«Να είμαστε πάντα μία γροθιά…»

Είναι πλέον ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας. Και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βεβαίως…
«Να είμαστε πάντα μία γροθιά…»

Έχοντας συμπληρώσει ήδη πέντε σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μιλάει στο www.paokbc.gr για την φετινή σεζόν, κάνει τον απολογισμό μίας δύσκολης –από το ξεκίνημα- χρονιάς για τον ίδιο, μοιράζεται μαζί μας τις κακές στιγμές, αλλά και εκείνες που θα θυμάται και αναφέρεται στη συνέχεια, στην οποία θα ήθελε να δει έναν πολύ καλύτερο ΠΑΟΚ. Όπως όλοι δηλαδή…

-Η σεζόν ολοκληρώθηκε νωρίς και σίγουρα με όχι καλό τρόπο για τον ΠΑΟΚ…
«Δυστυχώς στο τέλος της σεζόν χάσαμε και έναν δικό μας. Κι αυτό είναι ότι χειρότερο. Αναφέρομαι στον γιατρό μας της ομάδας, τον Κώστα Σαμαρά, που ήταν στο πλευρό μας πάντα και θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Ήταν μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Οι δυσκολίες φάνηκαν από την προετοιμασία ακόμη, είχαμε τα προβλήματά μας και ήταν σημαντικά, όπως ο δικός μου τραυματισμός. Ήμασταν μία ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, θέλαμε τον χρόνο μας, είναι αλήθεια ότι μας πήρε αρκετό χρόνο για να βρούμε τον ρυθμό μας, αλλά ακόμη κι όταν έγινε αυτό, ήρθε ένας ακόμη τραυματισμός. Η ομάδα έχασε τον Sibert σε ένα πολύ κομβικό σημείο, καθώς επρόκειτο για έναν πολύ καλό παίκτη που μας έλλειψε όταν η ομάδα είχε βρει την χημεία που έπρεπε και παίζαμε το μπάσκετ που θέλαμε. Βέβαια ήρθε στη θέση του ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά και πάλι η ομάδα έπρεπε να κάνει ορισμένα πράγματα από την αρχή και χρονικά περιθώρια δεν υπήρχαν».

-Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς…
«Σίγουρα θέλει και τύχη μία ομάδα στην προσπάθεια που κάνει. Και για μας, οι τραυματισμοί που προέκυψαν, σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία, στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα».

-Για σένα, προφανώς το χειρότερο σημείο της σεζόν ήταν ο τραυματισμός σου, αλλά για την ομάδα, ποια θεωρείς την χειρότερη στιγμή; Ποιο ήταν το παιχνίδι που σας πόνεσε περισσότερο;
«Το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Και έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση, με τις χαμένες βολές και τα σουτ που είχαμε και δεν μπήκαν, το γεγονός ότι ήταν το πρώτο ματς. Νομίζω ότι εάν κερδίζαμε, θα άλλαζε η πορεία της σειράς, αλλά με υποθέσεις δεν μπορείς να προχωρήσεις».

-Η ομάδα πάντως γενικά αντιμετώπισε πρόβλημα με την ευστοχία της. Ειδικά στις βολές, αλλά και στα τρίποντα, τα ποσοστά ήταν πολύ χαμηλά… Υπάρξει εξήγηση;
«Εξήγηση για τις χαμένες βολές δεν έχω. Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να το δούμε και να μην το επαναλάβουμε την επόμενη χρονιά. Πίεση στις βολές πάντως υπάρχει, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κρίσιμες στιγμές ενός αγώνα. Θα μιλήσω για μένα προσωπικά και θα πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτά που έκανα για την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούσα να κάνω πολύ περισσότερα και με τα ποσοστά μου στο τρίποντο, αλλά και σε άλλους τομείς. Ο τραυματισμός με άφησε αρκετά πίσω και δεν είχα τον ρυθμό που θα ήθελα στο παιχνίδι μου».

-Ποια θεωρείς ότι ήταν η κορυφαία στιγμή της σεζόν. Εκείνο το παιχνίδι που θέλεις να θυμάσαι;
«Την σειρά των αγώνων με την Παρτιζάν σίγουρα, αλλά και το παιχνίδι με την Τενερίφη που κερδίσαμε στο γήπεδό μας. Μιλάμε για μία πολύ καλή ομάδα, που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, δεν έκανε άλλη ήττα ως το τέλος της διοργάνωσης, κατέκτησε και το Basketball Champions League και με την πορεία και στην Ευρώπη, αλλά και στο Ισπανικό πρωτάθλημα έδειξε την αξία της. Και τα δύο παιχνίδια με την Παρτιζάν ήταν γεμάτα ένταση, πάθος και χαρά για μας, που πήραμε την πρόκριση, ανατρέποντας το αποτέλεσμα».

-Αυτή η ατμόσφαιρα που υπήρχε και στα δύο παιχνίδια, είναι κάτι που σας λείπει γενικά;
«Ποιος δεν θέλει να παίζει σε γεμάτο γήπεδο; Όλες οι ομάδες και όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να παίζουν σε τέτοια ατμόσφαιρα, με τόσο κόσμο και ακόμη περισσότερο».

-Ήταν η πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η ομάδα για την φετινή σεζόν;
«Ναι, θεωρώ ότι εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να παρουσιάσει η ομάδα για την φετινή σεζόν είναι η Ευρωπαϊκή της πορεία στο Basketball Champions League. Καταφέραμε να περάσουμε στους «16», κερδίσαμε σπουδαίες ομάδες και αυτό κρατάω σαν καλό από την φετινή χρονιά για τον ΠΑΟΚ».

-Είσαι πλέον ο αρχηγός της ομάδας, ετοιμάζεσαι για την 6η σεζόν στον ΠΑΟΚ. Τι θα ήθελες την επόμενη χρονιά;
«Θα ήθελα να είμαστε όπως πάντα μία γροθιά, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

-Τον συνοδοιπόρο σου όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ, τον Απόλλωνα Τσόχλα θα ήθελες να τον έχεις κοντά και την επόμενη σεζόν;
«Ο Απόλλωνας είναι ένας πολύ καλός παίκτης, εξαιρετικός χαρακτήρας και φίλος, μας έχει βοηθήσει πολύ και θα ήθελα να είμαστε μαζί και του χρόνου».

Διαβάστε ακόμη...