Οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου (vid)

Με αφορμή τον αγώνα ενάντιας την πρωτοπόρο του Ισπανικού πρωταθλήματος Τενερίφη , ο προπονητής της ομάδας, Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για τον αυριανό παιχνίδι
Οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου (vid)

Συγκεκριμένα οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου:

«Παίζουμε με μια ομάδα, η οποία είναι πάρα πολύ καλή.. Είναι 1η στην Ισπανία και αυτό δείχνει την ποιότητα και την αξία της ομάδας. Μπορεί να μην έχει τα μεγάλα ονόματα, αλλά έχει πολύ καλούς παίκτες που έχουν χημεία μεταξύ τους. Πιέζουν πολύ μέσα στο γήπεδο, παίζουν aggressive σε επίθεση και άμυνα, προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη επίθεση. Είναι πολύ γρήγοροι στον αιφνιδιασμό και έχουμε μεγάλη υπομονή στο σετ παιχνίδι. Έχουν πολύ δυνατή επιλογή στην επίθεση τα σουτ και είναι καλοί και στο τρίποντο», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Για το τρόπο που θα προσπαθήσει η ομάδα να αντιμετωπίσει την καλύτερη άμυνα και επίθεση του FIBA Champions League: Το πρώτο είναι να μην κάνουμε λάθη, ώστε να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια. Μετά να κάνουμε όσο πιο επιτυχημένες επιθέσεις, να πάρουμε πολλούς πόντους από την επίθεση μας. Να μην τους δώσουμε την μπάλα από λάθη στις επιθέσεις τις δικές μας. Να τους κλείσουμε στον αιφνιδιασμό και να έχουμε μεγάλη υπομονή και διάρκεια στις επιθέσεις και να μην τους δώσουμε περιφερειακά σουτ.

Για την απουσία του Σάιμπερτ: Είναι πολύ σημαντική μονάδα μας ο σουτέρ μας. Στηριζόμαστε σε πολλά παιχνίδια πάνω του, με εύκολα καλάθια να ξεκολλήσει την ομάδα. Θα δούμε πως μπορούμε να καλύψουμε αυτό το κενό με άλλα παιδιά.

Για το ρόλο που θα παίξει ο κόσμος στο αυριανό παιχνίδι: Τον κόσμο πάντα τον θέλουμε δίπλα μας. Έχουμε παίξει και με πολύ και με λιγότερο κόσμο. Αυτές είναι οι ομάδες είναι συνηθισμένες σε τέτοιες ατμόσφαιρες.

Για το αν ο προπονητής θέλει τον πιο βατό αντίπαλο σε τέτοιες περιπτώσεις ή ένα πιο μεγάλο όνομα: Δεν υπάρχει στο μυαλό του προπονητή τι είναι πιο βατό. Σε νοιάζει με ποιον τελικά θα παίξεις. Διαφορετικές δυσκολίες σε κάθε ομάδα, κάθε αντίπαλος έχει τον τρόπο παιχνιδιού του. Πρέπει να βρεις τρόπο να τους αντιμετωπίσεις και να παίξεις στον ρυθμό που βρίσκονται οι αντίπαλοι.

Διαβάστε ακόμη...