"Κομβικό το παιχνίδι με Oldenburg!"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στη Media Day του ΠΑΟΚ, ενόψει του αυριανού (18/1) αγώνα με Oldenburg...
"Κομβικό το παιχνίδι με Oldenburg!"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την κατάσταση στην οpοία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Πιστεύω ότι είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση, είχαμε όλους του παίκτες αυτήν την περίοδο και προπονήθηκαν μαζί, ελπίζουμε στο παιχνίδι της Πέμπτης να είμαστε έτοιμοι και να αποδώσουμε στο γήπεδο ότι έχουμε δουλέψει αυτόν τον καιρό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέρουμε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, μια σκληρή ομάδα που παίζει πάρα πολύ καλή άμυνα και φεύγει πολύ γρήγορα στον αιφνιδιασμό. Αν τους δώσεις χώρο έχουν παίκτες οι οποίοι τελειώνουν πάρα πολύ καλά πάνω στο καλάθι, πρέπει όλα αυτά να τα σταματήσουμε, να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια και να περιορίσουμε τις επιθετικές κινήσεις τους. Δεν πρέπει να τους δώσουμε low post με τον ψηλό παίκτη ο οποίος είναι δυνατός και πολύ καλός κάτω από το καλάθι και οπωσδήποτε να μην τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί στα αμυντικά μας ριμπάουντ" 

Για την κρισιμότητα της αναμέτρησης, σχολίασε: "Όλα τα παιχνίδι είναι κρίσιμα, αλλά όσο πλησιάζει ο όμιλος προς το τέλος (έμειναν 2 αγωνιστικές), σίγουρα είναι ένα κομβικό παιχνίδι, με νίκη ο ΠΑΟΚ προχωράει στην επόμενη φάση"

Για το αν η ομάδα είναι ακόμη πιο έτοιμη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της, είπε: "Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό, ελπίζουμε όμως να βρούμε τις λύσεις πάνω στις αδυναμίες που παρουσιάζει η άλλη ομάδα και να πετύχουμε τον στόχο τον οποίον θέλουμε. Τα παιδιά είναι έτοιμα, χρειάζεται να υπάρχει συγκέντρωση και υπομονή καθώς το παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά. Κάποια στιγμή αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα βρούμε τον τρόπο να διασπάσουμε τόσο την άμυνα των αντιπάλων, αλλά και εμείς να είμαστε δυνατοί στη δική μας την άμυνα"

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ομάδες που είναι δυνατές στον όμιλό μας, δεν είναι το ίδιο δυνατές στα εθνικά τους πρωταθλήματα (8η - 9η θέση), απάντησε: "Η Oldenburg δεν είναι 9η, νομίζω είναι 5η-6η. Εκεί ήταν πρότινος. Υπάρχουν τελείως διαφορετικές καταστάσεις στα πρωταθλήματα είναι ισάξιες ομάδες, δυνατές, έρχονται από κούραση από ταξίδια και εκεί δυσκολεύεται η κατάσταση. Εξάλλου το γαλλικό είναι ένα πρωτάθλημα με πολλές ομάδες οι οποίες είναι ισχυρές και όλα τα αποτελέσματα εκεί είναι πιθανά"

Για τον ανεβασμένο MacFadden: "Είναι σαν τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Μέσα στα δικά μας τα πλαίσια και στα δικά μας τα συστήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα προσαρμόζεται όλο και περισσότερο ώστε να βοηθήσει και αυτός εμάς στους αγωνιστικούς στόχους μας, αλλά και εμείς αυτόν"

Για το αν υπάρχει θέμα να παρθεί αντικαταστάτης του Taylor, τόνισε: "Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή και αν κάποια στιγμή υπάρξει θα ανακοινωθεί μέσω της διοίκησης"

Όσο για το τι δεν έκανε καλά ο Taylor και το τι θα πρέπει να κάνει αν έρθει κάποιoς στην θέση του, δήλωσε: "Δεν είπαμε αν θα 'ρθει παίκτης ή δεν θα 'ρθει. Εξάλλου αυτή τη στιγμή έχουμε δύο Έλληνες παίκτες στην ίδια θέση και δεν μπορούσαμε κάποιον Έλληνα παίκτη να τον αφήναμε πίσω ή να έχουμε έναν παίχτη τον οποίον δεν χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα. Ο Taylor ήταν ένας νεαρός παίκτης ο οποίος σιγά σιγά μάθαινε, είχε φτάσει σε ένα επίπεδο να αρχίσει να καταλαβαίνει τα plays μας, αλλά στην ίδια θέση έχουμε δύο Έλληνες παίκτες. Κάποιος θα έχανε χρόνο οπότε, ήταν κρίμα να είναι στην ομάδα και να μην έχει χρόνο συμμετοχής"

Ο Μαρκόπουλος στη συνέχεια ρωτήθηκε, αν ενώ και το καλοκαίρι υπήρχαν δύο Έλληνες παίκτες, γιατί αποκτήθηκε ο Taylor: "Δεν υπήρχαν δύο Έλληνες παίκτες το καλοκαίρι! Μόνο ο Μαργαρίτης υπήρχε... Ο Χρυσικόπουλος ήρθε στην ομάδα σαν τριάρι και τον αλλάξαμε ρόλο (τεσσάρι). Από τη στιγμή που είδαμε ότι ο Χρυσικόπουλος μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο σαν τεσσάρι, θα μοιραζόταν ο χρόνος του Taylor"

Για τους λόγους ότι έμεινε ο Taylor ως τον Γενάρη, ανέφερε: "Χωρίς τον Μαργαρίτη ήμασταν με μείον ένα σημαντικό παίκτη στην ομάδα! Μπορεί ο Μαργαρίτης να μην επανερχόταν καθόλου, μπορεί ο Taylor σιγά σιγά να επανερχόταν και να ήταν πιο καλός και να αλλάζαμε διαφορετικές θέσεις μέσα στην ομάδα" 

 

Διαβάστε ακόμη...