“Να επιστρέψω για την επόμενη σεζόν…”

Ο Κιθ Κλάντον ήταν πολύ καλός απέναντι στο Λαύριο και βάσει ranking αποτέλεσε τον πολυτιμότερο παίκτη του ΠΑΟΚ.
“Να επιστρέψω για την επόμενη σεζόν…”

Ο Αμερικανός μίλησε μεταξύ άλλων για το ματς της Τετάρτης, γι' αυτό που "έρχεται" το Σάββατο (Λαύριο-ΠΑΟΚ στις 17.00), για την συνεργασία που είχε με τον Ιβάν Ασκα στον αγώνα κόντρα στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη αλλά και για το θέμα της παραμονής του'

Συγκεκριμένα είπε:

Για την νίκη απέναντι στο Λαύριο: "Πιστεύω πως έγινε ένα σκληρό παιχνίδι. Είχαμε πλεονέκτημα μέσα στην ρακέτα και είχαμε εστιάσει σε αυτό. Θέλαμε να δώσουμε την μπάλα χαμηλά και στον Ιβάν (Ασκα) γνωρίζοντας ότι έχει κι αυτός μεγάλο πλεονέκτημα εκεί".

Για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου κόντρα στο Λαύριο: "Είναι πιθανό να προσαρμοστούν κι αυτοί, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις τα missmatch που έχουμε μέσα στην ρακέτα. Νιώθουμε ότι είμαστε μεγαλύτεροι από αυτούς και αυτό θα χρησιμοποιήσουμε και πάλι προσπαθώντας να τους κερδίσουμε. Πρέπει να παίξουμε σκληρά... Η σειρά δεν έχει τελειώσει και θα προσπαθήσουν να νικήσουν κι αυτοί. Θα πρέπει να εκτελέσουμε όπως το κάναμε στο πρώτο παιχνίδι για να πάρουμε το παιχνίδι".

Για την συνύπαρξή του στην πεντάδα με τον Ασκα στον αγώνα της Τετάρτης: "Προπονούμαστε πολύ μαζί. Ηταν η πρώτη φορά που μας έβαλε να παίξουμε μαζί ο προπονητής. Γνωρίζω τον Ιβάν από τότε που ήταν 15 χρονών. Ξέρω το παιχνίδι του, ξέρει το παιχνίδι μου, οπότε νομίζω ότι προσαρμοζόμαστε καλύτερα".

Για τις "βαριές" ήττες του ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: "Δεν παίξαμε, όπως θα έπρεπε. Δεν ήμασταν έτοιμοι να ανταγωνιστούμε δύο μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολοι αντίπαλοι, έπρεπε να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια, να είμαστε πιο δυνατοί. Νομίζω ότι παίξαμε κάπως πιο χαλαρά και προσπαθήσαμε να δείξουμε σε αυτό τον αγώνα με το Λαύριο, ότι δεν θα συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Ελπίζω να το κρατήσουμε αυτό στα πλέι οφ".

Για την καλή του παρουσία στην κανονική περίοδο και το γεγονός ότι ήταν πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος: "Στα πλέι οφ ξεκινούν όλα από την αρχή. Ολα ξεκινούν από το μηδέν και θα προσπαθήσω να βγαίνω στο γήπεδο και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Είτε είμαι ο πρώτος σκόρερ, είτε ο πρώτος ριμπάουντερ ή οτιδήποτε άλλο θέλει να κάνω ο προπονητής μου, θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να το κάνω".

Για τις πέντε ασίστ στο παιχνίδι με αντίπαλο το Λαύριο: "Πιστεύω πως μπορώ να πασάρω την μπάλα ξέροντας ότι η αντίπαλη άμυνα εστιάζει πολύ επάνω μου. Στα τελευταία παιχνίδια, έρχεται και δεύτερος παίκτης να με μαρκάρει. Οπότε πρέπει να κάνω αυτό που μου δίνει η άμυνα. Αν είναι η πάσα, να πασάρω. Ή να σκοράρω... Ο,τι καλύτερο μου δίνει για να κάνω το σωστό για την ομάδα...".

Για την μεγαλύτερη δυσκολία στο πρώτο παιχνίδι: "Εχουν κάποιους πολύ καλούς γκαρντ. Προσπαθούν να σκοράρουν πολύ στο ένας εναντίον ενός, οπότε οι δικοί μας γκαρντ έκαναν εξαιρετική δουλειά για να τους κρατήσουν χαμηλά. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειάς στην άμυνα και νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εκτελούμε και στο δεύτερο παιχνίδι, όπως και στο πρώτο".

Για το αν σκέφτονται στον ΠΑΟΚ την σειρά αγώνων με τον Άρη στα προημιτελικά: "Δεν έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό, δεν έχουμε μιλήσει καν για τον Άρη. Είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια με το Λαύριο. Αν τελειώσουμε αυτήν την σειρά θα επικεντρωθούμε στον Άρη, αλλά τώρα το μυαλό όλων είναι στο Λαύριο".

Για την πρόθεση του ΠΑΟΚ να τον διατηρήσει στο ρόστερ του την νέα σεζόν: "Τους είπα (τους ανθρώπους της ομάδας) ότι στο τέλος της σεζόν θα τα συζητήσουμε όλα. Μου αρέσει πολύ εδώ. Ελπίζω να επιστρέψω (για την επόμενη σεζόν), αλλά θα δούμε στο τέλος της σεζόν πώς θα συνεχιστεί αυτό".

Διαβάστε ακόμη...