«Πιο συμπαγής ως ομάδα...»

Δυναμικό και συμπαγές σύνολο φανερώνει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, το τελευταίο διάστημα, ο ΠΑΟΚ.
«Πιο συμπαγής ως ομάδα...»

Δεδομένο που διαμορφώθηκε έντονα μετά τις προ ημερών προσθήκες στο δυναμικό του των Νέιθαν Σόμπι, Άιβαν Ασκα και πιστοποιείται από τις εμφανίσεις του εσχάτως στο παρκέ για την Α1. Για τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας, τα τελευταία μεταγραφικά της αποκτήματα, αλλά και το ότι ο «Δικέφαλος» πατάει γερά στα πόδια του αναφορικά με τις επικείμενες αναμετρήσεις που θα δώσει για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο τεχνικός διευθυντής του, Νίκος Σταυρόπουλος.

«Η αλήθεια είναι πως είμαστε πιο συμπαγής, ως ομάδα, από την έναρξη της σεζόν. Αποκτήσαμε δύο παιδιά που είναι αρκετά μπασκετικά, ο Άιβαν (Ασκα) διαθέτει εμπειρία, ο Νέιθαν (Σόμπι) έχει φιλοδοξία μεγάλη. Νομίζω ότι «κόλλησαν» με τους υπόλοιπους παίκτες μας και θα βοηθήσουν αρκετά», είπε αρχικά.

Με ορίζοντα τα πλέι οφ, τη στιγμή που απομένουν τρείς στροφές για την ολοκλήρωση της κανονικής του διάρκειας του πρωταθλήματος και έχοντας κατά νου τους βασικότερους -ουσιαστικά- αντιπάλους που θα βρει στη διαδικασία ο ΠΑΟΚ, τον Αρη και την ΑΕΚ, δηλαδή, ο «Μάτζικ» επισήμανε εμφατικά: «Η ομάδα παίζει, τη δεδομένη στιγμή, αρκετά καλό μπάσκετ. Σε ό,τι αφορά τα πλέι οφ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα σε παιχνίδι που θα δώσουμε μακριά από την έδρα μας. Σαφέστατα, πέρα από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ο Αρης και η ΑΕΚ, εκτός έδρας, θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι, αλλά ας περιμένουμε ως το τέλος της κανονικής διάρκειας της περιόδου, να δούμε πώς θα καταλήξουμε και τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια».

«Μεγάλη απάντηση»

Προ εβδομάδων για τον ΠΑΟΚ μπήκε τελεία στη φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή του. Εφτασε στους «16» του Champions League, σημείο που τερμάτισαν την πορεία τους και σύλλογοι με πολύ υψηλότερο μπάτζετ από το δικό του και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης από επίσης ισχυρότερη οικονομικά και αγωνιστικά ομάδα, την Τενερίφη η οποία «Πιστεύω πως θα κατακτήσει το Champions League ή τουλάχιστον θα παίξει στον τελικό της διοργάνωσης», όπως τόνισε ο Νίκος Σταυρόπουλος. Συμπλήρωσε λέγοντας ακόμη: «Το να φτάνεις στους «16» της διοργάνωσης και να αποκλείεσαι από τέτοιο αντίπαλο είναι μεγάλη απάντηση για τη δυναμική της ομάδας μας. Νομίζω δικαιούμαστε για αυτό ένα «μπράβο» όλοι όσοι? κλείνουμε τα αφτιά μας, δεν ασχολούμαστε με το τι λέγεται και δουλεύουμε για να κάνουμε την ομάδα καλύτερη».

«Θα είμαστε ξανά στην πρώτη γραμμή πληροφόρησης»

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε την αγκαλιά του τελευταία για τους Νέιθαν Σόμπι, Άιβαν Ασκα, αναγκάζεται, ωστόσο, να αποχαιρετήσει (προς το παρόν τουλάχιστον), τον Τζόρνταν Σάιμπερτ. Ο Αμερικανός γκαρντ (σ.σ. τη θέση του οποίου στο ρόστερ κάλυψε ο Σόμπι), αναχωρεί για τις ΗΠΑ (πιθανότατα μεθαύριο), όπου θα συνεχίσει την αποθεραπεία για τον τραυματισμένο ώμο του. Ο Νίκος Σταυρόπουλος σχολίασε σχετικά: «Η σχέση μας μαζί του άρχισε με τραυματισμό (σ.σ. στο ξεκίνημα της προετοιμασίας), στην πορεία προσαρμόστηκε, άρχισε να παίζει καταπληκτικά, έγινε μέλος της ομάδας. Προέκυψε μετά ο σοβαρός τραυματισμός του στον ώμο (σ.σ. στο παιχνίδι για τη 19η αγωνιστική με την ΑΕΚ). Θεωρήσαμε πως πρέπει να κάνει επέμβαση, δεν το δέχτηκε, πήγε συντηρητικά και τώρα βλέπει πως δεν μπορεί να παίξει, πονάει αρκετά. Νομίζω πως χρειάζεται να ψάξει τον ώμο του, έχει μέλλον μπροστά του. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μελλοντικά μαζί του».

Ο Σάιμπερτ αναχωρεί για την πατρίδα του, εκεί όπου θα βρίσκεται προσεχώς και ο τεχνικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» για το Portsmouth Invitational Tournament, το κορυφαίο pre draft καμπ για απόφοιτους κολεγίων. Ταξίδι που υλοποιείται με συνέπεια από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

«Είναι μια διαδικασία σοβαρή το τουρνουά, βλέπεις παίκτες, μιλάς με ανθρώπους, είσαι στην πρώτη γραμμή πληροφόρησης. Νομίζω μας έχει βοηθήσει σημαντικά μέχρι τώρα και πιστεύω πως θα βοηθήσει και στο μέλλον. Θα κάνω ένα ταξίδι πολύ γρήγορο, φεύγω για την Αμερική την άλλη Κυριακή. Πιστεύω πως θα έχω καλές πληροφορίες για τη νέα γενιά παικτών», επισήμανε ο Νίκος Σταυρόπουλος.

Είναι δεδομένο πως τόσο ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της ΚΑΕ, εκτιμούν στο μέγιστο βαθμό τη δυνατότητα επαφής με καλαθοσφαιριστές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που μπορούν να αποτελέσουν το νέο? αίμα για την ομάδα. Διότι, οι «ασπρόμαυροι» αναγνωρίζουν ρεαλιστικά πως με βάσει τα δεδομένα που επικρατούν επί της παρούσης στον «Δικέφαλο», όσο και αν είναι επιθυμητό, είναι δύσκολο να διατηρηθούν στο ρόστερ, για την καινούργια χρονιά, όσοι παίκτες δε δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Διαβάστε ακόμη...