Nathan Sobey: «Είμαι έτοιμος να βοηθήσω»

Mπορεί από μικρή ηλικία να πιέστηκε πολύ από τα αδέρφια του και τον πατέρα του να παίξει ποδόσφαιρο όπως εκείνοι, αλλά ο μεγάλος έρωτας του Nathan Sobey ήταν το μπάσκετ κι αυτό υπερίσχυε πάντα. Από τότε που ξεκίνησε να περπατάει στα χέρια του βρισκόταν μια μπάλα του μπάσκετ.
Nathan Sobey: «Είμαι έτοιμος να βοηθήσω»

Όπως δήλωσε στο paokbc.gr είναι έτοιμος να βοηθήσει σε ό,τι του ζητηθεί από τον νέο προπονητή του, τον Σούλη Μαρκόπουλο, που μετά τον τραυματισμό του Jordan Sibert, χρειάζεται μία ακόμη λύση στην περιφέρεια…  «Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση καθώς αγωνιζόμουν στο πρωτάθλημα Αυστραλίας μέχρι πριν μερικές ημέρες . Οι πληροφορίες που έχω για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μόνο θετικές. Έχω μιλήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν το πρωτάθλημα και τις διαφορές που υπάρχουν σε αυτό το στυλ του μπάσκετ που υπάρχει στην Ευρώπη».

Ο Nathan Sobey επέλεξε τον αριθμό «2» για την φανέλα του στον ΠΑΟΚ, θα είναι ο τρίτος Αυστραλος που θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ και φάνηκε να γνωρίζει καλά την ιστορία του πρώτου συμπατριώτη του που φόρεσε τη φανέλα με τον δικέφαλο… «Ναι, γνωρίζω τον Matt Nielsen, ξέρω ότι έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ».

Ερχόμενος στον ΠΑΟΚ, ο Nathan Sobey θα έχει μπροστά του σημαντικές προκλήσεις και αυτό που ελπίζει είναι να ολοκληρώσει την παρουσία του στην ομάδα επιτυχημένα, Τι σημαίνει αυτό; «Για μένα θα είναι επιτυχημένη η χρονιά αν μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μέσα από αυτή την επιτυχία ο κάθε παίκτης μπορεί να θεωρήσει ότι είχε κι αυτός μία επιτυχημένη χρονιά».

Ο γεννημένος στις 14 Ιουλίου 1990, στο Warrnambool της Victoria ξεκίνησε την καριέρα του από το Cochine College της Αυστραλίας και στη συνέχεια φοίτησε στο πανεπιστήμιο Wyoming στο NCAA. Με τους Cowboys αγωνίστηκε για δύο σεζόν  (2012-14). Όταν επέστρεψε στην Αυστραλία, ο Sobey αγωνίστηκε για μια σεζόν στους Cairns Taipans ενώ από τη σεζόν 2015-2016 ανήκει στους Adelaide 36ers όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος. Φέτος αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στα ημιτελικά των πλέι όφ του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του στους 36ers της Αδελαΐδας, Joey Wright, έχει δηλώσει πως ο Sobey δεν έχει ταβάνι, ενώ η εργατικότητά του και οι ικανότητες που διαθέτει δε γίνεται παρά να του προσδίδουν τον όρο “καλός παίκτης”. Όπως αναφέρουν στην Αυστραλία για το αγωνιστικό προφίλ του Αυστραλού γκαρντ, ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του… «είναι η ικανότητά του να καρφώνει με εντυπωσιακό τρόπο, έχοντας έτσι σε όλη την σεζόν πολλά εντυπωσιακά καρφώματα. Η ταχύτητά του, η εργατικότητά του, οι ατρόμητες επιθέσεις του αλλά και οι αθλητικές του ικανότητες τον κάνουν έναν ολοκληρωμένο παίκτη».

Διαβάστε ακόμη...