Αξίζαμε κάτι περισσότερο …

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην Ελλάδα, η ομάδα συνεχίζει το ταξίδι της για την Κρήτη, αλλά ο Keith Clanton επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.
Αξίζαμε κάτι περισσότερο …

Ο τραυματισμός του Αμερικανού σέντερ δεν του επιτρέπει να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας και να αγωνιστεί στο ματς του Σαββάτου κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει το Σούλη Μαρκόπουλο και ενοχλεί ιδιαίτερα τον Clanton...

«Με στενοχωρεί πολύ το γεγονός ότι δεν μπορώ να είμαι μαζί με την ομάδα. Είναι όμως προτιμότερο να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσω θεραπείες για να είμαι έτοιμος για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Η χρονιά είναι μεγάλη και έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά μας». Μιλώντας στο www.paokbc.gr ο Keith Clanton έκανε κι έναν απολογισμό της παρουσίας του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League.

Πως ήταν να παρακολουθείς την προσπάθεια της ομάδας, στο τελευταίο της παιχνίδι στη διοργάνωση και χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να παίξεις και να βοηθήσεις;

«Αισθανόμουν χάλια. Έβλεπα τους συμπαίκτες μου να προσπαθούν, μέσα σε μία δύσκολη ατμόσφαιρα και δεν μπορούσα να βοηθήσω. Ήμουν σίγουρος όμως ότι τα παιδιά θα έδιναν ότι είχαν, αλλά και πάλι ήταν πολύ άσχημο το συναίσθημα να μην μπορείς να βοηθήσεις».

-Και είχες ξεκινήσει πολύ καλά το παιχνίδι με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 11 λεπτά...

«Ναι, είχαμε πει και με τον κόουτς να μπούμε στο παιχνίδι δυνατά και ειδικά εγώ, να εκμεταλλευτούμε το παιχνίδι που είχαμε σχεδιάσει μέσα στο καλάθι. Ήξερα ότι είχα πλεονέκτημα σε αυτό το παιχνίδι και πήγε πολύ καλά μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά μετά δυστυχώς ήρθε ο τραυματισμός μου...»

-Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ άξιζε κάτι περισσότερο από τη διοργάνωση;

«Ναι, είμαι σίγουρος ότι θα παίρναμε κάτι περισσότερο εάν ήμασταν πλήρεις. Δεν μπορείς βεβαίως να τα... βάλεις με τους τραυματισμούς, αλλά πιστεύω ότι εάν ήμασταν στο 100%, εάν δεν είχαμε χάσει τον Sibert και δεν ερχόταν και ο δικός μου τραυματισμός θα είχαμε κάνει κάτι περισσότερο. Είμαστε όμως μία ομάδα που πάλεψε σκληρά μέσα στο γήπεδο όλη την σεζόν και σίγουρα αξίζαμε κάτι περισσότερο».

-Τι κρατάς από την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League...

«Ήταν μία πολύ δυνατή διοργάνωση, σε κάθε παιχνίδι έπρεπε να δίνεις το 100% γιατί η κάθε ομάδα μπορούσε να κερδίσει τον κάθε αντίπαλο. Νομίζω ότι ήταν μία σημαντική εμπειρία να ανταγωνιστείς σε αυτό το επίπεδο».

-Ποια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της σεζόν στη διοργάνωση;

«Νομίζω ότι η κορυφαία μας στιγμή ήταν η πρόκριση στα πλέι οφ. Εάν χάναμε από την Ventspils θα μέναμε έξω από τη διoργάνωση και εμείς κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και φυσικά η επόμενη πρόκριση με την Partizan. Η χειρότερη στιγμή ήταν ο αποκλεισμός μας που συνδυάστηκε με τον τραυματισμό μου. Κερδίζοντας το πρώτο παιχνίδι με τρεις πόντους, πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να προκριθούμε και πραγματικά θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες εάν δεν είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά και ο αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα».

-Τελείωσες τη διοργάνωση ως ο κορυφαίος ριμπάουντερ, με διψήφιο μέσο όρο. Τι σημαίνουν για σένα αυτά τα νούμερα;

«Η προσοχή και το ενδιαφέρον μου είναι πρωτίστως στην ομαδική δουλειά και στη νίκες της ομάδας Οι αριθμοί και οι ατομικές διακρίσεις έπονται και συμβαίνουν. Για αυτό και δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για μένα».

Διαβάστε ακόμη...