Εθνικής Γυναικών έχουν προκριθεί εδώ και λίγη ώρα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Eurobasket για πρώτη φορά στην ιστορία και η Λολίτα Λύμουρα σε συνέντευξη της δήλωσε πως ακόμα εκείνη και οι συμπαίκτριες της δεν έχουν συνειδητοποιήσει το τεράστιο επίτευγμα, της πρόκρισης .

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Λολίτα Λύμουρα:

Για τα πρώτα συναισθήματα μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ: «Ζούμε το όνειρο. Δεν ξέρω τι να πω... Δεν έχουμε καταλάβει τι έχουμε κάνει ακόμα... Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται εδώ πέρα».

Για το αν αυτή η επιτυχία της Εθνικής συγκρίνεται με αυτή του Αθηναϊκού πριν από μερικά χρόνια: «Χωρίς να θέλω να μειώσω την επιτυχία του Αθηναϊκού, είναι ένα άλλο πράγμα η Εθνική. Είναι η ύψιστη στιγμή όταν παίζεις για το εθνόσημο. Η ευτυχία για εμάς είναι που κάναμε τους Έλληνες, έστω και για μία ώρα, να ξεχάσουν την κρίση και να ευχαριστηθούν μαζί μας. Θα τα δώσουμε όλα στον ημιτελικό. Θα παλέψουμε για να πάρουμε ένα μετάλλιο, ή αλλιώς αν είναι να πέσουμε, να πέσουμε σαν μαχητές, όπως πέφτουν οι Έλληνες. Είμαι μία ομάδα που όταν χάνουμε, παλεύουμε να καλύψουμε τη διαφορά και όταν κερδίζουμε, προσπαθούμε να την κρατήσουμε. Ήμασταν έτοιμες όλες στον πάγκο».

Για την καλή προσωπική της απόδοση: «Σήμερα έτυχε να ήμουν εγώ. Είμαστε 12 παίκτριες που είμαστε έτοιμες ανά πάσα στιγμή. Δεν ξέρω τα στατιστικά μου, μου τα είπαν οι κοπέλες στα αποδυτήρια. Αυτή τη νίκη, την αφιερώνουμε σε έναν άνθρωπο που ήταν δίπλα στο γυναικείο μπάσκετ και δυστυχώς σήμερα δεν είναι μαζί μας, στον Δημήτρη Μπασούρη».

Για το ποιον αντίπαλο προτιμά: «Εμείς ποτέ δεν διαλέξαμε αντίπαλο, όπως κάνουν άλλες χώρες. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και χώρα, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε ένα μετάλλιο».

Για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο Κύπελλο: «Έχουμε παίξει ήδη ένα παγκόσμιο, ο κορμός που είναι από το 2005. Μία ομάδα που την έφτιαξε ο κόουτς Μίσσας. Είμαστε επτά άτομα από τότε. Αλλά, έχω πει ότι παίζουμε και για κάποιες κοπέλες που ήταν κάποτε μαζί μας, τις Χατζηνικολάου, Δημητράκου και Μιχαήλ. Και για αυτές παίζουμε, σαν να είναι εδώ. Κάποια στιγμή θα αποσυρθούμε και εμείς και θα συνεχίσει η νέα γενιά».

Για το μήνυμά της στα νέα κορίτσια: «Λένε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει γυναικείο μπάσκετ. Να δουν εμάς... Υπάρχει γυναικείο μπάσκετ και έχει και παρόν και μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...