"Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας στο πλαίσιο της Media Day της  ΚΑΕ, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα με καλό ρόστερ και πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος.
"Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα"

Αναλυτικά:

Για το ματς με τη Βιλερμπάν: "Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, καθώς όλες οι ομάδες έχουν καλούς παίκτες στα ρόστερ τους. Παρά τα προβλήματα πρέπει να παρατάξουμε ένα καλό σύνολο μέσα στο γήπεδο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με καλό ροστέρ, η οποία βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι. Έχουν τις δυνατότητες να τρέξουν στο γήπεδο πάρα πολύ και να ανοίξουν τους χώρους. Η Βιλερμπάν έχει παίκτες που μπορούν να σου βάλουν καλάθια, με διαφορετικούς τρόπους και με fast break, να διεμβολίσουν την άμυνά μας ή με κοψίματα μέσα στη ρακέτα ή και πίσω από τις γραμμές της άμυνας. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Να κλείσουμε τους χώρους και να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο".

Για το ξεκίνημα των δύο ομάδων στη διοργάνωση, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, είπε: "Η Βιλερμπάν δεν ξεκίνησε καλά, έχει κάνει μια προσθήκη πάρα πολύ μεγάλη το τελευταίο διάστημα, τον Νέλσον, τη μορφή του παιχνιδιού της. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει την εμπειρία από ομάδες της Euroleague, αλλά έχει τις δυνατότητες για να τους ανεβάσει σίγουρα επίπεδο. Από εκεί και πέρα εμείς έχουμε θετική ψυχολογία, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Είναι πολλά τα νέα παιδιά στην ομάδα μας και είναι κάτι καινούριο για αυτούς αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε".

Για το γεγονός ότι η Βιλερμπάν είναι μια ιστορική ευρωπαϊκή ομάδα: "Ξέρετε ότι όλα αυτά αλλάζουν. Καλοί ήταν κάποτε όπως και ο ΠΑΟΚ ήταν διαφορετικός, όπως και άλλες ελληνικές ομάδες. Σήμερα οι καταστάσεις είναι διαφορετικές, η Βιλερμπάν δεν είναι η παλιά Βιλερμπάν, αλλά πάντα είναι ένα ιστορικό όνομα το οποίο για τους παλιούς είναι ένα όνομα που τους έλκει να έρθουν στο γήπεδο. Η σημερινή Βιλερμπάν είναι ένα σύνολο με καλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο"

Για τους Χρυσικόπουλο και Μαργαρίτη σχολίασε: "Ο Χρυσικόπουλος σήμερα θα κάνει μόνο το ζέσταμα, κάνει συνεχώς θεραπείες, θα προσπαθήσει να περπατήσει το πόδι του αλλά όχι σε έντονους ρυθμούς και θα δούμε αύριο πως θα είναι η κατάστασή του αν θα χρησιμοποιηθεί. 'Οσον αφορά τον Μαργαρίτη, έχει ακόμη μικροενοχλήσεις, περιμένουμε πότε θα  σταματήσουν ώστε να ξαναμπεί στο γήπεδο.  Ο τραυματισμός χρειάζεται να μην ακουμπάει το πόδι στο έδαφος, γι' αυτό κυκλοφορεί με πατερίτσες, από εκεί και πέρα το θέμα είναι ότι το οίδημα το οποίο έχει να φύγει τελείως"

Για το ότι ο Taylor έπαιξε λίγο στο τελευταίο ματς: "Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το κάθε παιχνίδι, τι σου προσφέρει ο αντίπαλος, σε τι σε προβληματίζει και πώς μπορείς εσύ με καλύτερο τρόπο να πάρεις αυτό που θέλεις  μέσα στο γήπεδο. Στο προ-προηγούμενο παιχνίδι ο Taylor έπαιξε πάρα πολύ, σε αυτό ήταν έτσι οι καταστάσεις που χρησιμοποιήσαμε άλλους παίκτες" 

Διαβάστε ακόμη...