«Μας αρέσουν οι προκλήσεις»

Αποκλειστική συνέντευξη στο επίσημο site του Basketball Champions League έδωσε ο MVP των Play-off Qualifiers, Thad McFadden και το PAOKMANIA σας την παρουσιάζει.
«Μας αρέσουν οι προκλήσεις»

Αναλυτικά το κείμενο όπως το δημοσίευσε το BCL:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε για το MVP των Play-Off Quiliffiers, guard του ΠΑΟΚ, Thaddus McFadden, είναι ότι ποτέ δεν παίζει το παιχνίδι του μπάσκετ μόνο για τον εαυτό του.

Ο 29-year-old guard που έβαλε σε 46 πόντους στα δυο παιχνίδια με την Παρτιζάν και έχει αγωνιστεί στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τσεχική Δημοκρατία και η Κύπρος, παίζει πάντα και για την πόλη του Φλιντ του Μίσιγκαν.

«Είμαστε σκληροτράχυλοι άνθρωποι» δήλωσε ο McFadden στην ιστοσελίδα Basketball Champions League. "Νιώθω σαν να έχει έρθει και αυτό εδώ (μαζί μου). Αν κοιτάξετε παίκτες από Flint, έχουμε αυτό το κοινό."

Ο McFadden έπρεπε να είναι αρκετά δυνατός για τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα που στην οποία μόλις εντάχθηκε, αργά στην κανονική περίοδο, ώστε να νικήσει την Παρτιζάν στα play-off Qualifiers.
Η Παρτιζάν κέρδισε τη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη, 76-74, με 27 πόντους του William Hatcher.

Με Χάτσερ, Milo Koprivica και Μαρίνκοβιτς να είναι αδιάθετοι και να αδυνατούν να παίξουν στο δεύτερο αγώνα ενώ και ο προπονητής Αλεξάνταρ Dzikic (επίσης άρρωστος) δεν εμφανίστηκε, η Παρτιζάν έδειξε ένα απίστευτο μαχητικό πνεύμα στο Pionir την Τετάρτη το βράδυ πριν τελικά χάσει με 82 -78.

Ήταν ένα πλήγμα για την Παρτιζάν το να μην έχουν τον Χάτσερ, κάποιοι οπαδοί μπορεί να εκπλαγούν αν ακούσουν, ότι ήταν το τελευταίο πράγμα που και ο McFadden ήθελε.

"Ο Χάτσερ είναι ένα πραγματικά καλός φίλος μου," δήλωσε ο McFadden. "Είναι, επίσης, από το Φλιντ. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, θα ήθελα να τον αντιμετωπίσω και πάλι.

"Πήρε την πρώτη του νίκη, τα πρώτα δικαιώματα για κομπορρημοσύνη για την πόλη, έτσι θέλησα να τον αντιμετωπίσω και πάλι. Αλλά είμαστε πολύ καλοί φίλοι."

Οι δύο είχαν στην πραγματικότητα αγκαλιαστεί μετά το πρώτο σκέλος στη Θεσσαλονίκη, όπου η Παρτιζάν θα είχε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο δεύτερο παιχνίδι αν ο McFadden, ο Jordan Sibert, ο Keith Clanton και ο Zanis Peiners δεν οδηγούσαν τον ΠΑΟΚ σε ένα εντυπωσιακό comeback.

«Μιλήσαμε αρκετά, αλλά δεν ήξερα ότι δεν επρόκειτο να παίξει μέχρι λίγο πριν το παιχνίδι " δήλωσε ο McFadden.

Ο McFadden ήταν ακριβώς το είδος του παίκτη που στον ΠΑΟΚ αναζητούσαν για τις πρώτες 10 εβδομάδες του Basketball Champions League. Ήταν “απελπισμένοι” για έναν συνεπή σκόρερ. Έδωσε πόντους και βοηθήσε το σύλλογο ώστε να τελειώσει η κανονική περίοδος με ρεκόρ 7-7.

Σε κάθε παιχνίδι, ο ίδιος έχει χτυπήσει διψήφιο αριθμό πόντων, με περισσότερους τους 31 που ήρθαν στην Gameday 12 εναντίων της Neptunas.

Πάντα μια απειλή από το τρίποντο, πήρε τον έλεγχο του δεύτερου αγώνα στην Παρτιζάν, ενώ είχε 7 από τις 9 πρώτες προσπάθειές του από πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Ο McFadden σουτάρει με σχεδόν 46 τοις εκατό (22 από 48) από μακριά. Αλλά αυτός είναι ένας παίκτης που κάνει πολύ περισσότερα. Επίσης είναι πολύ πιεστικός στην άμυνα. Και στα δυο παιχνίδια με την Παρτιζάν, ο McFadden είχε 3 κλεψίματα.

"Μερικές φορές δεν μπορείς να ελέγξεις αν τα σουτ σου θα είναι επιτυχημένα», είπε. "Αλλά αμυντικά, μπορείς πάντοτε να έχεις τον έλεγχο και να κάνεις ένα καλό αμυντικό παιχνίδι, αυτό μάλιστα οδηγεί και σε καλή επίθεση. Προσπαθώ να είμαι υπερήφανος για την άμυνα μου, καθώς και ως εκπρόσωπος της πόλης μου. Το παίρνω προσωπικά».

Οι κάτοικοι του Flint είχαν δυσκολίες. Δεν ήταν σε θέση να πίνουν νερό της βρύσης για λίγα χρόνια λόγω της ανεπαρκούς επεξεργασίας νερού. Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να εκτεθούν σε υψηλά επίπεδα μολύβδου αν πιουν.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η ποιότητα του νερού επέστρεψε σε αποδεκτά επίπεδα, αλλά οι άνθρωποι έχουν πει να συνεχίσει το πόσιμο εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό μέχρι να αντικατασταθούν όλες οι σωλήνες μολύβδου. Αυτό δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το 2019.

"Είναι πραγματικά δύσκολο μερικές φορές εκεί πέρα», λέει ο McFadden.

Τα πράγματα δείχνουν καλά για τον ΠΑΟΚ. Πολλές ομάδες τα βρήκαν σκούρα στην καυτή ατμόσφαιρα του Pionir ενάντια στην Παρτιζάν, αλλά ο ΠΑΟΚ, του οποίου το προβάδισμα των 24 πόντων έφτασε κάποια στιγμή στους 4, άντεξε.

“Έχει ζήσει καταστάσεις σαν αυτή” είπε ο McFadden. “Είμαι ένας απο τους γηραιότερους παίχτες στην ομάδα, έχω ζήσει αρκετά. Αλλά η ατμόσφαιρα όντως ήταν εκπληκτική. Όταν αρχίσαν το σερί τους είχα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας αν και ήξερα ότι δεν θα τα παρατήσουν (η Παρτιζαν). Είναι μια από τις καλύτερες έδρες στην Ευρώπη άλλωστε. Ήταν μια μεγάλη νίκη, κανείς δεν το περίμενε αλλά εμείς ξέραμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ήμασταν σίγουροι για αυτό. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους στο Champions League.”

Μετά την άφιξη του McFadden, ο ΠΑΟΚ χρειάζόταν να βρεί χημεία. Τώρα, ο ίδιος πιστεύει, ότι το έχουν.

"Είχαμε πολλούς νέους παίκτες», είπε. "Ήμουν ένας νέος παίκτης που ήρθε στην ομάδα και έτσι έπρεπε να προσαρμοστεί ο ένας στον άλλο. Τώρα, με τις προπονήσει και γενικότερα, είμαστε καλά προσαρμοσμένοι και στη σωστή εποχή."

Επόμενη αντίπαλος είναι η Iberostar Τενερίφη, μια ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον 4ο όμιλο.

"Αγαπώ την πρόκληση, αγαπούμε τις προκλήσεις», δήλωσε ο McFadden.

«Οι άνθρωποι πρόκειται να πουν ότι είμαστε και πάλι τα αουτσάιντερ, αλλά αυτο πρεπει να αποδειχτεί στο γήπεδο. Γι 'αυτό μας αρέσει το παιχνίδι. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Και είμαστε πολύ σίγουροι για τον εαυτό μας."

Ο McFadden είναι απλά χαρούμενος που θα παίζει στο Champions League Basketball.

"Είναι καλά οργανωμένο», είπε. «Ξέρεις πώς το ΝΒΑ προωθεί τα πράγματα; Είναι σαν αυτό. Το πρωτάθλημα έχει τα highlights μετά από κάθε παιχνίδι. Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα για να παίξεις. Δεν βλέπω τίποτα άλλο παρα μόνο καλό για αυτο πρωτάθλημα, έχει μεγάλες ομάδες. Αυτή η πρώτη χρονιά είναι καταπληκτική. Θα μπορούσε κανείς να το περιμένει αυτό μετά από 15, 20 χρόνια. Αλλά απο το πρώτο έτος; αυτό είναι εκπληκτικό! "

Την παραπάνω συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε στην Αγγλική γλώσσα ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη...