«Πρώτα η νίκη και μετά η διαφορά»

Ο Κιθ Κλάντον αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την Παρτιζάν για τα πλέι-οφ του Champions League (8/2, 21:00), τονίζοντας πως αυτό που προέχει είναι η νίκη, με την διαφορά να βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο.
«Πρώτα η νίκη και μετά η διαφορά»

Μιλώντας στο www.athlenda.com, ο Αμερικανός σέντερ που διανύει τη δεύτερη σεζόν του στον Δικέφαλο αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη απέναντι στον Άρη για την Stoiximan.gr Basket League (62-58) και τόνισε πως στόχος του ΠΑΟΚ είναι η νίκη στην αναμέτρηση με την Παρτιζάν (8/2, 21:00) και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

«Ήταν πραγματικά ένα συναρπαστικό, ένα 'τρελό' παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί νικήσαμε κι έτσι δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί κερδίσαμε αυτόν τον αγώνα μπροστά στον κόσμο μας. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε μια τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της στήριξης του κόσμου. Είναι πολύ ωραίο να φωνάζουν για σένα και να σε εμψυχώνουν στις δύσκολες στιγμές», τόνισε αρχικά ο Κλάντον, που πρόσθεσε: «Παίξαμε με καρδιά και είχαμε μεγάλο πάθος κι επιθυμία για να πάρουμε τη νίκη. Αυτά τα δυο στοιχεία ήταν το αντιστάθμισμα της αστοχίας μας από τη γραμμή του τρίποντου. Τα ντέρμπι αυτά έχουν τη δική τους σημασία και πέρα απ' αυτό υπήρχε και υψηλό βαθμολογικό κίνητρο. Παλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και οι προσπάθειες μας ανταμείφθηκαν».

Ο απόφοιτος του Central Florida ήταν από τους παίκτες που στηρίχθηκε ο Δικέφαλος για να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο εικοσάλεπτο μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, κάτι που παραδέχθηκε κι ο ίδιος. «Ο κόουτς μου ζήτησε να είμαι επιθετικός. Δεν ήμουν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Έχασα αρκετά εύκολα σουτ. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησα να είμαι πιο επιθετικός και να πάρω περισσότερες προσπάθειες. Οι συμπαίκτες μου μού έδωσαν την μπάλα στα τελευταία λεπτά και προσπάθησα να είμαι αποτελεσματικός».

Η κακή απόδοση του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν θέμα συζήτησης στα αποδυτήρια και ο Κλάντον αποκάλυψε τα λόγια που είπε στον Σάιμπερτ, ο οποίος ευστόχησε στο πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα, κάνοντας το 60-58, 22΄΄πριν τη λήξη. «Συζητήσαμε με τον Τζόρνταν (σ.σ. Σάιμπερτ) στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια. Του είπα ότι θα πρέπει να κάνει το παιχνίδι του, να γίνει πιο επιθετικός, να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του και όλα θα πάνε καλά. Απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι ευστόχησε στο πιο κρίσιμο σουτ του αγώνα».

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρίσκεται στην τέταρτη θέση, υπερτερώντας στην ισοβαθμία του Άρη και του Κολοσσού και παρότι είναι νωρίς ακόμη θέλει να διατηρηθεί στην τετράδα μέχρι τέλους. «Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, δεν βλέπουμε τόσο μακριά. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και πολλά μπορούν να γίνουν. Για παράδειγμα χάσαμε κάποια παιχνίδια που έπρεπε να νικήσουμε. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις πώς θα έρθουν τα πράγματα. Αν βλέπουμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά και είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου».

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Τετάρτη (8/2, 21:00) την Παρτίζαν Βελιγραδίου, στο πρώτο παιχνίδι αυτής της φάσης και θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο μυαλό όλων πάντως βρίσκεται πρώτα η νίκη. «Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πήραμε μια πρώτη γεύση από τον τρόπο, με τον οποίο αγωνίζονται και θα τους δούμε κι άλλες φορές. Έχουν στο ρόστερ τους τον Γουίλ (σ.σ. Χάτσερ) που ήταν πέρυσι μαζί μας. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ο πρώτος στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Αυτός θα είναι ο στόχος και στο δεύτερο παιχνίδι με την Παρτίζαν, ανεξάρτητα από τη διαφορά με την οποία θα νικήσουμε αν τα καταφέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο Κλάντον ανυπομονεί να ζήσει την ατμόσφαιρα στις δυο αναμετρήσεις με τους Σέρβους, γνωρίζοντας τις εξαιρετικές σχέσεις των δυο ομάδων και κυρίως των οπαδών τους. «Πληροφορήθηκα ότι οι οπαδοί μας είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Παρτίζαν. Ξέρουμε ότι και στα δυο ματς η ατμόσφαιρα θα είναι εκπληκτική. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να κάνουμε δυο καλά παιχνίδια και να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά σε γεμάτα γήπεδα και σε τέτοια φανταστική ατμόσφαιρα όπως στον αγώνα με τον Άρη. Αυτό είναι το όνειρο κάθε αθλητή».

Διαβάστε ακόμη...