"Τελείως διαφορετικό παιχνίδι"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια της media day εν όψει του αγώνα της 10ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Basketball Champions League.
"Τελείως διαφορετικό παιχνίδι"

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι η Varese είναι μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, η ποιότητα του οποίου δεν αντικατοπτρίζεται από την βαθμολογική της θέση. Επίσης, ανέφερε ότι έχει αλλάξει ιδιαίτερα το στιλ του παιχνιδιού της, μετά την προσθήκη του Dominique Johnson.

«Η Varese έχει πολύ καλό ρόστερ. Έχει τρεις πάρα πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να παίξουν ακόμα και σε ομάδες της Euroleague. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το παιχνίδι. Η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα της. Εμείς πρέπει να μην τους δώσουμε καθόλου γήπεδο, να περιφρουρήσουμε το καλάθι μας και να κάνουμε γρήγορες επιθέσεις για να βρούμε εύκολα καλάθια, γιατί είναι μια ομάδα ιδιαίτερα σκληρή κοντά στη ρακέτα της».

Για την προσθήκη του Dominique Johnson: «Είναι ένα πολύ καλό combo guard που παίζει καλά στη θέση «2», καθώς είναι καλός σκόρερ. Μπορεί να δημιουργήσει και από το pick and roll και από άλλες καταστάσεις. Κυρίως όμως είναι ένας παίκτης που παίρνει την μπάλα σε κατάσταση απομόνωσης και παίζει ένας εναντίον ενός».

Για το αν υπάρχει πίεση λόγω του γεγονότος ότι η Varese είναι τελευταία: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για αυτούς, καθώς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση. Θέλουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση και γι΄αυτό τον λόγο έκαναν και αυτή την προσθήκη, παίρνοντας έναν παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία που ξέρει να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Το «πρέπει» υπάρχει, όπως και σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, που πρέπει να τα παίρνεις για να έχεις ελπίδες να προχωρήσεις. Δεν πιστεύω ότι είναι το παιχνίδι που κρίνει τα πάντα, αλλά εμείς θέλουμε πάρα πολύ να το κερδίσουμε».

Για το πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή του Βαγγέλη Μαργαρίτη όταν η ομάδα έχει συνεχόμενα παιχνίδια: «Ο Βαγγέλης δεν είναι ένας ξένος παίκτης. Ξέρει τα plays, ήταν μαζί μας στις προπονήσεις. Το θέμα είναι πόσο έτοιμος είναι στις αντιδράσεις του και δεν πιστεύω ότι σε αυτό τον κομμάτι είναι 100% έτοιμος».

Για τα αν μπορεί να κρατήσει κάτι από το ματς του πρώτου γύρου: «Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Varese έχει αλλάξει πάρα πολλά plays και με την προσθήκη του Johnson παίζει τελείως διαφορετικά, οπότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης έχει γίνει πιο σκληρή η ομάδα, καθώς βρήκε τη χημεία της και βελτίωσε τις αδυναμίες της».

Για την πνευματική αντίδραση της ομάδας μετά την ήττα και τον τρόπο που ήρθε από τον Ολυμπιακό: «Αυτό είναι ένα θέμα, αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν αρκετά καλή ψυχολογία. Την Κυριακή μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση σε πολλές καταστάσεις που είχε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ευχής έργον είναι να μην τους βγει η κούραση»

Διαβάστε ακόμη...